Închide meniul

Andreas Brehme, campion mondial cu Germania în 1990, a murit la 63 de ani! Fotbalul mondial este din nou în doliu

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 februarie 2024, 11:09

Reclamă
Andreas Brehme, campion mondial cu Germania în 1990, a murit la 63 de ani! Fotbalul mondial este din nou în doliu

Andreas Brehme, campion mondial cu Germania în 1990, a murit la 63 de ani

Andreas Brehme a încetat din viaţă / Profimediaimages

Fostul internaţional german Andreas Brehme, câştigător al Cupei Mondiale de fotbal cu selecţionata ţării sale în 1990, a murit în urma unui infarct, la vârsta de 63 de ani, anunţă cotidianul Bild, citat de agenţia EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brehme a marcat, din penalty, în minutul 85, golul victoriei Germaniei în finala cu Argentina (1-0) de la Coppa del Mondo 1990, găzduită de Italia.

Andreas Brehme, campion mondial cu Germania în 1990, a murit la 63 de ani

Brehme a suferit un infarct şi a fost resuscitat în drum spre spital. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic şi au declarat decesul.

Cu profundă tristețe anunț, în numele familiei, că partenerul meu Andreas Brehme a murit brusc și neașteptat în această seară, ca urmare a unui stop cardiac. Vă rugăm să ne respectați confidențialitatea și să vă abțineți de la a pune întrebări în această perioadă dificilă”, a transmis partenera de viaţă a fostului fundaş, Susana Schaefer, potrivit bild.com.

El figurează pe lista selectă a jucătorilor care au oferit titlul mondial Germaniei, alături de legende precum Helmut Rahn, Gerd Muller şi, mai recent, Mario Goetze, autorul golului finalei câştigate de Germania tot în faţa Argentinei, la Mondialul din 2014, desfăşurat în Brazilia.

Reclamă

Andreas Brehme a jucat în cursul carierei sale la Bayern Munchen şi Inter Milano, între alte echipe. După retragere, el a îmbrăţişat pentru o perioadă cariera de antrenor, fără prea mare succes însă.

Dispariţia lui Brehme vine la o lună după decesul lui Franz Beckenbauer (7 ianuarie), antrenorul echipei naţionale la CM 1990.

Marcel Răducanu, dărâmat după moartea lui Beckenbauer

Marcel Răducanu este dărâmat după moartea lui Franz Beckenbauer. Vestea trecerii în nefiinţă a legendei lui Bayern l-a devastat pe românul care a jucat pentru Borussia Dortmund. „Împăratul” încetat din viaţă la 78 de ani, după o lungă suferinţă.

Reclamă 4 / 0/3

Stabilit în Germania, Marcel Răducanu l-a comparat pe Franz Beckenbauer cu Maradona, Cruyff şi Pele. A numit şi doi foşti internaţionali români care ar fi fost la nivelul deţinătorului a două Baloane de Aur.

A fost cel mai mare fotbalist al Germaniei, cel mai mare nume. Am avut plăcerea să-l cunosc. Am fost cu el la câteva meciuri demonstrative. Un om extraordinar, un domn. Era elegant și ca fotbalist, și ca personalitate. Omul le-a cam luat pe toate.

Îmi pare rău, chiar sunt șocat. Nu știu ce să mai zic. Știam că e bolnav. L-aș asemăna cu Maradona, care a fost și mai mare decât el. L-aș asemăna cu Cruyff, Pele. Acum joacă fotbal acolo sus, la Dumnezeu. Și cu Ilie Balaci, Dobrin l-aș asemăna”, a declarat Marcel Răducanu pentru playsport.ro.

Franz Beckenbauer a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei. A fost campion mondial în 1974 ca jucător şi în 1990 ca antrenor. Fost fundaş central legendar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, a jucat pentru Germania de 103 ori între 1965 şi 1977.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și