Închide meniul

FIFA a luat decizia finală în privinţa cartonaşului albastru! Anunţul preşedintelui Gianni Infantino

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 2 martie 2024, 18:22

FIFA a luat decizia finală în privinţa cartonaşului albastru! Anunţul preşedintelui Gianni Infantino

FIFA a luat decizia finală în privinţa cartonaşului albastru! Anunţul preşedintelui Gianni Infantino

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino / Profimedia Images

FIFA a luat decizia finală în privinţa cartonaşului albastru! Preşedintele Gianni Infantino a anunţat că acesta nu va exista.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Infantino a punctat că va fi respectată tradiţia, iar această modificare revoluţionară nu va avea loc. Posibila introducere a cartonaşului albastru a stârnit reacţii virulente din lumea fotbalului. Selecţionerul naţionalei, Edi Iordănescu, s-a pronunţat şi el vehement contra acestei modificări.

FIFA a luat decizia finală în privinţa cartonaşului albastru! Anunţul preşedintelui Gianni Infantino

Cartonașele albastre nu vor fi folosite în fotbalul profesionist. Aceasta este o problemă care nu există pentru noi.

FIFA se opune cartonașelor albastre. Nu am fost la curent cu această problemă, în calitate de președinte al FIFA. Cred că FIFA are un cuvânt de spus în IFAB. Dacă vrei un titlu, ți-l dau: «cartonaș roșu» pentru cartonașul albastru.

Suntem mereu deschiși să luăm în considerare idei și propuneri, dar, odată ce analizezi, realizezi că tradiția trebuie respectată. Cartonașul albastru nu va exista”, a declarat Gianni Infantino, citat de mundodeportivo.com.

Reclamă

Edi Iordănescu s-a revoltat după ce a aflat de ideea cartonaşului albastru: „O inepţie! Unii se plictisesc în birouri”

Edi Iordănescu s-a revoltat atunci când a aflat de iniţiativa cartonaşului albastru. IFAB, forul care gestionează regulile de joc şi care are puterea de a modifica şi inova, dorea să testeze sancţionarea jucătorilor la meciuri cu cartonaşe albastre.

Cartonaşul albastru = o inepţie!! Unii se plictisesc în birouri!! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunţi regulamentul live!!“, a scris Edi Iordănescu pe contul său de Facebook.

Cartonaşul albastru ar fi însemnat absenţa de pe teren a unui jucător timp de 10 minute. El s-ar fi acordat pentru faulturi sau proteste.

Reclamă 4 / 0/3

FIFA a reacţionat imediat în legătură cu cartonaşul albastru, precizând că relatările din presă erau “incorecte şi premature”.

„Relatările sunt incorecte şi premature”

FIFA doreşte să clarifice faptul că relatările privind aşa-numitul „cartonaş albastru” la nivelul elitei fotbalistice sunt incorecte şi premature. Orice astfel de teste, dacă vor fi puse în aplicare, ar trebui să se limiteze la testarea în mod responsabil la nivelurile inferioare, o poziţie pe care FIFA intenţionează să o reitereze atunci când acest punct de pe ordinea de zi va fi discutat în cadrul AGA IFAB din 2 martie”, a fost mesajul FIFA.

AS.com nota luna trecută că aşa-numitul „cartonaş albastru” urma să fie introdus treptat în fotbalul internaţional. Federația Engleză de Fotbal se oferise voluntară să testeze cartonaşul albastru în Cupa Angliei, la nivel masculin și feminin.

Sistemul cu cartonaşe galbene şi roşii funcţionează încă din 1970. Cartonaşul galben şi cel roşu au fost introduse la Cupa Mondială din 1970, din Mexic. Acea Cupă Mondială a fost câştigată de Brazilia.

Cartonașul albastru a fost testat la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor, dar iată că FIFA a decis acum să renunţe la această modificare care a stârnit reacţii atât de dure din lumea fotbalului. Ultima modificare revoluţionară din fotbal a fost introducerea VAR, sistem care funcţionează acum şi în fotbalul românesc. Au existat opinii pro şi contra VAR, dar sistemul a fost primit mai degrabă cu reacţii favorabile în fotbalul românesc.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
Vezi toate știrile
Citește și