Închide meniul

Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla”

Alex Masgras Publicat: 10 mai 2024, 8:57

Reclamă
Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla

Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: "Băieţii mei merită tripla"

Xabi Alonso, după meciul retur dintre Bayer Leverkusen şi AS Roma, din semifinalele Europa League / Profimedia

Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen. Campioana din Bundesliga a oferit un nou moment uluitor în semifinalele Europa League. Echipa lui Xabi Alonso s-a calificat în finala de la Dublin, după ce a remizat cu AS Roma, scor 2-2. În tur, Leverkusen s-a impus cu 2-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Performanţa formaţiei din Germania este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care a revenit de la 0-2. Astfel, recordul fabulos de invincibilitate al echipei lui Alonso rămâne în picioare, după un nou gol marcat în prelungirile partidei.

Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla”

Autogolul lui Mancini din minutul 82 şi reuşita lui Stanisic din minutul 90+7 au făcut ca Leverkusen să ajungă la 49 de meciuri fără înfrângere în toate competiţiile, record absolut în istoria fotbalului european.

La finalul partidei de pe BayArena, Xabi Alonso a transmis un mesaj clar. Antrenorul spaniol este convins că jucătorii săi merită să facă tripla în acest sezon.

„Suntem fericiţi să fim în finală. Vom juca două finale într-o săptămână. Am arătat mult caracter după al doilea gol marcat de AS Roma. M-am uitat în ochii jucătorilor după acel gol şi am văzut că îşi doresc mai mult. Încă avem şansa să câştigăm trei trofee şi băieţii mei merită să câştige tripla”, a declarat Xabi Alonso, la finalul returului cu AS Roma, potrivit uefa.com.

Reclamă

După ce a cucerit titlul de campioană în Bundesliga, Bayer Leverkusen se pregăteşte pentru alte două finale. Mai întâi, pe 22 mai, Leverkusen joacă la Dublin, cu Atalanta, în finala Europa League. Pe 25 mai, jucătorii lui Xabi Alonso vor juca în finala Cupei Germaniei, cu Kaiserslautern.

Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului

Bayer Leverkusen a stabilit un record fabulos, pentru istoria fotbalului. Campioana din Bundesliga îşi continuă invincibilitatea datorită unui gol marcat în minutul 90+7, în poarta lui AS Roma. Stanisic a înscris din pasa lui Xhaka şi a declanşat sărbătoarea alături de fani. Nemţii s-au calificat în finala Europa League

Reclamă 4 / 0/3

Bayer Leverkusen a fost condusă cu 2-0 în returul semifinalelor, dar a revenit incredibil. Mancini a fost autorul unui autogol, în minutul 82, iar la ultima fază a Stanisic a făcut 2-2.

A fost golul care o ajută pe Bayer Leverkusen să stabilească un nou record colosal. A ajuns la 49 de meciuri la rând fără înfrângere, în toate competiţiile, şi a „bătut” performanţa înregistrată de Benfica în 1965.

În cele 49 de meciuri disputate în toate competițiile, pe parcursul acestui sezon, Bayer Leverkusen are cifre de senzație. Pe lângă faptul că nu a pierdut niciun meci, campioana Germaniei a marcat și nu mai puțin de 136 de goluri.

A fost al 11-lea meci în care trupa lui Xabi Alonso reuşeşte să marcheze în prelungiri. Este o situaţie ieşită din comun. Leverkusen va juca în finala Europa League, după ce a câştigat şi titlul în Bundesliga. Este un sezon istoric pentru club!

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 12:48 EXCLUSIVAryna Sabalenka, primul nume uriaş din circuit care vorbeşte despre situaţia Simonei Halep! Mesaj special pentru Simona 12:17 NEWS ALERTOvidiu Popescu a plecat de la FCSB! Anunţul oficial al campioanei 12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” Vezi toate știrile
Citește și