Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Gabi Balint, amintiri fabuloase de la începutul carierei. Cum a ajuns să semneze cu Steaua. "M-a dorit Dinamo, dar au venit soldaţii şi m-au luat!"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 februarie 2021, 8:03

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Gabi Balint, amintiri fabuloase de la începutul carierei. Cum a ajuns să semneze cu Steaua. "M-a dorit Dinamo, dar au venit soldaţii şi m-au luat!"

AS.ro LIVE

Gabi Balint i-a povestit lui Cătălin Oprişan cum de a ajuns să semneze cu Steaua

Fostul internaţional român a oferit detalii mai puţin cunoscute de la începutul carierei. "Pele" Balint a dezvăluit că a atras toate privirile asupra sa încă de când avea 16 ani. S-a remarcat împotriva Universităţii Craiova, echipă care şi-a şi dorit să îl transfere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabi Balint: "Dinamo a fost interesată de mine, dar Steaua s-a mişcat mai repede"

"Am jucat la Luceafărul şi pe finalul junioratului am venit la Bistriţa de câteva ori să joc şi câteva meciuri pentru Gloria, printre care un sfert de finală de Cupa României cu Universitatea Craiova. Ăla a fost meciul meu de referinţă, în care am plecat mai departe la Steaua", a dezvăluit Gabi Balint la AS.ro LIVE.

Chiar dacă era junior, Balint a fost ofertat de toţi granzii României. Dinamo şi Steaua s-au "luptat" pentru a-l transfera.

"Şi Dinamo a fost interesată de mine, şi Craiova, şi Sportul. Până la urmă Steaua s-a mişcat repede, a trimis băieţii… soldaţii m-au luat de la Luceafărul, de la Electroaparataj. Pe tata l-au chemat de la Sângeorz: 'Băi, m-am trezit cu el în birou, la colonelul Nanciu'. Şi am lămurit-o repede, să semnăm. 

Tata mi-a spus: 'După părerea mea, Steaua, club militar, disciplină!'. Asta se întâmpla la finalul anului 80, la finalul lunii decembrie. Eu am semnat cu ei, dar m-am prezentat abia la ultimele cinci meciuri din retur, pentru că eram cu juniorii angrenaţi la Campionatul European", a spus Balint.

Reclamă

Gabi Balint a scris istorie în tricoul Stelei. A cucerit cinci titluri de campion (1985, 1986, 1987, 1988, 1989) şi patru Cupe ale României (1985, 1987, 1988, 1989). I-a ajutat pe roş-albaştri să câştige Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Gabi Balint, povestiri neştiute
  • AS.ro LIVE este de luni până vineri, de la 10:30, pe www.as.ro/live

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și