Închide meniul

FCSB poate câştiga la FIFA litigiul cu Galatasaray, în cazul lui Olimpiu Moruţan: „Se pot revendica anumite drepturi financiare”

Alex Masgras Publicat: 27 septembrie 2023, 8:43

Reclamă
FCSB poate câştiga la FIFA litigiul cu Galatasaray, în cazul lui Olimpiu Moruţan: „Se pot revendica anumite drepturi financiare

FCSB poate câştiga la FIFA litigiul cu Galatasaray

Olimpiu Moruţan, în tricoul lui Galatasaray / Profimedia

FCSB poate câştiga la FIFA litigiul cu Galatasaray, în cazul lui Olimpiu Moruţan. Gruparea roş-albastră îşi va căuta dreptatea, după ce turcii au refuzat să achite bonusul de un milion de euro, pentru calificarea în grupele UEFA Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olimpiu Moruţan s-a despărţit în această vară de formaţia cim-bom, el fiind transferat la Ankaragucu, înainte ca cei de la Galatasaray să obţină calificarea în grupele UEFA Champions League. Cu toate acestea, internaţionalul român a evoluat în preliminariile UCL, în meciurile cu Zalgris Vilnius, din turul 2 preliminar al competiţiei.

FCSB poate câştiga la FIFA litigiul cu Galatasaray, în cazul lui Olimpiu Moruţan: „Se pot revendica anumite drepturi financiare”

Fatih Sasioglu, un avocat de drept sportiv din Turcia, a analizat cazul dintre FCSB şi Galatasaray şi este de părere că vicecampioana României poate câştiga procesul la FIFA, dar precizează că nu poate avea o opinie clară fără să vadă contractul dintre cele două părţi:

„Se susține că FCSB a solicitat un bonus de un milion de euro în cazul în care Galatasaray particip în grupele UEFA Champions League, însă această plată a fot refuzată din cauza faptului că jucătorul a părăsit clubul înainte de calificare.

Potrivit Federației Turce Fotbal, fotbalistul și-a reziliat contractul cu Galatasaray pe 20 august 2023, iar în aceeași zi a semnat cu Ankaragucu.

Reclamă

De regulă, odată cu rezilierea unui contract încetează și posibilele pretenții din acesta. Totuși, acordul de transfer semnat între Galatasaray și FCSB este valabil indiferent de această reziliere de comun acord.

Astfel, se pot revendica anumite drepturi financiare din acest contract. Dacă nu se prevede altfel, participarea lui Galatasaray în grupele UEFA Champions League este suficientă pentru ca datoria de plată a bonusului să devină exigibilă.

Din acest motiv, consider că transferul jucătorul la un alt club înainte de participarea în grupele UEFA Champions League nu va avea un impact asupra rezultatului, iar FCSB poate solicita primirea bonusului.

Reclamă 4 / 0/3

Totuși, dacă în contractul dintre părți există prevederi în favoarea lui Galatasaray, atunci putem avea o cu totul altă interpretare. Dacă cluburile oferă explicații detaliate în contracte, ele sunt avantajate în astfel de dispute legale”, a declarat Fatih Sasioglu, potrivit sport.ro.

Olimpiu Moruțan a marcat primul gol la Ankaragucu. Internaționalul a înscris cu o lovitură de cap

Olimpiu Moruțan a marcat primul gol la Ankaragucu. Fotbalistul echipei naționale a restabilit egalitatea în duelul echipei sale cu Sivasspor.

Moruțan a ajuns în lotul celor de la Ankaragucu în această perioadă de mercato, după ce oficialii de la Galatasaray l-au anunțat că nu va face parte din planurile echipei în acest sezon competițional.

În minutul 31 al meciului cu Sivasspor, la scorul de 1-0 în favoarea gazdelor, Olimpiu Moruțan a primit o centrare perfectă în careu, de la fundașul ceh Hannousek. Jucătorul echipei naționale a lovit mingea excelent cu capul, iar balonul s-a oprit direct în poarta lui Vural.

Astfel, grație acestei reușite, Olimpiu Moruțan a egalat situația de pe tabelă. Scorul de 1-1 a fost înregistrat la pauza meciului, echipa internaţionalului român câştigând acest meci cu 3-1.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla Vezi toate știrile
Citește și