Închide meniul

Fabio Capello, amintire cu Florin Răducioiu: „Pregătisem totul cu el!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 decembrie 2022, 16:34

Fabio Capello, amintire cu Florin Răducioiu: „Pregătisem totul cu el!

Fabio Capello, amintire cu Florin Răducioiu

Florin Răducioiu, într-un meci pentru AC Milan / Profimedia

Fabio Capello a scos de la naftalină o amintire cu Florin Răducioiu, în momentul în care a fost întrebat despre situația lui Karim Benzema de la naționala Franței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tehnicianul Fabio Capello a declarat, pentru Corriere della Sera, că înţelege de ce selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a decis să renunţe la Karim Benzema înaintea Cupei Mondiale, după ce jucătorul s-a accidentat la coapsă, deşi au existat discuţii cu privire la revenirea fotbalistului în fazele superioare ale competiţiei.

Fabio Capello, amintire cu Florin Răducioiu

Capello a amintit de o situaţie în care el, la AC Milan, l-a folosit în Cupa Intercontinentală pe Florin Răducioiu după ce Dejan Savicevic se accidentase, deşi muntenegreanul s-a refăcut înaintea meciului respectiv.

“Ca antrenor, aţi înţeles mai bine renunţarea lui Deschamps la Balonul de Aur?”, a fost întrebat Capello.

“Da, pentru că am procedat la fel cu Savicevic, înainte de Cupa Intercontinentală 1993. Doar în dimineaţa meciului mi-au spus că ar putea juca, după ce pregătisem totul cu Răducioiu. Din respect, nu l-am lăsat să joace. Am simţit că am procedat bine faţă de echipă. Însă întrebarea rămâne: cu Savicevic şi cu Benzema, Milan şi Franţa ar fi avut un trofeu în plus? Poate că da”, a răspuns tehnicianul.

Reclamă

La Cupa Intercontinentală din 1993, echipa AC Milan a fost învinsă cy scorul de 3-2 de Sao Paulo. Capello l-a folosit atunci pe Răducioiu până în minutul 79.

Messi şi Mbappe au egalat un record uriaş al lui Florin Răducioiu la Cupa Mondială

Messi şi Mbappe au egalat un record uriaş al lui Florin Răducioiu la Cupa Mondială. Fostul internaţional român era singurul jucător din lume care reuşise să marcheze în primele 90 de minute, în prelungiri, dar şi la penalty-uri în acelaşi meci.

Până la finala Cupei Mondiale din Qatar, Florin Răducioiu era singurul jucător de lume care reuşise o asemenea performanţă. La Mondialul de vis din 1994, Florin Răducioiu a marcat în sfertul de finală cu Suedia atât în primele 90 de minute, cât şi în prelungiri şi la penalty-uri.

Reclamă 4 / 0/3

Florin Răducioiu a marcat cu Suedia în minutele 88 și 101. Messi şi Mbappe au reuşit aceeaşi performanţă în finala de vis din Qatar. Până la urmă, Argentina s-a impus şi a devenit campioană mondială.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și