Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Florin Bratu, vitezist încă de mic. Modul inedit în care a ajuns la Rapid. "Ok, de astăzi rămâi la antrenament!" De ce a plecat de la Dinamo

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 aprilie 2021, 8:05

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Florin Bratu, vitezist încă de mic. Modul inedit în care a ajuns la Rapid. "Ok, de astăzi rămâi la antrenament!" De ce a plecat de la Dinamo

AS.ro

Florin Bratu, invitat la AS.ro LIVE

Florin Bratu a câştigat trofee cu Rapid şi Dinamo, cluburile la care a jucat şi ca junior. Alta a fost însă prima sa echipă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Bratu, invitat la AS.ro LIVE

"M-am dus la 8 ani, 8 ani şi jumătate la o echipă de club. La Voinţa Bucureşti, pentru că eu stăteam în cartierul Aviaţiei. Acolo a fost prima legitimare. Câţiva anişori am jucat, după care m-am dus la Dinamo o perioadă, unde era antrenor Piţi Varga. Am stat cred că un singur an. Eram vreo 50 de copii, ne băteam pe o singură minge. Ne arunca o minge la zece inşi şi 'aleargă după ea'. Era complicat", şi-a adus aminte Florin Bratu.

Salvarea a venit cu ajutorul unui anunţ publicat într-un ziar. Aşa a ajuns Bratu să joace la Rapid, în 1992, după ce şi-a lăsat antrenorul fără cuvinte.

"Şi acolo am avut probleme. Încă nu se făcuse grupa mea de vârstă, 1980, era doar 1979. A insistat tatăl meu pe lângă antrenor ca să mă primească. 'Domne, nu putem, pentru că e mai mic, e firav…'. O jumătate de oră a stat ca să îl convingă. 'Joacă extremă dreaptă, are viteză. / Pfff, am o extremă aici, e extraordinară!' Dar m-a scos pe stadionul Giuleşti, pe pistă, şi a zis: 'Dacă copilul dumneavoastră îl ia pe ăsta, cu care e pe post, la viteză, îl opresc!'. Jur! M-a pus cu el pe 50 de metri, l-am lăsat vreo trei metri în spate, s-a blocat antrenorul şi a zis: 'Ok, de astăzi rămâi la antrenament!'", a povestit Florin Bratu.

În loc de fotbal, Bratu putea să facă o carieră în tenis, dar părinţii nu şi-au permis o asemenea alegere.

Reclamă

"Să îţi spun ceva. Eu în clasa I, în 1986, ţin foarte bine minte, a venit în clasă o doamnă profesoară de tenis de câmp. Avea o agendă, frumos, elegantă. 'Copii, cine dintre voi vrea să se înscrie la tenis? / M-am uitat stânga-dreapta şi am ridicat două degete: Eu!'. M-am dus din clipa aceea, un an şi jumătate la tenis de câmp. Începusem să joc, să am deprinderi bunicele şi doamna profesoară mi-a spus: 'Ştii, trebuie să mergem şi noi pe la Braşov, pe la Timişoara. / Doamna profesoasă, nu prea se poate!'. (n.r. râde) Tenisul este un sport costisitor. M-am oprit acolo", a mai povestit Florin Bratu.

VEZI AICI DECLARATIILE LUI FLORIN BRATU

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și