Închide meniul

Florin Prunea o avertizează pe Dinamo, după intrarea în insolvenţă. „E un dosar penal pe rol”. De ce se teme pentru jucători

Reclamă

Mihai Ispas Publicat: 25 iunie 2021, 20:44

Florin Prunea o avertizează pe Dinamo, după intrarea în insolvenţă. „E un dosar penal pe rol. De ce se teme pentru jucători

Florin Prunea, despre Dinamo

Hepta

„Nu va fi simplu, e a doua insolvență într-un timp nu foarte îndepărtat. Cu prima insolvență e un dosar penal pe rol cu care nu te joci, dar bănuiesc că au angajat oameni profesioniști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai greu va fi de gestionat problema actuală a jucătorilor. Dacă au datorii, nu e deloc confortabil ca ei să-și piardă banii. Ei muncesc, au familii. Aici nu știu cum vor gestiona, în rest procesul de insolvență merge înainte.

Jucătorii din România nu au contracte de muncă, iar aici lucrurile se complică. E greu să mai recupereze ceva”, a spus Prunea pentru digisport.ro.

Florin Prunea o avertizează pe Dinamo, după intrarea în insolvenţă

Prunea spune că Dinamo nu a avut de ales. El aminteşte însă şi de precedenta insolvenţă, când clubul a scăpat de mare parte din datoriile de peste 30 de milioane de euro.

„Cel mai greu e de văzut ce se va întâmpla cu actualii angajați. Eu cred că ei au demarat procesul de insolvență ca o umbrelă asupra spaniolilor. Sunt contracte făcute de ei pe sute de mii de euro. Eu cred că de aceea s-a făcut această insolvență, ca o formă de apărare.

Reclamă

Eu cred că nimeni nu se joacă cu aceste chestiuni, sunt lucruri extrem de sensibile și nu-și joacă nimeni libertatea. Cu siguranță au avocați. Domnul Zăvăleanu, administratorul judiciar, e un profesionist.

Exemplul cel mai elocvent este insolvența trecută, când din 30 și ceva de milioane datorii s-au plătit doar câteva sute de mii. Sunt jucători care n-au jucat 5 meciuri la Dinamo și câștigă sute de mii de euro din litigii. Dinamo n-a avut de ales, n-a avut ce să facă decât să declare insolvență”, a mai spus Prunea.

Ce datorii are Dinamo

Dinamo încearcă să intre pentru a doua oară în insolvenţă. „Câinii” au depus actele la Tribunal, iar luni este aşteptat răspunsul judecătorilor.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo a acumulat din nou datorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând circa 6 milioane de euro. A avut venituri de 16,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 21 milioane de lei. În datoriile clubului au intrat şi sume datorate către jucători care au câştigat litigii cu Dinamo.

Acţionarul majoritar Pablo Cortacero a încercat să stopeze intrarea în insolvenţă. El a trimis o scrisoare coducerii clubului prin care solicită convocarea unei Adunări a acționarilor. Spaniolul doreşte demiterea actualilor membri ai Consiliului de Administraţie.

„Stimaţi domni,

În numele companiei Lotus Perfect Products SRL, proprietarul a 72,8% din SC DINAMO 1948 SA, în conformitate cu legea societăţilor de capital şi în virtutea puterilor pe care le deţin, vă scriu pentru a solicita ca, odată evaluată situaţia dificilă actuală a clubului, să procedaţi cât mai curând posibil la convocarea unei adunări extraordinare a acţionarilor în care următoarele puncte de ordine pot fi discutate urgent.

1 – Demiterea actualilor membri ai consiliului de administraţie al companiei SC DINAMO 1948 SA şi alegerea de noi membri în consiliul de administraţie al acestuia.

2 – Discuţie privind situaţia economică a companiei şi prezentarea şi adoptarea de propuneri pentru viabilitatea şi stabilitatea viitoare a companiei şi a clubului.

În speranţa că această cerere va putea fi procesată urgent şi adunarea extraordinară a acţionarilor convocată în cel mai scurt timp legal posibil”, a transmis Cortacero, potrivit Fanatik.

Reclamă
Recomandări
  • Dinamo a cerut intrarea în insolvenţă
  • Avertismentul lui Florin Prunea

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și