Închide meniul

70 de ani de la cele șapte goluri ale lui Loți Kubala. 19 minute, cinci ”bobițe”!

Cătălin Oprișan Publicat: 10 februarie 2022, 15:40

70 de ani de la cele șapte goluri ale lui Loți Kubala. 19 minute, cinci ”bobițe”!

Cotidianul ”El Mundo Deportivo” a prezentat, ”de mână”, golurile. De urmărit reclamele ce apar în desene

Foto: ”Mundo Deportivo”

  • Kubala a bifat 186 de meciuri la FC Barcelona, cu 131 de goluri marcate
  • Sezonul 12 iUmor începe vineri, 11 februarie, la 20:30, pe Antena 1

În istoria Primerei Division, doar doi jucători au reușit să marcheze șapte goluri în aceeași partidă: Agustin Sauto, ”Bata”, în faimosul Athletic Bilbao-FC Barcelona, 12-1, din 1930-1931 și Loți Kubala, vedeta catalanilor, într-un 9-0 cu Sporting Gijon, pe 10 februarie 1952. Sunt 70 de ani de atunci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E etapa cu numărul 22, sezonul 1951-1952. Antrenor e Fernando Daucik. Kubala se accidentase pe 30 decembrie, la o ”miuță” înainte de Barca-Espanyol. A ratat șase partide, din cauza fracturii. Fără el, barcelonezii s-au impus contra lui Espanyol, Athletic și Atletico Madrid, două egaluri, cu Valencia și, ”acasă”, cu Real Valladolid și o înfrângere, cu Real Sociedad.

4-0 la pauză, cinci goluri la reluare

La revenire, Kubala a intrat direct în pâine. A marcat de două ori până în minutul 27. La pauză, scorul era, pe ”Las Corts”, 4-0. La reluare, Loți n-a mai iertat nimic, punctând de cinci ori în 19 minute. S-a încheiat 9-0, Manchon și Aloy fiind cei care l-au ”încurcat” pe tabelă. Performanța sa avea să rămână în picioare peste ani, nici Messi neputând să doboare un astfel de record.

Reclamă

Avea să fie un sezon excelent pentru catalani, cu ”Barca celor Cinci Cupe”, cu Primera Division, Cupa și Cupa Latină, apoi Cupa ”Eva Duarte” și Cupa ”Martini și Rossi”.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial
Fotbal extern • 26 mart., 16:48
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial! Anunţul făcut de spanioli
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona
Fotbal extern • 24 mart., 20:41
Ofertă monstruoasă pentru Robert Lewandowski ca să plece de la Barcelona! Anunţul făcut de spanioli
Xavi a lansat un atac dur la adresa jurnaliștilor spanioli
La Liga • 28 ian., 11:03
Xavi, atac dur la adresa jurnaliștilor spanioli. I-a făcut praf după ce și-a anunțat plecarea: „Măcar nu mă veți mai măcelări”
FC Barcelona a început căutarea pentru înlocuitorul lui Xavi.
La Liga • 28 ian., 8:44
Barcelona a început căutarea pentru înlocuitorul lui Xavi. Ce variante are conducerea catalanilor
Xavi, tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona
La Liga • 17 ian., 10:53
Xavi, tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona! A pierdut vestiarul după înfrângerea la scor din El Clasico!