Închide meniul

Arsene Wegner forțează „cea mai mare schimbare” din ultimii 30 de ani. Regula care modifică radical fotbalul

Alex Ioniță Publicat: 22 mai 2024, 19:46

Reclamă
Arsene Wegner forțează „cea mai mare schimbare din ultimii 30 de ani. Regula care modifică radical fotbalul

Arsene Wegner forțează "cea mai mare schimbare" din ultimii 30 de ani

Arsene Wegner / Hepta

Arsene Wegner forțează „cea mai mare schimbare” din ultimii 30 de ani. Fostul antrenor de la Arsenal, în prezent șef al departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul FIFA a propus o modificare uluitoare în lumea fotbalului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este vorba despre schimbarea regulii ofsaidului, care le-ar da un avantaj clar atacanților, în raport cu adversarii dn apărare.

Arsene Wegner forțează „cea mai mare schimbare” din ultimii 30 de ani

Potrivit informațiilor oferite de publicația britanică The Sun, oficialii FIFA au testat posibila implementare a regulii propuse de Wegner. Concret, în cazul în care ofsaidul va fi modificați, atacanții vor fi considerați în afara jocului doar în cazul în care toate părțile corpului sunt în fața ultimului apărător.

În momentul de față, regula ofsaidului presupune ca jocul să fie orpit în cazul în care jucătorul care atacă este mai în fața decât ultimul apărător cu orice parte a corpului cu care poate să înscrie.

Prin propunerea sa, oficialul FIFA dorește ca stituațiile în care golurile sunt anulate pe motivul unui ofsaid milimetric să dispară.

Reclamă
Reclamă 4

„Să spunem că un fotbalist este în ofsaid cu nasul. Asta face ca golul să fie anulat, pentru că poți înscrie cu nasul. Ce aș face în loc este să nu mai fie ofsaid dacă oricare parte a corpului cu care poți înscrie este pe linie cu ultimul apărător, chiar dacă alte părți ale corpului atacantului sunt mai aproape de poartă”, spunea Arsene Wegner, în anul 2020, citat de The Times.

Ideea lui Arsene Wegner are însă deja o serie de contestatari. Poate cel mai important dintre aceștia este Luis Figo, președintele Consiliului de Fotbal UEFA, care nu crede că fotbalul ar avea nevoie de o asemenea schimbare.

Schimbare uriașă împotriva rasismului din fotbal

Schimbare uriașă împotriva rasismului din fotbal Jucătorii vor putea de acum înainte să semnaleze un gest sau un cuvânt rasist arbitrului făcând un X cu mâinile, a anunţat vineri FIFA, ca parte a lupei împotriva discriminării care subminează sportul cu balonul rotund, informează AFP.

Reclamă

Organismul conducător al fotbalului mondial a precizat că rasismul va constitui o infracţiune specifică în codul disciplinar al acestui sport, cu sancţiuni „severe”, inclusiv pierderea unui meci.

O „poziţie globală împotriva rasismului” a fost adoptat la Congresul anual al celor 211 de membri ai FIFA de la Bangkok, după câteva luni de consultare cu jucătorii care au suferit abuzuri din partea adversarilor sau a suporterilor, notează agerpres.ro.

Starul lui Real Madrid, brazilianul Vinicius Junior, este una dintre cele mai puternice voci care denunţă rasismul în fotbal.

Vizat frecvent de insulte de acest tip pe stadioanele spaniole, atacantul de 23 de ani a izbucnit recent în plâns în timp ce vorbea la o conferinţă de presă despre această luptă împotriva discriminării, pentru care a fost organizat un meci amical simbolic între Spania şi Brazilia. la sfârşitul lunii martie.

Mai multe meciuri de fotbal, în special în Europa, au fost perturbate în ultimele săptămâni de incidente rasiste în tribune, care uneori au forţat arbitrii să întrerupă partidele.

„Sunt probleme în fotbal”, a recunoscut în aprilie preşedintele Federaţiei internaţionale, Gianni Infantino, care a îndemnat recent „să fim uniţi pentru a lupta împotriva rasismului şi violenţei”.

Sunt suficiente transferurile făcute până acum de Gigi Becali pentru grupele Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:24

Răzvan Burleanu a văzut meciul de deschidere de la EURO 2024 de lângă Sir Alex Ferguson şi Jose Mourinho! Imagine fabuloasă

10:53

OFICIAL | O nouă plecare de la Dinamo! Un jucător important al „câinilor” a părăsit echipa antrenată de Zeljko Kopic

10:46

FotoAdrian Mutu, mesaj emoţionant pentru fiica sa cea mare: „Te iubesc!” Adriana a întors toate privirile la braţul tatălui său

10:45

VIDEOArgentina a învins Guatemala, scor 4-1, într-un meci de pregătire pentru Copa America. Lionel Messi a marcat de două ori

10:24

Mesajul lui Edi Iordănescu înainte de debutul României la EURO 2024!

10:19

Ungaria – Elveția LIVE TEXT, ora 16:00. Duel încins în al doilea meci din grupa A. Echipele probabile

1 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 2 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”! 5 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 6 FotoImagini de senzaţie cu Dan Petrescu! A dansat şi a cântat la nunta fiicei lui: „Sunt un tată tinerel!”
Citește și