Închide meniul

CFR Cluj – Ballkani 1-0. Campioana României, în primăvara europeană după o pauză de 3 ani. Performanţă uriaşă pentru echipa lui Dan Petrescu

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 noiembrie 2022, 20:02 / Actualizat: 3 noiembrie 2022, 23:33

CFR Cluj – Ballkani 1-0. Campioana României, în primăvara europeană după o pauză de 3 ani. Performanţă uriaşă pentru echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj s-a calificat în playoff-ul Conference League

Jucătorii de la CFR ClujHepta

CFR Cluj – Ballkani 1-0. Campioana României s-a calificat în primăvara europeană, după ce a învins pe Ballkani cu scorul de 1-0. Boateng a marcat golul victoriei şi al calificării în primăvara europeană din Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultima dată când CFR Cluj a trecut de grupele unei competiții europene a fost în sezonul 2019-2020, când a ieșit dintr-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio. În optimi, ardelenii au fost eliminați dramatic de Sevilla, după două rezultate de egalitate.

CFR Cluj este la patra participare consecutivă în grupele europene. La toate dintre acestea, pe banca clujenilor s-a aflat Dan Petrescu. Ghanezul Bismark Adjei-Boateng (17) a marcat golul victoriei, dar CFR putea evita orice emoţii dacă Ciprian Deac transforma penalty-ul primit.

Campioana României a făcut un excelent joc tactic, apărându-se exact după ce a marcat în faţa unei echipe care a avut o posesie covârşitoare (68%-32%), dar care rareori a ameninţat poarta lui Scuffet. Echipa antrenată de Dan Petrescu avea nevoie de victorie pentru a se califica şi a început în atac, însă Yeboah a reluat slab cu capul (3) şi Frasheri a prins.

Campioana Kosovo a avut o şansă foarte bună de gol în min. 13, când Berisha a reluat imprecis de la 11 metri, deşi era singur. Yeboah a fost blocat in extremis de Jashanica (14), iar Muhar a reluat cu capul pe lângă ţintă (15) după un corner.

Reclamă

CFR Cluj – Ballkani 1-0

Min. 90+5: FINAL DE MECI! CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană. Boateng a marcat unicul gol al partidei.

Min. 60: Ocazie CFR Cluj! Burcă a reluat cu capul centrarea perfectă a lui Deac, dar Frasheri a reuşit să respingă!

Min. 45: Final de primă repriză!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 42: Ciprian Deac a primit şi un cartonaş galben!

Min. 34: Uluitor! Ciprian Deac a ratat si a doua oară penalty-ul!

Min. 33: Ciprian Deac a ratat penalty-ul, însă arbitrul a decis ca acesta să se repete.

Min. 32: Penalty pentru CFR Cluj. Malele a fost faultat în careu!

Min 17. GOOOL CFR! Boateng deschide scorul, cu un șut sub bară, după o pasă primită de la adversar.

Min. 1: A început partida!

Echipele de start:

Reclamă

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Matias, Burcă, Braun – Deac, Adjei-Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Malele

FC Ballkani: Frasheri – Thaqi, Dellova, Jashanica, Potoku – Zyba, Emerllahu, Kuc – Berisha, Rrahmani, Korenica

Campioana României poate obține calificarea în primăvara europeană în cazul unui succes cu Ballkani, pe teren propriu. CFR Cluj se poate califica de pe locul secund, ceea ce înseamnă că va evolua în șaisprezecimile competiției.

Înaintea ultimelor dueluri din grupă, CFR Cluj se află pe locul trei, cu șapte puncte, la egalitate cu Slavia Praga. Pe primul loc se află Sivasspor, care și-a asigurat prezența în primăvara europeană, după ce a zdrobit-o pe campioana României, scor 3-0, în etapa precedentă. Ultimul loc din grupă este ocupat de Ballkani, care are patru puncte.

CFR Cluj nu depinde de alte rezultate din grupă, fiindu-i necesar doar un succes cu Ballkani pentru a-și asigura biletele pentru faza următoare a competiției.

Totodată, trupa lui Dan Petrescu se poate califica în optimi și dacă înregistrează un egal sau chiar cu o înfrângere cu Ballkani, însă condiția este ca Slavia Praga să aibă un rezultat identic cu CFR Cluj.

Miza partidei este și una financiară. CFR Cluj, dacă va învinge, va primi suma de 1,125 milioane de euro. În cazul unei remize, care o va duce totuși în primăvara europeană, trupa lui Dan Petrescu își va mări conturile cu o sumă de aproape 800.000 de euro, iar dacă va pierde, dar tot se va califica, CFR va încasa 625.000 de euro.

Dan Petrescu, reacție nervoasă înainte de CFR Cluj – Ballkani

Dan Petrescu a avut o reacție nervoasă înainte de CFR Cluj – Ballkani. Antrenorul campioanei României a transmis un mesaj dur pentru contestatarii săi. „Bursucul” crede că o eventuală calificare a echipei din Gruia în „primăvara” Conference League ar fi o minune pentru fotbalul românesc.

Alții nu au fost antrenori și s-au făcut de râs pe unde au fost, iar acum îmi dau mie sfaturi. Să se uite la CV-ul meu, da! Mie îmi place unde sunt, nu are rost să facem polemică. Dar ăia care au fost antrenori s-au făcut de râs, mai bine ar tăcea din gură!

Nu mă mai miră nimic, și dacă ar fi dați afară 10 antrenori într-o zi în România, darămite trei. Orice e posibil! Dacă cel mai bun antrenor român, cu șase trofee, e criticat, e făcut praf, iar la prima înfrângere sunt prost și trebuie să-mi dau demisia… Trofeele sunt degeaba. O să vi le aduc să le vedeți! Am fost ales de șase ori cel mai bun. Noi îi dăm afară pe toți. E și vina antrenorilor, că nu se protejează, își pun clauze mici, astfel că sunt dați afară imediat.

Este al 14-lea meci în Europa, din august până acum, o cursă infernală. Dacă tot am ajuns aici, sper să ne calificăm în primăvara europeană. Sincer, ar fi un miracol, da, ar fi! Când nimeni nu are rezultate în România, iar fotbalul nostru a luat-o în jos, toți critică pe CFR Cluj care joacă cu calificarea pe masă joi seară.

Dacă îmi spunea cineva la tragerea la sorți că vom juca ultimul meci cu calificarea pe masă, stând la mâna noastră, aș fi fost foarte fericit. Ar fi fantastic pentru fotbalul românesc să ne calificăm în primăvara europeană. Ar fi ceva special. Ultima oară, tot CFR Cluj a reprezentat România în primăvara europeană cu Sevilla.

Sperăm să dăm gol în minutul 95 și cu spatele, dacă se poate, să fie ceva în favoarea noastră. Să avem și noi șansă, după două penalty-uri contra noastră, după ce-am luat gol din ofsaid, după atâtea episoade contra noastră”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă dinaintea meciului.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Rapid – Universitatea Craiova, 20:30, LIVE TEXT. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Echipele de start 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut 17:37 Decizia care a „îngropat-o” pe Liverpool! Ce s-a întâmplat de când Jurgen Klopp şi-a anunţat plecarea 16:55 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 29 aprilie 2024 16:48 Iga Swiatek – Sara Sorribes 6-1, 6-0! Liderul mondial, în sferturi la Madrid, după 67 de minute Vezi toate știrile
Citește și