Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Robert Niţă şi povestea mesajului "Sunt bun, dar nu mă vede nimeni". Amintiri fabuloase cu Mircea Rednic. "Se bucura dacă făceam entorsă!"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 martie 2021, 8:14

EXCLUSIV AS.ro LIVE | Robert Niţă şi povestea mesajului "Sunt bun, dar nu mă vede nimeni". Amintiri fabuloase cu Mircea Rednic. "Se bucura dacă făceam entorsă!"

AS.ro LIVE

Robert Niţă, amintiri fabuloase din Giuleşti

Niţă a contribuit la câştigarea ultimului titlu din istoria clubului. În sezonul 2002-2003 a marcat în momente extrem de importante şi s-a bucurat ridicând tricoul de joc şi arătând un mesaj special. Dedicaţia era, de fiecare dată, pentru un prieten dinamovist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Robert Niţă a rememorat cel mai dificil gol înscris pentru Rapid

"Mesajul e în curs de patentare. Aveam un prieten care mă tot ataca…dinamovist băiatul, membru DDB în prezent. Eram la Rapid şi îmi tot spunea: 'Eşti bun, dar nu te vede nimeni!'. Îţi dai seama, dar nu prea îmi pica bine. Când dădeam gol nu dădea un semn de viaţă. Îl sunam de la Giuleşti la Pro Rapid de 40-50 de ori şi nu răspundea. Când intram şi nu făceam nimic sau nu câştigam…ajungeam în vestiar, făceam duşul şi când urcam în vestiar verificam telefonul şi aveam 7 apeluri şi 15 sms-uri.

De ziua mea, într-un an, mi-a făcut cadou un tricou cu mesajul: 'Sunt bun, dar nu mă vede nimeni!'. Tricoul l-am donat muzeului care va fi la stadionul Giuleşti. Adevărul e că de câte ori am luat tricoul ăla, am marcat", a declarat Robert Niţă la AS.ro LIVE.

Pe Giuleşti a arătat pentru prima dată tricoul primit cadou. A înscris cu mari emoţii, dintr-un penalty, şi s-a bucurat în faţa lui Mircea Rednic.

"Chiar la primul meci după ce mi l-a făcut cadou am jucat pe Giuleşti cu FCM Braşov şi în poartă era Arcanu, colegul meu de la Galaţi. Am fost rezervă, în prima repriză mă bagă Rednic în teren că s-a accidentat nu ştiu care… era 1-0 pentru Braşov în minutul 20. Şi îmi dă unul pasă în diagonală, fac preluare, îl driblez pe Isăilă şi cad în careu. El pune piciorul, nici nu m-a atins… cad, dă penalty.

Reclamă

Iarba cred că nu am atins-o cu mâinile, cred că mă frigea… am mers lângă panourile publicitare şi am luat mingea. A început Rednic să spună ceva, dar eu nu auzeam nimic. Am pus-o pe punctul cu var. Când am ridicat capul şi l-am văzut pe Arcanu în poartă… mingea nici nu o mai vedeam. Am văzut poarta cât cea de hochei. 

M-am mai uitat la bancă puţin, un moment mi-a trecut prin cap: 'Dacă ţipă Rednic să o dau să bată cine trebuie. Nu respect eu ce zice antrenorul?'. A fost primul 11 metri care… îmi pare rău că nu am luat pătrăţica aia cu gazon, când s-a demolat stadionul. Cred că a fost denivelat acolo până s-a schimbat gazonul. Am dat jumătate în pământ, tare, ca ciobanul… Rednic cred că se bucura dacă făceam entorsă şi doar mişcam puţin mingea. Am dat în pământ şi atât de tare… dar mingea a trecut pe sub mâinile lui Arcanu. Normal că am ridicat tricoul şi m-am dus spre cei de pe bancă. Era primul meci în care am arătat tricoul!", şi-a adus aminte cel care a jucat pentru Rapid între anii 2000 şi 2004.

Niţă a îmbrăcat şi tricoul Stelei şi a fost pe teren la un meci unic. În 2000, Foresta Suceava a fost condusă cu 4-0 în Ştefan cel Mare de Dinamo, dar a revenit uluitor şi a câştigat cu 5-4. Niţă a marcat două dintre goluri: pe primul şi pe ultimul, care a venit în minutul 90.

Reclamă 4 / 0/3
  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:20 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 0-0. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu Vezi toate știrile
Citește și