Închide meniul
VIDEO

Alexandru Băluță continuă să impresioneze în Ungaria! Mijlocaşul are cifre senzaţionale pentru Academia Puskas. Gyirmot, ultima sa „victimă”

Dragoș Vasile Publicat: 9 aprilie 2022, 21:55

Alexandru Băluță continuă să impresioneze în Ungaria! Mijlocaşul are cifre senzaţionale pentru Academia Puskas. Gyirmot, ultima sa „victimă

Alexandru Băluță, star în Ungaria

Alexandru Băluță, în timpul unui meci disputat de Academia Puskas / Profimedia

  • Alexandru Băluță continuă să impresioneze în Ungaria
  • Mijlocaşul are cifre senzaţionale pentru Academia Puskas

Alexandru Băluță, fostul jucător de la Universitatea Craiova, în prezent la Academia Puskas, traversează o perioadă de zile mari în Ungaria. Românul este printre cei mai buni fotbaliști din campionatul maghiar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Băluță continuă să impresioneze în tricoul celor de la Academia Puskas. Mijlocaşul a marcat în remiza cu Gyirmot, scor 1-1.

Alexandru Băluță are cifre senzaţionale pentru Puskas Academy

Alexandru Băluţă şi-a salvat echipa în deplasarea de la Gyirmot. Mijlocaşul a egalat în minutul 82, cu o lovitură de cap. În urma reuşitei sale, Academia Puskas a obţinut un punct şi ocupă poziţia secundă în campionatul Ungariei, cu 47 de puncte. Lider este Ferencvaros, cu 56 de puncte.

Reclamă

VEZI AICI GOLUL MARCAT DE ALEX BĂLUŢĂ

În urma reuşitei, Băluţă a ajuns la 7 goluri şi 7 pase decisive în acest sezon. Mijlocaşul român a evoluat în 25 de meciuri, în toate competiţiile, pentru echipa sa.

Reclamă

Alexandru Băluţă, prima reacţie după ce nu a fost convocat la echipa naţională

Alexandru Băluţă (28 ani), fotbalistul celor de la Akademia Puskas, a oferit prima reacţie după ce nu a fost convocat la echipa naţională. Recent, soţia sa, nemulţumită de decizia luată de Edi Iordănescu, l-a atacat pe selecţioner.

„Diana n-a spus nimic deplasat. Dorința mea de a veni la lot e enormă și nu sunt genul de om care să-și controleze emoțiile nonstop. Mă doare că nu voi fi acum la națională, dar accept și înțeleg situația. Bine, nici nu sunt un jucător care să fi fost o prezență constantă, dar, la orice convocare, am venit cu sufletul deschis și nu m-a interesat nimic altceva. De exemplu, la amicalul cu Anglia am venit din vacanță și nu m-a preocupat niciun pic acest detaliu. Mă simt un jucător complet când îmbrac tricoul României și așa va fi mereu.

Am primit un cartonaș roșu care s-a tradus prin patru etape de suspendare. A fost o pauză care m-a cam scos din ritm. Într-un fel, mi-am făcut-o cu mâna mea și uneori mai și plătești. Am trecut și prin Covid. Din aceste motive, mă așteptam pe undeva să nu fiu păstrat în lot pentru aceste amicale. Dar părerea de rău rămâne. Muncesc mai departe, să fiu apt pentru partidele oficiale din iunie, când începe Liga Națiunilor”, a declarat Alexandru Băluţă, potrivit playsport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Alexandru Băluţă are şase selecţii la prima reprezentativă şi un gol marcat, în confruntarea România – Chile, scor 3-2. Ultima lui convocare datează din luna iunie a anului trecut, când Mirel Rădoi l-a trimis pe teren 10 minute în super-amicalul Anglia – România, scor 1-0.

Edi Iordănescu, atacat de soţia lui Alexandru Băluţă

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile amicale cu Grecia şi Israel nu a fost pe placul tuturor. Soţia lui Alexandru Băluţă, Diana Băluţă, a avut o reacţie surprinzătoare în momentul în care a văzut că jucătorul de la Academia Puskas nu a mai fost chemat la prima reprezentativă.

”Aș putea spune multe, dar mă abțin și de data asta! Visăm la rezultate frumoase de la ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, dar convocările sunt făcute cu ochii închiși fără a se ține cont de rezultate, goluri, dorință, muncă, etc ! (nu mă refer la toți )”, a scris Diana Băluță pe contul ei de Facebook.

Cine este Alexandru Băluță

Crescut la Academia de fotbal „Gică Popescu”, Băluță și-a făcut debutul la seniori la Chindia Târgoviște, după care a ajuns la Viitorul lui Gică Hagi, unde a stat doar un an, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, în 2014.

1.000.000 de euro este cota lui Alexandru Băluță, potrivit transfermarkt.com. Românul joacă în Ungaria din iulie 2020, când era transferat de la Slavia Praga pentru 700.000 de euro. Contractul său cu Academica Puskas expiră în 2023.

În 2018, Alexandru Băluță era vândut de Universitatea Craiova la Slavia Praga pentru 2,65 de milioane de euro. La acea vreme, era al doilea cel mai scump transfer din istoria formației din Bănie. În prezent, acest record e deținut de Valentin Mihăilă, plecat la Parma pentru 9,1 milioane de euro, în 2020.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Alexandru Băluță a marcat un gol de senzație în FCSB - Sepsi
Liga 1 • 17 mart., 21:53
FOTO
Alexandru Băluță, gol de senzație în FCSB – Sepsi! Șutul i-a lăsat cu gura căscată pe toți fanii din stadion
Gigi Becali a mai distrus un titular după dezastrul cu Rapid
Liga 1 • 10 mart., 13:55
„Păi, bă, eşti nebun?!” Gigi Becali a mai distrus un titular după dezastrul cu Rapid: „Ia, treci pe bancă și tu!”
Alexandru Băluţă, citat din Biblie la miezul nopţii
Liga 1 • 10 mart., 9:54
Alexandru Băluţă, citat din Biblie la miezul nopţii: „Când Dumnezeu este în barca ta nu înseamnă că nu va fi furtună!”
Alexandru Băluţă, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid
Liga 1 • 3 mart., 23:47
Alexandru Băluţă, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid: „Suntem datori faţă de suporteri! Trebuie să câştigăm!”
Alexandru Băluţă riscă să rateze U Cluj - FCSB
Liga 1 • 17 feb., 17:38
Alexandru Băluţă riscă să rateze U Cluj – FCSB! Ce se întâmplă cu noul favorit al lui Gigi Becali