Închide meniul

Semifinale EURO U21 | Anglia – Spania este marea finală! Israel şi Ucraina au fost eliminate fără drept de apel

Alex Masgras Publicat: 5 iulie 2023, 23:45

Reclamă
Semifinale EURO U21 | Anglia – Spania este marea finală! Israel şi Ucraina au fost eliminate fără drept de apel

EURO 2023 U21 | Anglia - Spania

Jucătorii Spaniei U21, în semifinala cu Ucraina / Profimedia

Semifinale EURO U21 | Anglia – Spania este marea finală! Ultimul act va avea loc sâmbătă seară, pe Adjarabet Arena din Batumi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două semifinale au fost câştigate fără drept de apel de Anglia şi Spania. În primul meci al zilei, englezii au câştigat cu 3-0 confruntarea cu Israel, în timp ce Spania s-a impus cu 5-1 în faţa Ucrainei, pe stadionul Steaua, în ultimul meci organizat de România la acest turneu final.

Semifinale EURO U21 | Anglia – Spania este marea finală! Israel şi Ucraina au fost eliminate fără drept de apel

Update Spania – Ucraina 5-1: Spania înscrie al cincilea gol pe stadionul Steaua! După ce i-a pasat decisiv lui Ruiz la primul gol,  lui Gomez i s-a întors favoarea, iar Spania conduce cu 5-1.

Update Spania – Ucraina 4-1: Gol Spania! Oroz a înscris în minutul 68, iar Spania nu mai are emoţii în ceea ce priveşte calificarea în finală.

Update Spania – Ucraina 3-1: Gol Spania! Ibericii au majorat diferenţa în minutul 54 prin Blanco.

Reclamă

Update Spania – Ucraina 2-1: GOL Spania! În minutul 23, Spania a preluat conducerea. Sancet l-a învins pe Trubin cu un şut puternic, din afara careului.

Update Spania – Ucraina 1-1: GOL Spania! Ibericii au restabilit rapid egalitatea. Gomez şi-a luat revanşa cu pasa pentru Ruiz, cel care a reuşit să se desprindă de fundaşii ucraineni şi să treacă de portarul Trubin, pentru a înscrie golul egalizator.

Update Spania – Ucraina 0-1: GOL Ucraina! Mudryk, starul lui Chelsea, s-a distrat cu Gomez, după care a trimis în faţa porţii pentru Bondarenko. După 13 minute, Ucraina conduce Spania pe stadionul Steaua.

Reclamă 4 / 0/3

Update 22.00: A început a doua semifinală de la Campionatul European U21, Spania – Ucraina. Partida se dispută pe stadionul Steaua, fiind ultimul meci organizat de ţara noastră la turneul final.

Semifinale EURO U21 | Anglia, prima semifinalistă a Campionatului European de Tineret

Echipa naţională U21 a Angliei a învins, miercuri, la Batumi, selecţionata U21 a Israelului, scor 3-0, în prima semifinală a Campionatului European U21. Anglia este prima finalistă a competiţiei.

Anglia a dominat întâlnirea de la Batumi şi a avut penalti în minutul 17, după ce Jaber a comis un fault în careu asupra lui Gordon, însă Morgan Gibbs-White a trimis balonul în afara cadrului porţii.

Englezii au intrat totuşi în avantaj la pauză, acelaşi Gibbs-White reuşind să deschidă scorul cu o lovitură de cap. Anglia a majorat diferenţa de pe tabela de marcaj în minutul 63, prin Cole Palmer. Scorul final a fost stabilit în minutul 90, de către un jucător nou intrat pe teren, Cameron Archer. Învingătoare cu scorul de 3-0, Anglia este prima echipă calificată în finala Euro U21. Englezii nu s-au mai calificat în finala acestei competiţii din anul 2009, când au pierdut în faţa Germaniei.

ISRAEL U21: Tzarfati – Lemkin, Cohen, Gandelman (Ferede 89) – Jaber, Azoulay (Bilevi 75), Gloukh, Hagag (Khalaili 56), Revivo – Turgeman (Abu Rumi 89), Layous (Gorno 56). Selecţioner: Guy Luzon

ANGLIA U21: Trafford – Garner, Thomas, Colwill, Harwood Bellis – Gibbs White (Madueke 78), C. Jones (Doyle 88), Palmer, Angel Gomes (Skipp 78) – Gordon (Archer 74), Smith Rowe (Elliott 74). Selecţioner: Lee Carsley

Cartonaşe galbene: Turgeman 20, Lemkin 85 / Colwill 81

Reclamă

Arbitri: Morten Krogh – Steffen Bramsen, D. Wollenberg Rasmussen (toţi din Danemarca) – Willy Delajod (Franţa)

Arbitri VAR: Maurizio Mariani – Paolo Valeri (ambii din Italia)

Update 20.45: Anglia a câştigat prima semifinală a Campionatului European U21 şi s-a calificat în ultimul act. Spania – Ucraina, a doua semifinală a turneului final de tineret, se va juca în această seară, de la ora 22:00, pe stadionul Steaua.

Update Israel – Anglia 0-3: Anglia a înscris din nou şi se gândeşte deja la marea finală! Archer şi-a trecut şi el un gol în cont în minutul 90, cu un şut din interiorul careului.

Update Israel – Anglia 0-2: Din pasator, Cole Palmer s-a transformat în marcator. Jucătorul lui Manchester City a majorat diferenţa în minutul 64.

Update Israel – Anglia 0-1: Englezii au deschis scorul chiar înainte de pauză. Gibbs-White şi-a luat revanşa pentru lovitura de la 11 metri din minutul 17 şi a înscris cu o lovitură de cap din centrarea lui Palmer.

Echipe de start

Israel

Anglia

Atât Israel şi Anglia, cât şi Spania şi Ucraina s-au întâlnit în faza grupelor a turneului final organizat de Georgia şi România.

În al doilea meci din faza grupelor, Anglia s-a impus cu 2-0 în faţa reprezentativei U21 din Israel. Pentru englezi au marcat Anthony Gordon şi Emile Smith – Rowe.

Anglia a încheiat pe primul loc Grupa C, cu 9 puncte, reuşind să obţină calificarea în semifinale după ce a trecut de Portugalia în sferturi, scor 1-0.

De partea cealaltă, Israel a încheiat pe locul al doilea, cu 4 puncte, iar în sferturi a trecut de Georgia la loviturile de departajare, după 0-0 în 120 de minute.

Semifinale EURO U21 | Spania – Ucraina, a doua semifinală, se dispută în Ghencea

Spania şi Ucraina vor reveni pe stadionul Steaua, după victoriile obţinute în Ghencea împotriva României. De la ora 22:00, cele două se vor întâlni pentru un loc în ultimul act al competiţiei.

În faza grupelor, Spania şi Ucraina au încheiat la egalitate duelul care s-a disputat în Giuleşti, scor 2-2, într-un meci care a mai contat doar pentru stabilirea echipei care încheie grupa pe primul loc.

Spania a fost echipa care a încheiat pe prima poziţie şi a jucat în sferturi, tot în Giuleşti, contra naţionalei Elveţiei. Ibericii au avut nevoie de 120 de minute pentru a obţine calificare, după ce Elveţia a trimis partida în prelungiri în minutul 90+1. Miranda a adus calificarea în minutul 103.

Ucraina a încheiat pe locul al doilea grupa şi a mers la Cluj în faza sferturilor de finală. Pe Cluj Arena, Ucraina a întâlnit Franţa, echipă pe care a învins-o cu 3-1, graţie dublei lui Sudakov şi a golului lui Bondarenko.

Finala Campionatului European U21 este programată sâmbătă seară, de la ora 19:00, pe Adjarabet Arena din Batumi, Georgia.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:24 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și