Închide meniul
VIDEO

Alexandru Mățan a marcat primul său gol pentru Columbus Crew, după 41 de meciuri jucate în Statele Unite

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 martie 2023, 8:50

Alexandru Mățan a marcat primul său gol pentru Columbus Crew, după 41 de meciuri jucate în Statele Unite

Alexandru Mățan a fost transferat la Columbus Crew în 2021

Alexandru Mățan a fost transferat la Columbus Crew în 2021 / Profimedia

Alexandru Mățan a marcat primul său gol pentru Columbus Crew, după 41 de meciuri jucate în Statele Unite. Mijlocașul român a deschis scorul în partida disputată în deplasare cu New York Red Bulls, după o greșeală uriașă în defensiva gazdelor. Mățan a „spart”, în sfârșit, ghinionul și a reușit să înscrie un gol în campionatul din Statele Unite ale Americii. Echipa din New York City s-a impus în cele din urmă cu 2-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Mățan a revenit la finalul anului la Columbus Crew, după ce a fost împrumut timp de 4 luni la Rapid. Jucătorul de 23 de ani s-a întors cu poftă de fotbal în MLS și a reușit să marcheze primul său gol pentru formația americană, în etapa a 4-a a noului sezon.

Alexandru Mățan a marcat primul său gol pentru Columbus Crew, după 41 de meciuri jucate în Statele Unite

Mățan a deblocat tabela în minutul 32 al meciului cu New York Red Bulls. Românul a fost lansat către poarta adversă cu o pasă lungă, iar Andres Reyes, fundașul columbian al gazdelor, s-a poziționat complet eronat și a gafat. Mingea l-a lovit în spate pe sud-american și a fost interceptată de Alexandru Mățan.

Tânărul mijlocaș l-a văzut ieșit din careu pe goalkeeper-ul advers și a trimis în poarta rămasă goală. A fost unul dintre cele mai ușoare goluri marcate de Mățan în carieră și primul în Statele Unite.

Reclamă
View this post on Instagram


A post shared by Columbus Crew (@columbuscrew)

Alexandru Mățan a avut nevoie de 41 de meciuri pentru a „sparge gheața” în Statele Unite. Mijlocașul român a fost cumpărat de Columbus Crew de la Viitorul Constanța în martie 2021. Americanii au plătit 1.5 milioane de euro pentru mijlocașul crescut de Gică Hagi la academia de la Ovidiu.

Alexandru Mățan n-a impresionat la Rapid. Adrian Mutu l-a folosit în numai 6 meciuri

Anul trecut, Mățan a revenit pentru o scurtă perioadă în Liga 1, unde a îmbrăcat tricoul Rapidului. Jucătorul de 23 de ani a bifat numai 6 meciuri pentru echipa lui Adrian Mutu, fără să marcheze vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă.

Reclamă 4 / 0/3

În prezent, Alexandru Mățan este cotat la 1 milion de euro, conform transfermarkt.com.

Columbus Crew a intrat în avantaj la vestiare, după golul lui Mățan. Din păcate pentru echipa românului, New York Red Bulls a reușit să întoarcă scorul după pauză. Luquinhas a restabilit egalitatea în minutul 58, iar Vanzeir a marcat golul victoriei în minutul 86.

Columbus Crew ocupă locul 12 în Conferința de Vest a campionatului din Statele Unite, cu 4 puncte acumulate în 4 runde. Lider este Atlanta United, cu 10 puncte.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara Vezi toate știrile
Citește și