Închide meniul

Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League într-un mod incredibil! Toate echipele din grupa F au încheiat cu același număr de puncte

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 3 noiembrie 2022, 21:58

Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League într-un mod incredibil! Toate echipele din grupa F au încheiat cu același număr de puncte

Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League

Lazio a fost învinsă de Feyenoord, în grupele Europa League / Profimedia

Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League într-un mod incredibil! Toate cele 4 echipe din grupa F au încheiat cu același număr de puncte (8), iar departajarea s-a făcut în funcție de mai multe criterii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lazio a fost învinsă de Feyenoord, scor 0-1, în ultima rundă din grupele Europa League și a ratat calificarea în fazele eliminatorii.

Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League într-un mod incredibil!

Italienii au încheiat pe locul 3 și vor continua sezonul european în play-off-ul Conference League. În aceste condiții, Lazio ar putea da piept inclusiv cu CFR Cluj. Campioana României și-a asigurat joi seară calificarea în play-off-ul Conference League, grație victoriei cu Ballkani, scor 1-0.

A fost un deznodământ nebun în grupa F din Europa League. Tot în această seară, Midtjylland s-a impus în partida cu Sturm Graz, scor 2-0. Toate cele 4 formații implicate, Feyenoord, Midtjylland, Lazio și Sturm Graz, au terminat cu câte 8 puncte.

Departajarea dintre primele două echipe și ultimele două echipe din grupă s-a făcut în funcție de golaveraj. Apoi, Feyenoord și Midtjylland au avut nevoie de alt criteriu de departajare pentru a stabili câștigătoarea grupei, deoarece au încheiat cu același golaveraj (+4), iar meciurile directe s-au încheiat la egalitate, scor 2-2.

Reclamă

Așadar, supremația în grupă s-a decis în funcție de numărul total de goluri marcate. Feyenoord a beneficiat de criteriul respectiv, marcând 13 goluri, spre deosebire de cele 12 înscrise de Midtjylland.

Astfel, Feyenoord a câștigat grupa și s-a calificat în optimile Europa League. Midtjylland a încheiat pe poziția a 2-a și va juca în „16-imile” Europa League.

În schimb, Lazio, marea favorită a grupei, a ratat primele două locuri și va continua în play-off-ul Conference League. Acolo, gruparea din Serie A se va duela cu una dintre echipele care au încheiat pe locul 2 în grupele Conference League.

Reclamă 4 / 0/3

Sturm Graz a terminat pe ultimul loc în grupa F și a fost eliminată din cupele europene.

Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League / Flashscore

Suma uriaşă pe care CFR Cluj a câştigat-o după ce s-a calificat în primăvara europeană

Suma uriaşă pe care CFR Cluj a câştigat-o după ce s-a calificat în play-off-ul Conference League. Campioana României a strâns o sumă imensă după ce a terminat pe locul al doilea în grupa din Conference League.

Astfel, campioana României a câştigat peste 8.500.000 de euro pentru performanţa de a fi ajuns în primăvara europeană.

Mai exact, CFR Cluj a încasat 8.661.000. Suma de 3.730.000 de euro a fost primită drept bonus pentru coeficientul european. CFR Cluj va juca în playoff-ul Conference League cu echipe venite din Europa League. CFR Cluj a terminat pe locul al doilea într-o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga şi Ballkani. CFR Cluj a reuşit două victorii cu Slavia Praga şi o remiză şi o victorie cu Ballkani.

Premiile acordate în Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro
Recomandări
  • Lazio a ratat calificarea în primăvara Europa League într-un mod incredibil
  • Toate echipele din grupă au încheiat cu același număr de puncte

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” Vezi toate știrile
Citește și