Închide meniul

90 de ani de la cel mai mare "omor" suferit de FC Barcelona: 1-12 cu Athletic Bilbao. Bata a marcat șapte goluri!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 9 februarie 2021, 9:22

90 de ani de la cel mai mare "omor" suferit de FC Barcelona: 1-12 cu Athletic Bilbao. Bata a marcat șapte goluri!

El Mundo Deportivo

Presa a scris că rezultatul este prea dur și l-a pus pe seama faptului că Barcelona a trebuit să joace în inferioritate numerică

Pe 8 februarie 1931, barosanii lui Athletic Bilbao, reuniți în birourile de pe ”Hurtado de Amezaga”, privesc, îngândurați, pe geam. Sunt nori, stă să plouă, vine meciul cu FC Barcelona și vremea nu arată deloc OK. Pe la prânz, însă, nea Sorinel apare și învăluie cu razele sale tribunele lui ”San Mames”. Pe la 3 și jumătate, la ora meciului, gazonul arenei, care pe atunci era în afara orașului, arată impecabil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Frederick Beaconsfield Pentland, tehnicianul englez al bascilor, are probleme. Unamuno, titularul postului de atacant, n-a putut fi recuperat, așa că dă veste tânărului Agustin Sauto Arana să se pregătească de meci. Copilul, alintat de toți ”Bata”, n-a adunat 23 de ani, dar e cunoscut prin zonă drept omul care primea 50 de pesetas la fiecare gol marcat încă de pe vremea când era junior. Real Madrid pusese ținta pe el, dar de la Barakaldo ”Bata” trecuse la Bilbao, pentru 750 de pesetas pe lună. 

La pauză era 6-1. Ce-i drept, catalanii rămăseseră doar în nouă jucători de câmp, după accidentările lui Cristobal Marti și Roig. ”Bata” avea să puncteze, finalmente, de șapte ori. ”L-am privit în ochi pe Nogues, portarul Barcelonei. M-am uitat la fața lui. Era terminat! Mi s-a făcut milă. Altfel, îi dădeam 12!”, avea să declare el pentru presa de a doua zi. Sastre înscria în propria poartă, iar sufletele din tribună erau extaziate. Tocmai se consumase ceea ce avea să fie cel mai crunt ”omor” din istoria Barcelonei, dar și ce mai mare diferență de scor-ever din Primera Division.

”Bata” a avut, la Bilbao, un parcurs perfect. 208 meciuri cu 208 goluri

Reclamă

”Bata” a rămas până în 1936 la Billbao, la startul Războiului Civils Spaniol. N-a mai vrut să se întoarcă acolo după ce s-a terminat nenorocirea. ”Aveam un bar în Altos Hornos, mă căsătorisem, apăruse fetița”, spune el. Nu s-a retras, a mers la Barakaldo, apoi la Osasuna, după ce pentru Athletic punctase de 208 ori în 208 jocuri!!! Altfel spus, un gol la fiecare partidă. A prins și un joc în naționala mare a Spaniei, un ”amical”, contra Italiei, la Bilbao. Se retrăgea la 35 de ani și se stingea din viață în 1986. Avea șapte decenii și jumătate. 

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și