Închide meniul

Fost coleg cu Bicfalvi, ”Căpitanul” naționalei Armeniei și-a anunțat clubul că merge la război!

Cătălin Oprișan Publicat: 2 octombrie 2020, 16:35

Fost coleg cu Bicfalvi, ”Căpitanul” naționalei Armeniei și-a anunțat clubul că merge la război!

Hepta

Din păcate, conflictul din regiune durează de mai bine de 30 de ani

  • Haroyan a debutat în națională în 2011
  • A adunat 51 de partide și a marcat două goluri

Varazdat Haroyan (28 de ani) s-a născut la Erevan, în Armenia, imediat după destrămarea U.R.S.S. A plecat la drum la Patani, apoi a trecut direct la cei de la Pyunik, unde a prins peste 140 de partide. A debutat la echipa națională în 2011, într-o partidă amicală, contra Lituaniei, apoi a început, oficial, într-o surpriză de proporții: pe 11 iunie 2013, Armenia a învins Danemarca cu 4-0!!!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Germanii au auzit de el, iar cei de la 1. FC Köln s-au arătat interesați de serviciile sale, dar jucătorul i-a refuzat, în martie 2012. 

Pe 6 iunie 2016, Haroyan a semnat un contract pe doi ani cu Tractor Sazi, din Iran. A doua zi, însă, transferul a fost anulat, lucru cerut de suporterii echipei care nu au putut uita de conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Anul următor, pe 5 iulie 2017, ajungea la FC Ural, coleg cu Bicfalvi, dar nu se impunea, evoluând doar în 55 de partide în trei sezoane. 

Reclamă

Pe 22 septembrie, anul acesta, cei de la Ural anunțau că au ajuns la finele contractului și că despărțirea s-a făcut amiabil. Impresarii lui s-au mișcat rapid, făcându-i rost de un angajament cu grecii de la AEL Larissa. Numai că în ziua în care trebuia să iscălească actele, managerul său a trimis un mesaj către noul club, prin care anunța că Varazdot Haroyan nu va mai ajunge la echipă, fiind mobilizat în armată, în contextul reluării conflictului din Nagorno-Karabah! 

Reclamă

Din păcate, pe 27 septembrie, ostilitățile au fost reluate în regiune, atât armenii cât și azerii anunțând victime militare și civile. Ca răspuns la aceste ciocniri, Armenia și autoproclamata Republică Arțah au anunțat că toți bărbații sub 40 de ani vor fi mobilizați și au introdus legea marțială!

Conflictul, vechi de zeci de ani, provine din disputa cu privire la Nagorno-Karabah, o regiune cu populația majoritar armeană, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca fiind al Azerbaidjanului. Deși un acord de încetare al focului a fost semnat în 1994, acesta este deseori încălcat.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani
Fotbal • 17 ian., 12:29
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani! „Aici îşi va încheia cariera”
Eric Bicfalvi, erou la Ural, după ce a marcat în prelungiri
Fotbal extern • 11 aug., 22:06
Eric Bicfalvi, erou la Ural! Românul a marcat superb în prelungiri şi a declanşat nebunia în tribune
Eric Bicfalvi, în timpul unui meci pentru Ural
Fotbal extern • 21 feb., 19:52
Eric Bicfalvi, declarație neașteptată după șase ani petrecuți în Rusia: „Am devenit rus!”
Colaj cu Mircea Lucescu, Olimpiu Moruțan și Eric Bicfalvi
Fotbal extern • 26 nov., 22:06
Olimpiu Moruțan, două pase de gol pentru Pisa! Eric Bicfalvi, „dublă” în Rusia. Doar remiză pentru Mircea Lucescu
Eric Bicfalvi, după un gol marcat pentru Ural
Fotbal extern • 11 sept., 16:26
Eric Bicfalvi, decisiv pentru Ural. Românul a marcat o „dublă” de senzaţie în ultima etapă din Rusia