Închide meniul

Sevilla – AS Roma, finala Europa League! Jose Mourinho se luptă pentru trofeu cu specialista competiţiei. Sevilla a eliminat-o dramatic, în prelungiri, pe Juventus

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 mai 2023, 0:36

Sevilla – AS Roma, finala Europa League! Jose Mourinho se luptă pentru trofeu cu specialista competiţiei. Sevilla a eliminat-o dramatic, în prelungiri, pe Juventus

Sevilla - AS Roma este finala Europa League

Jose Mourinho, o nouă calificare într-o finală / Profimediaimages

  • Sevilla a eliminat-o pe Juventus din semifinalele Europa League
  • AS Roma a trecut cu 1-0 la general de Bayer Leverkusen

Sevilla – AS Roma este finala Europa League 2023. Jose Mourinho o va avea adversară chiar pe specialista competiţiei în meciul care se va juca cu trofeul pe masă pe 31 mai, pe Puskas Arena din Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jose Mourinho a ajuns într-o nouă finală, a şasea! Anul trecut, „The Special One” a devenit primul antrenor care califică patru echipe diferite diferite în finale de competiții europene (FC Porto – Cupa UEFA 2002, Champions League 2003, Inter – Champions League 2010, Manchester United – Europa League 2017, AS Roma – Conference League 2022). Acum, tehnicianul care nu a pierdut nicio finală majoră, poate scrie o nouă pagină de istorie.

Reclamă

Sevilla – AS Roma, finala Europa League 2023

După ce le-a adus giallorossilor primul trofeu european din istorie, este la un meci distanţă de a duce în capitala Italiei şi trofeul Europa League. Va avea o misiune dificilă împotriva spaniolilor.

Sevilla este „specialista” Europa League. Echipa care a triumfat de şase ori, ultima dată în 2020, a eliminat-o în semifinale pe Juventus. A fost 1-1 în turul de la Torino. En Nesyri a marcat în minutul 26, iar Gatti a restabilit egalitatea cu un gol înscris la ultima fază, în minutul 90+7.

Reclamă

A fost dramatism total în returul de pe Ramon Sanchez Pizjuan. Dusan Valhovic a dat lovitura la Sevilla în minutul 65. Suso a trimis meciul în prelungiri, în minutul 72, cu un şut de senzaţie, din afara careului. În al 5-lea minut din prima repriză de prelungiri, Lamela a trimis mingea în poartă şi a declanşat nebunia pe Ramon Sanchez Pizjuan.

Celălalt meci din semifinale s-a terminat în timp regulamentar. Jucătorii lui Mourinho au învins-o pe Bayer Leverkusen cu 1-0, în tur, şi au reuşit să reziste eroic în returul de pe terenul grupării din Bundesliga. Chiar dacă gazdele au dominat copios, AS Roma a smuls o remiză albă şi s-a calificat în ultimul act.

Cum au ajuns Sevilla şi AS Roma în finală

AS Roma a fost repartizată în Grupa C, acolo unde a terminat pe locul 2, în spatele lui Real Betis. Pentru a se califica în optimi, capitolinii au trimis-o acasă pe Red Bull Salzburg, cu 2-1 la general (0-1, 2-0). Trupa lui Mourinho a dat peste Real Sociedad în optimi şi nu a avut mari emoţii. A fost 2-0 în Italia şi 0-0 în returul de la San Sebastian.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru un loc în semifinale, AS Roma a trecut prin clipe grele cu Feyenoord. A pierdut cu 0-1 în la Rotterdam, iar rezultatul s-a repetat pe Olimpico. În prelungiri, italienii au dat recital şi au mai marcat trei goluri. S-a chinuit şi cu Leverkusen, în penultimul act, dar şi-a îndeplinit obiectivul şi este pregătită să se lupte pentru trofeu.

Sevilla a început sezonul în grupa G din Champions League. A terminat pe locul 3, în spatele celor de la Manchester City şi Borussia Dortmund. Andaluzii s-au calificat în optimile Europa League după o „dublă” cu PSV. Au câştigat cu 3-0 acasă şi au cedat cu 0-2 în retur. Situaţia s-a repetat în turul următor, cu Fenerbahce. Sevilla s-a impus cu 2-0 acasă şi a piedut la limită în Turcia, scor 0-1.

În sferturile de finală, Sevilla a dat recital cu Manchester United. A fost 2-2 în tur, iar pe Ramon Sanchez Pizjuan spaniolii au câştigat la scor de neprezentare. A urmat eliminarea lui Juventus, astfel că echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar a obţinut calificarea în finală!

Sevilla nu a pierdut nicio dată o dublă manşă din fazele eliminatorii ale Europa League, când a avut returul pe teren propriu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lukas Hradecky a recunoscut cum a reuşit Xabi Alonso să o transforme pe Bayer Leverkusen
Bundesliga • 25 mart., 10:56
Cum a reuşit Xabi Alonso să o transforme pe Bayer Leverkusen într-o forţă a Europei. Dezvăluiri din vestiar: „Adevăratul secret!”
Victor Becali, reacţie clară după ce italienii au anunţat că Dennis Man e aproape de Juventus
Serie A • 24 mart., 21:16
Victor Becali, reacţie clară după ce italienii au anunţat că Dennis Man e aproape de Juventus
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Liverpool, victorie la scor de tenis în Europa League
Fotbal extern • 14 mart., 23:45
Liverpool, victorie la scor de tenis! Calificare dramatică reuşită de Leverkusen! Rezultatele serii din Europa
Dinamo Zagreb - PAOK Salonic 2-0
Fotbal extern • 7 mart., 23:58
Dinamo Zagreb – PAOK 2-0. Răzvan Lucescu, pas greșit în Conference League. Rezultatele serii din Europa