Închide meniul

Albania s-a calificat la EURO 2024! Coșmarul României a reușit o performanță de senzație

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 17 noiembrie 2023, 21:40

Albania s-a calificat la EURO 2024! Coșmarul României a reușit o performanță de senzație

Albania s-a calificat la EURO 2024

Jucătorii Albaniei, în timpul unui meci / Profimedia

Albania s-a calificat la EURO 2024! Selecționata și-a asigurat biletul pentru turneul final Germania după partida cu Republica Moldova, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După acest rezultat, albanezii se alătură naționalelor care vor face deplasarea la Campionatul European din 2024. Până în momentul de față, s-au mai calificat: Franța, Spania, Scoția, Anglia, Turcia, Belgia, Austria, Ungaria, Portugalia, Slovacia și Germania (care este țara gazdă).

Albania s-a calificat la EURO 2024! Surpriză de proporții în Grupa E a preliminariilor

În partida de la Chișinău, albanezii au dat lovitura încă din minutul 25, prin Cikalleshi, care a transformat o lovitură de la 11 metri. Aceștia au fost în avantaj până în minutul 87, atunci când Baboglo a restabilit egalitatea.

În urma acestui rezultat, Albania, care nu era considerată o favorită la calificare, este lider în Grupa E, cu 14 puncte. Pe locul al 2-lea este Cehia, cu 11 puncte, care mai are 2 partide de disputat. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de Polonia și Republica Moldova, fiecare cu câte 10 puncte.

Interesant este faptul că, în cazul în care meciul dintre Cehia și Polonia se va termina la egalitate, selecționata de peste Prut s-ar putea califica la EURO, dacă reușesc să câștige partida de la Praga, din ultima etapă. Duelul dintre Cehia și Moldova se va juca pe data de 20 noiembrie, de la ora 21:45.

Reclamă

Până în momentul de față, Albania este naționala cea mai slab cotată care s-a calificat la EURO. Selecționata se află pe locul 59 în clasamentul FIFA.

De asemenea, Albania a fost prezentă și la EURO 2016, acolo unde a fost coșmarul României. La momentul respectiv, „tricolorii” conduși de Anghel Iordănescu se puteau califica în fazele eliminatorii ale competiției, dar au fost învinși în ultima etapă a grupelor de albanezi, cu scorul de 1-0.

Edi Iordănescu a dezvăluit că „tricolorii” sunt pregătiți pentru calificarea la EURO

La conferința de presă premergătoare partidei de sâmbătă, selecționerul echipei naționale a vorbit despre situația de la lot, înaintea meciului. Acesta este de părere că „tricolorii” sunt pregătiți pentru calificarea la EURO 2024.

Reclamă 4 / 0/3

„Am venit aici fiind foarte conștienți de momentul pe care îl avem în față. E un moment pe care îl căutăm de foarte mult timp și pe care l-am găsit după foarte mult timp. Am venit cu foarte multă încredere, convingere, sacrifiții și cu multă consecvență.

Am venit cu multă încredere și energie și suntem conștienți că trebuie să facem ultimul pas și să calificăm din nou România la un turneu final, după 8 ani. Sunt multe elemente pe care le vom lua în calcul pentru partida de mâine.

Suntem bucuroși că avem cea mai bună defensivă din grupă și una dintre cele mai bune din calificări. Am luat în total 4 goluri, dar jumătate au fost doar în meciul cu Elveția. Totuși, asta nu înseamnă nimic, trebuie să continuăm să muncim pentru obiectivul nostru.

E dificil să prezentăm strategia și planul tactic, dar după joc, dacă suntem fericiți, voi dezvălui cum am pregătit jocul. Mai mult decât atât suntem foarte conștienți de forța adversarului de mâine. Apreciez foarte mult calitatea individuală a jucătorilor. I-am studiat nu numai de la echipa națională, cât și la echipa de club. Am descoperit jucători foarte valoroși, în fiecare an au minim 2 echipe în cupele europene.

Au un antrenor pe care îl apreciez și îl respect foarte tare. Ne așteptăm la o confruntare foarte grea pentru echipa națională. Suntem foarte conștienți de dificultatea jocului, dar grupul este pregătit pentru absolut orice”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare partidei de sâmbătă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și