Închide meniul

Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu: „A avut probleme!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 23 martie 2023, 23:05

Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu: A avut probleme!”

Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu

Alexi Pitu / Twitter

Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu! Fotbalistul, în vârstă de 20 de ani, a fost transferat de Bordeaux, în luna ianuarie a acestui an, de la Farul Constanța, pentru două milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Guion, antrenorul lui Bordeaux, susține că Alexi Pitu a întâmpinat mai multe probleme la antrenamentele de forță.

Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu

Antrenorul lui Bordeaux spune că Alexi Pitu s-a integrat foarte bine la formația franceză. Însă, totodată, susține că nu i-a oferit mai multe minute de joc, deoarece încă nu a căpătat forța necesară în fotbalul francez.

„Este un băiat pe care mi l-au oferit scouterii, înainte de vacanţa de iarnă. De când a sosit, ne-a adus multă prospeţime. E acolo să se distreze şi să joace. A ajuns în timpul competiţiei şi a performat în puţinele meciuri. 

E un adevărat mingicar, dar a avut ceva mai multe probleme la antrenamentul de forţă (…) Am vrut să-i arăt că jocul fizic este important în Franţa şi că va trebui să-şi îmbunătăţească abilităţile fizice. 

Reclamă

A văzut şi a înţeles foarte bine. S-a integrat foarte bine. L-am testat pe diferite poziţii şi în diferite situaţii, pentru a vedea cum s-a obişnuit.

Nu am vrut să-l pun în dificultate în anumite meciuri, aşa că nu l-am introdus. În ultima întâlnire, ne-a arătat că este capabil să creeze pericol în ultimii 30 de metri”, a declarat David Guion pentru France Bleu Gironde, citat de Madeingirondins.ouest-france.fr.

113 minute a bifat Alexi Pitu în șapte apariții pentru Bordeaux, fără să marcheze vreun gol.

Reclamă 4 / 0/3

„Îl urmăreau de mult, l-au văzut de cel puțin 6-7 ori. Oamenii știu atât de multe lucruri despre copii de 14-15 ani, încât nici nu îți vine să crezi. Ei urmăresc ani de zile un jucător. Îți dau un exemplu: Coman, îl știu de la 15-16 ani, poate.

Ce i-a făcut să-l ia pe Pitu? Concluzia lor a fost că este un jucător bun pentru ei. Altfel, de ce l-ar fi luat?

Eu nu discut sumele. Din moment ce clubul care vinde e de acord, este o problemă a lor. Eu cred că este o sumă bună pentru fotbalul nostru, este un băiat tânăr, mai sunt și procente. Totul e să confirme.

Îl vedeți pe Enzo Fernandez? Păi clubul lui din Argentina are un procent de 25%. Ce înseamnă 25% din 120 de milioane? Vedeți?

Jucătorii noștri pleacă de aici, pentru că nu sunt prin cupele europene, nu suntem prezenți, pleacă, confirmă, iar dacă confirmă, pot veni și alți bani la club. Adică să mai tragă pe cineva după ei, cum se spune”, a spus Victor Becali, despre transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux, pentru digisport.ro.

Ionel Ganea nu este impresionat de transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

Ionel Ganea susține că două milioane de euro este o sumă mică și că Farul Constanța ar fi putut obține mai mulți bani de pe urma transferului lui Alexi Pitu.

„Eu zic că două milioane de euro este o sumă mică. Eu cred că Farul putea să ia mai mult pe el. Acum, totul depinde de el. El trebuie să înțeleagă că acolo trebuie să mănânce fotbal pe pâine, trebuie să se pregătească. Mbappe are 24 de ani și uite ce face…

Reclamă

Eu m-aș bucura pentru el să se impună. E un jucător cu multe calități. Ar mai ridica puțin nivelul României.

Mai mult ca sigur că o să îl vedem la naționala României. Nu știu dacă acum va face pasul, dar nu ne grăbim, pentru că, dacă nu va juca bine, presa va scrie urât despre el.

Părerea mea este că acești jucători tineri, care nu au experiență, trebuie încurajați, indiferent că joacă prost sau bine. În timp, pot deveni mari”, a declarat Ionel Ganea, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Recomandări
  • Antrenorul lui Bordeaux a dezvăluit motivul pentru care nu l-a utilizat mai mult pe Alexi Pitu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray Vezi toate știrile
Citește și