Închide meniul

EURO 2023 U21 | Anglia – Spania 1-0, finala Campionatului European 2023. Anglia a câștigat trofeul

Alex Ioniță Publicat: 8 iulie 2023, 19:50 / Actualizat: 8 iulie 2023, 21:06

Reclamă
EURO 2023 U21 | Anglia – Spania 1-0, finala Campionatului European 2023. Anglia a câștigat trofeul

EURO 2023 U21 | Anglia - Spania 1-0, finala Campionatului European 2023

Naţionala Angliei se bucură după ce a marcat cu Spania / Profimedia Images

EURO U21 | Anglia – Spania 1-0, în finala Campionatului European 2023. Meciul a avut loc la Batumi, în Georgia și  a pus  capăt turneului final care a fost organizat și de țara noastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anglia U21 s-a calificat în finală după ce a învins selecționata similară din Israel cu scorul de 3-0. Spania a ajuns în ultimul act al competiției după ce a învins Ucraina, pe stadionul Steaua, cu scorul de 5-1.

EURO U21 | Anglia – Spania 1-0, finala Campionatului European 2023. Englezii nu au mai câștigat trofeul din 1984

Update: Penalty-ul a fost ratat, iar Anglia a câștigat trofeul

Update: Minutul 90+7, penalty cu VAR pentru Spania

S-a reluat partida!

Reclamă

Pauză!

Min. 45+5: A urmat o încăierare generală după ce Palmer a deschis scorul.

Min. 45+4: Anglia – Spania 1-0! C. Palmer a deschis scorul!

Reclamă 4 / 0/3

Update: Finala dintre Anglia și Spania a început

Selecționata U21 a Angliei nu a mai câștigat un Campionat European din 1984. Un lucru interesant este că și acea finală a fost disputată tot împotriva Spaniei. Finala s-a disputat în două manșe, iar englezii s-au impus în ambele partide, cu scorurile de 1-0 și 2-0.

Spania U21 a reușit să câștige turneul final în anul 2019, la ultima ediție a acestia. Astfel, elevii lui Santi Denia speră să apere trofeul cucerit de generația trecută de jucători sub 21 de ani.

EURO U21 | Anglia – Spania, echipele de start:

Anglia U21: Trafford – Garner, Colwill, Harwood-Bellis, Aarons – Smith Rowe, Jones, Gibbs-White, Gomes – Palmer, Gordon. Rezerve: Rushworth, Griffiths, Archer, Branthwaite, Cresswell, Doyle, Elliott, Johnson, Madueke, Skipp, Thomas. Antrenor: L. Carsley.

Spania U21: Tenas – Gomez, Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco, Baena – Sancet – Rodri, Ruiz, Gomez. Rezerve: Agirrezabala, Roman, Barrenetxea, Bernabe, Camello, Gila, Guillamon, Martinez, Oroz, Riquelme, Sanchez, Veiga. Antrenor: S. Denia.

EURO U21 | Selecţionerul Ucrainei, discurs dur după înfrângerea cu Spania: „E un mister ce se întâmplă la un asemenea turneu”

Ruslan Rotan a acuzat faptul că echipa sa a stat cinci ore într-un hangar la aeroport şi că jucătorii săi nu au putut să se refacă după meciul din sferturile de finală. Cu toate acestea, el a acceptat înfrângerea şi a felicitat echipa sa, spunând că nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu doi ani că aceşti jucători pot ajunge în semifinalele unui turneu final:

Reclamă

„E necesar, probabil, să felicit Spania pentru acest succes. Cât despre noi, cred că băieții nu au avut o banală recuperare. Nu caut scuze, dar modul în în care ne-am întors aici…

Nici nu știu cum am ajuns la București. Am făcut o jumătate de zi pe drum. Ne-au ținut cinci ore închiși într-un hangar la aeroport, am stat pe aeroport în loc să ne refacem, am ajuns la 1 dimineața la hotel. Aceste întârzieri de zbor sunt inexplicabile. E un mister ce se întâmplă la un asemenea turneu.

Ați văzut că băieții au vrut, se observa în ochii lor, dar picioarele nu alergau. Recuperarea e cheie, iar lipsa ei a afectat rezultatul. Din cauza asta, n-am putut să ținem ritmul cu adversarii noștri mai proaspeți.

Trebuie să acceptăm înfrângerea. Am atins semifinalele. Când am format echipa, în urmă cu doi ani, nimeni nu și-ar fi imaginat că vom juca în semifinale”, a declarat Ruslan Rotan, citat de gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
0:15
VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00)
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și