Închide meniul

Ansu Fati pleacă de la Barcelona și va fi coleg cu un jucător român. Destinație surpriză pentru tânărul atacant

Alex Ioniță Publicat: 31 august 2023, 9:20

Reclamă
Ansu Fati pleacă de la Barcelona și va fi coleg cu un jucător român. Destinație surpriză pentru tânărul atacant

Ansu Fati pleacă de la Barcelona și va fi coleg cu un jucător român

Ansu Fati, în postura de rezervă pentru FC Barcelona / Profimediaimages

Ansu Fati pleacă de la Barcelona și va fi coleg cu un jucător român. Tânărul atacant spaniol nu va mai continua noul sezon la gruparea catalană, sub comanda lui Xavi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialii celor de la Barcelona au decis să îl împrumute pe Ansu Fati la o altă formație, pentru actualul sezon competițional. De la începutul noii stagiuni din La Liga, spaniolul de 20 de ani a adunat doar 47 de minute în tricoul echipei „blaugrana”.

Ansu Fati pleacă de la Barcelona și va fi coleg cu un jucător român. Atacantul spaniol va ajunge la Brighton

Potrivit informațiilor oferite de jurnalistul Fabrizio Romano, Ansu Fati s-a înțeles cu englezii de la Brighton. Acesta va fi împrumutat până în luna iunie a anului 2024, iar formația din Premier League nu va avea posibilitatea să îl cumpere de la FC Barcelona. De asemenea, „pescărușii” îi plătesc o mare parte a salariului.

Conform jurnaliștilor de la mundodeportivo.com, tânărul jucător spaniol ar fi purtat o discuție cu antrenorul catalanilor, Xavi. Acesta i-ar fi transmis că nu îi poate oferi mai multe minute la campioana din La Liga, iar astfel, atacantul de 20 de ani a decis să solicite un împrumut și urmează să ajungă la Brighton.

Reclamă

Odată cu împrumutul în Premier League, Ansu Fati va deveni, din iarnă, coleg cu Adrian Mazilu, care în prezent a fost lăsat de către englezi la Farul Constanța, pentru prima jumătate a sezonului. Cei de la Brighton l-au cumpărat în această perioadă de mercato pe puștiul lui Gică Hagi, pentru suma de 3 milioane de euro.

Până în momentul de față, Ansu Fati a adunat 121 de meciuri în tricoul Barcelonei. În cadrul acestor partide a reușit să marcheze de 33 de ori și să ofere 13 pase decisive. În momentul de față este cotat la suma de 35 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

În prezent, în palmaresul fotbalistului se pot regăsi următoarele trofee: un titlu de campion în LaLiga, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Spaniei și trofeul UEFA Nations League, câștigat alături de naționala Spaniei în acest an.

Reclamă 4 / 0/3

Tânăra speranță a Barcelonei, Lamine Yamal a scris istorie în meciul cu Villarreal

La doar 16 ani şi 45 de zile, Lamine Yamal a avut o prestaţie solidă în meciul cu Villarreal şi a contribuit la succesul echipei lui Xavi.

În cele 76 de minute în care a stat pe teren, Yamal a oferit o pasă de gol. La prima reuşită a meciului, cea a lui Gavi, din minutul 12, Yamal a centrat perfect.

De asemenea, adolescentul catalanilor a fost la un pas de a înscrie în minutul 71, înainte de golul lui Lewandowski, atunci când a lovit bara.

Potrivit celor de la OptaJose, Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr jucător din secolul 21 în La Liga care pasează decisiv. Recordul era stabilit chiar de Ansu Fati, jucătorul care l-a înlocuit pe Yamal. Ansu Fati reuşea acest lucru în septembrie 2019, într-un meci cu Valencia, când avea 16 ani şi 318 zile.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” Vezi toate știrile
Citește și