Închide meniul

Albert Moreno: ”Voi intra în mormânt fără să înțeleg de ce toată vina e a mea?”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 25 mai 2021, 14:35

Albert Moreno: ”Voi intra în mormânt fără să înțeleg de ce toată vina e a mea?”

Alberto Moreno a jucat puțin în acest an la Villarreal, dar a prins finala Europa League

Alberto Moreno, 29 de ani în iulie, a evoluat pentru Sevilla și Liverpool, actualmente jucând la Villarreal și pregătindu-se finala Europa League, contra celor de la Manchester United. Cu ibericii a câștigat un astfel de trofeu, iar cu englezii, o Ligă a Campionilor. Cu toate acestea, Alberto a avut și rateuri. Pentru ”The Guardian” a povestit ultimul act al UEFA Europa League, ediția 2016, Liverpool – Sevilla, 1-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”La primul gol (n.a. – cel al lui Kevin Gameiro, din minutul 46), au trecut pe lângă mine. Dar eu sunt un simplu fundaș. Atacanții trec de Sergio Ramos, cel mai tare apărător din lume. De ce nu m-ar putea dribla pe mine?”, s-a întrebat el. ”Jur că nu înțeleg de ce m-au criticat atât, când toată echipa n-a evoluat cum trebuie… E greu… Nu pot să-mi scot din cap asta. Citești ziarele, vezi rețelele sociale. Peste tot numai Alberto Moreno. Voi intra în mormânt fără să înțeleg de ce toată vina e a mea?”

  • 62 de meciuri a adunat Alberto la Sevilla, 151 la Liverpool și 24 la Villarreal

După ce a ridicat trofeul deasupra capului în 2014, pe când evolua la Sevilla, Alberto se află, din nou, în fața unei finale. ”Le-am zis coechipierilor mei că vreau să învigem, numai pentru a înțelege ce se simte. Nu poți crede așa ceva, pur și simplu o iei razna”.

Jucătorul lui Villarreal și-a adus aminte de un alt moment dur din cariera sa. Moreno s-a trezit pe 1 iunie 2019 cu gândul la finala de Champions League pe care el, ”cormoranul”, o avea de susținut contra celor de la Tottenham. Dar avea să afle că unul dintre cei mai buni prieten de-ai săi, Jose Antonio Reyes, decedase. ”Am coborât la micul dejun și, normal, mă gândeam numai la finală. Apoi am văzut știrile. Jose Antonio era precum un frate. Tot ceea ce am făcut în acea zi a fost să plâng. N-am putut mânca. Am deschis televizorul, totul era despre Reyes. Am plâns”.

Klopp, antrenorul, l-a simțit. ”M-a întrebat cum sunt, dacă pot evolua. I-am zis că sunt trist, că am trecut prin multe împreună… N-am evoluat, dar mi-am dorit să câștig, pentru a-i dedica victoria memoriei sale”.

Reclamă

”Știam câți copii au Cavani și Pogba”

Alberto Moreno s-a regăsit cu antrenorul Unai Emery la ”Submarinul galben”. Se cunosc de la Sevilla, iar jucătorul știe obsesia sa pentru pregătirea partidelor. ”Jucătorii spuneau, de fiecare dată, <<mamă, alt video>>! Dar ca să joci bine trebuia să studiezi, ore întregi, jocul adversarilor. Emery știa tot. Când terminam ședințele de pregătire, știam exact câți copii au Cavani sau Pogba”.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și