Închide meniul
VIDEO

Women’s Finalissima 2023 Anglia – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d). Dramatism total pe Wembley exclusiv în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 6 aprilie 2023, 23:50 / Actualizat: 8 iulie 2023, 21:13

Reclamă
Womens Finalissima 2023 Anglia – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d). Dramatism total pe Wembley exclusiv în AntenaPLAY

Anglia a câştigat Finalissima 2023, după o finală dramatică cu Brazilia

Profimedia

Women’s Finalissima 2023, Anglia-Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d). Anglia a câştigat dramatic Finalissima 2023, după executarea loviturilor de departajare. Meciul s-a disputat pe Wembley, a fost  transmis LIVE exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anglia a deschis scorul prin Toone, însă Brazilia a egalat în prelungirile meciului, spre stupefacţia celor peste 87 de mii de fani prezenţi pe Wembley. Adriana a fost cea care a dat lovitura.

Totuşi, jucătoarele engleze au avut nervii mai tari şi au câştigat trofeul după executarea loviturilor de departajare.

Finalissima este competiţia care le aduce faţă în faţă pe câştigătoarea UEFA Women’s Euro, care în 2022 a fost Anglia, şi Copa America Feminina, care în 2022 a fost Brazilia. Brazilia a câştigat 8 din cele 9 ediţii ale Copa America Feminina, fiind învinsă o singură dată, în 2006, de către Argentina, cu 2-0. Argentina a fost atunci ţara gazdă a competiţiei.

Finalissima 2023, Anglia – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d), a fost LIVE VIDEO, ÎN AntenaPLAY

Reclamă

LIVE VIDEO Women’s Finalissima 2023 Anglia – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d) e exclusiv în AntenaPLAY

Update 23:53: Anglia a câştigat Finalissima după executarea loviturilor de departajare. Video mai jos cu executarea penalty-urilor.

Update 23:51: Anglia – Brazilia 4-2. Ca şi la EURO, Kelly marchează golul care aduce trofeul pentru Anglia.

Update 23:50: Anglia – Brazilia 3-2. Kerolin păstrează Brazilia în meci.

Reclamă 4 / 0/3

Update 23:49: Anglia – Brazilia 3-1. Greenwood a marcat fără probleme.

Update 23:48: Anglia – Brazilia 2-1. Rafaelle a ratat după ce a tras în bara transversală.

Update 23:47: Anglia – Brazilia 2-1. Daly a marcat fără emoţii.

Update 23:45: Anglia – Brazilia 1-1. Ratează şi Tamires.

Update 23:39: Anglia – Brazilia 1-1. Toone a ratat.

Update 23:38: Anglia – Brazilia 1-1. Adriana a marcat cu emoţii!

Update 23:47: Anglia – Brazilia 1-0. Stanway a marcat prima.

Reclamă

Update: Au început penalty-urile. Adriana a marcat cu emoţii.

Min. 90+3: GOOOL Brazilia! Adriana a marcat după ce a profitat de gafa lui Earps, care a scăpat mingea din braţe.

 

Min 85: Probleme pentru Hemp, căreia îi curge sânge din nas. Aceasta a fost lovitută involuntar cu  cotul de Rafaelle.

Min 54: Ocazie uriaşă pentru Brazilia. Ary a luftat incredibil din câţiva metri!

Min. 46: A început repriza a doua din Finalissima 2023.

Min. 45: Pauză pe Wembley.

Min. 29: Gol anulat pentru Anglia! James a marcat cu o execuţie superbă, dar era în poziţie de ofsaid în momentul pasei. Anglia domină prima repriză.

Min 23: GOOOL Anglia! Toone a deschis scorul la capătul unei faye superbe! Show total în Finalissima 2023.

Min. 13: Prima mare ocazie a meciului aparţine Angliei! Lucy Bronze a tras de la margine careului, însă Leticia a reuşit să respingă în corner.

Min. 1: A început partida de pe Wembley. Momente copleşitoare în momentul intonării imnului.

Women’s Finalissima 2023. Anglia – Brazilia – echipele de start

Anglia: Earps – Bronze, Williamson, Greenwood, Carter – Walsh, Stanway, Toone – James, Russo, Hemp

Rezerve: Le Tissier, Roebuck, Morgan, Charles, Nobbs, Kelly, Coombs, Daly, Park, Hampton, Robinson.

Selecţioner: Sarina Wiegman

Brazilia: Leticia – Lauren, Kayhellen, Rafaelle,Tamires – Antonia, Ary, Luana, Kerolin – Zaneratto, Geyse

Rezerve: Camila, Luciana, Duda Franceliono, Ana Vitoria, Andressa Alves, Duda Santos, Adriana, Tarciane, Yasmin, Fernanda, Gabi Nunes, Portilho

Selecţioner: Pia Sundhage

Finalissima 2023: Tot ce trebuie să ştii despre Anglia-Brazilia

Aproximativ 90.000 de fani sunt aşteptaţi în tribune să urmărească meciul Anglia – Brazilia. Selecţionera Angliei, Sarina Wiegman, este conştientă că meciul va fi foarte greu pentru jucătoarele ei.

Urmează încă un meci mare pentru noi. Avem oportunitatea să primim Brazilia pe Wembley şi va fi încă un moment important pentru noi, după EURO şi meciul cu SUA. E o şansă pentru noi să ne comparăm cu o echipă de Top 10 din lume, pe un Wembley plin”, a spus antrenorul Angliei, Sarina Wiegman.

Brazilia este recunoscută ca o forţă în fotbalul feminin.

Care sunt jucătoarele cheie ale celor două echipe

Anglia se bazează foarte mult pe căpitanul ei, Leah Williamson. Chiar dacă nu marchează des, jucătoarea lui Arsenal dă siguranţă la mijlocul terenului. Williamson este un recuperator foarte bun, blocând atacurile adversarilor.

De partea cealaltă, în absenţa Debinhei şi Martei, principala armă a Braziliei este Bia Zaneratto, atacant cu 102 selecţii în naţionala Braziliei şi 34 de goluri marcate.

Dacă selecţionera Angliei este Sarina Wiegman, Brazilia este antrenată de o suedeză, Pia Sundhage, care a avut rezultate foarte bune cu naţionalele Suediei şi Statelor Unite.

Women`s Finalissima 2023 se dispută pe Wembley

Inedit e faptul că, dacă scorul va fi egal după primele 90 de minute, nu se vor disputa cunoscutele două reprize de câte 15 minute de prelungiri, ci se vor executa direct loviturile de departajare. Altfel, fiecare echipă va avea parte de câte cinci schimbări şi va avea pe bancă 12 jucătoare de rezervă.

Finalissima va avea loc pe stadionul Wembley, la aproape 100 de ani de la primul meci disputat pe legendara arenă (28 aprilie 1923). Wembley a fost închis în anul 2000 şi redeschis în 2007, având o capacitate de 90.000 de locuri. Acolo s-au disputat şi alte competiţii importante, precum finala EURO 2020 şi Finalissima masculină, când Argentina a bătut Italia, cu 3-0, pe 1 iunie 2022.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 13 canale LIVE, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și