Închide meniul

„L-aş asemăna cu Maradona şi Pele” Marcel Răducanu, dărâmat după moartea lui Beckenbauer. Cei doi români cu care l-a comparat

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 ianuarie 2024, 21:44

Reclamă
„L-aş asemăna cu Maradona şi Pele Marcel Răducanu, dărâmat după moartea lui Beckenbauer. Cei doi români cu care l-a comparat

Marcel Răducanu, dărâmat după moartea lui Beckenbauer

Marcel Răducanu, în timpul unui interviu / Antena Sport

Marcel Răducanu este dărâmat după moartea lui Franz Beckenbauer. Vestea trecerii în nefiinţă a legendei lui Bayern l-a devastat pe românul care a jucat pentru Borussia Dortmund. „Împăratul” încetat din viaţă la 78 de ani, după o lungă suferinţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stabilit în Germania, Marcel Răducanu l-a comparat pe Franz Beckenbauer cu Maradona, Cruyff şi Pele. A numit şi doi foşti internaţionali români care ar fi fost la nivelul deţinătorului a două Baloane de Aur.

Marcel Răducanu, dărâmat după moartea lui Beckenbauer

Pur și simplu sunt. Am auzit acum zece minute că a murit. A fost cel mai mare fotbalist al Germaniei, cel mai mare nume. Am avut plăcerea să-l cunosc. Am fost cu el la câteva meciuri demonstrative. Un om extraordinar, un domn. Era elegant și ca fotbalist, și ca personalitate. Omul le-a cam luat pe toate.

Îmi pare rău, chiar sunt șocat. Nu știu ce să mai zic. Știam că e bolnav. L-aș asemăna cu Maradona, care a fost și mai mare decât el. L-aș asemăna cu Cruyff, Pele. Acum joacă fotbal acolo sus, la Dumnezeu. Și cu Ilie Balaci, Dobrin l-aș asemăna”, a declarat Marcel Răducanu pentru playsport.ro.

Franz Beckenbauer a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori ai Germaniei. A fost campion mondial în 1974 ca jucător şi în 1990 ca antrenor. Fost fundaş central legendar, considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din toate timpurile, a jucat pentru Germania de 103 ori între 1965 şi 1977.

Reclamă

Campion mondial în 1974 ca jucător, Franz Beckenbauer a condus naţionala Germaniei la titlu şi în 1990, de data aceasta ca antrenor. Legenda la Bayern Munchen, el a jucat şi la Hamburg şi New York Cosmos şi a câştigat de două ori Balonul de Aur, în 1972 şi 1976.

După ce s-a retras ca jucător, „Kaiser Franz” a devenit antrenor al echipei Germaniei de Vest, înainte de a-şi încheia cei şase ani pe bancă după titlul mondial din 1990, în Italia, împotriva Argentinei lui Diego Maradona. Bernard Tapie i-a încredinţat conducerea formaţiei Olympique Marseille, care era în căutarea primului său titlu continental. Aventura sa la Marsilia a durat doar câteva luni (între 20 septembrie şi 31 decembrie 1990), înainte de a fi înlocuit de Raymond Goethals şi promovat pentru scurt timp la funcţia de director sportiv al clubului.

Michel Platini şi Bayern Munchen, mesaje copleşitoare după moartea lui Franz Beckenbauer

Michel Platini, fostul mare jucător francez, şi Bayern Munchen, clubul la care Franz Beckenbauer a scris istorie, au transmis mesaje copleşitoare după moartea marelui fotbalist. Franz Beckenbauer a murit la vârsta de 78 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul mare fotbalist francez şi fost preşedinte al UEFA, Michel Platini, a afirmat că este mândru că a fost prieten cu Franz Beckenbauer, cel a fost „Domnul Fotbal” în Germania.

Am primit o lovitură în cap pentru că el a fost „Kaiserul” şi cu Franz am petrecut mulţi, mulţi ani (…) Am făcut un drum lung împreună. Ştiam că este foarte, foarte bolnav pentru că Karl-Heinz Rummenigge mi-a spus. Iar acum a murit. A fost domnul Fotbal în Germania. El a făcut fotbalul german, a făcut istoria fotbalului german. (…) A fost o persoană excepţională şi am fost mândru să îi fiu prieten”, a afirmat Platini pentru RMC, scrie news.ro.

Şi oficialii de la Bayern Munchen au transmis mesaje copleşitoare.

Campioana mondială a recordurilor din Germania este în doliu după moartea lui Franz Beckenbauer, unicul Kaiser, fără de care FC Bayern nu ar fi devenit niciodată clubul care este astăzi. Beckenbauer a murit ieri, duminică, la vârsta de 78 de ani, înconjurat de familia sa, la Salzburg. FC Bayern este în doliu alături de familia, prietenii săi, în primul rând de soţia sa Heidi şi de copiii săi Thomas, Michael, Joel Maximilian şi Francesca Antonie„, a scris Bayern Munchen.

Nu există cuvinte pentru a exprima cât de mare este durerea noastră şi golul pe care Franz Beckenbauer îl lasă în urmă. Ca jucător, a adus pe teren un sentiment de efort, eleganţă şi magie. Franz Beckenbauer a adus farmecul. Chiar şi după cariera sa de jucător, a lăsat o amprentă de neşters asupra FC Bayern şi asupra fotbalului, iar moştenirea sa nu poate fi măsurată în titluri. Familia FC Bayern îi este veşnic recunoscătoare, iar eu personal deplâng pierderea unui prieten„, a declarat Herbert Hainer, preşedintele FC Bayern.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și