Închide meniul

Au fost anunţate noile criterii de acordare a Balonului de Aur! „Este vorba de evitarea ambiguităţilor!”. Cum va fi ales următorul câştigător şi când va avea loc gala

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 martie 2022, 17:21 / Actualizat: 13 martie 2023, 22:43

Au fost anunţate noile criterii de acordare a Balonului de Aur! „Este vorba de evitarea ambiguităţilor!. Cum va fi ales următorul câştigător şi când va avea loc gala

Balonul de Aur e acordat de France Football

Fotografie cu Balonul de Aur / Profimedia

Au fost anunţate noile criterii de acordare a Balonului de Aur! Acordat la sfârşitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, trofeul va fi acum aliniat cu sezonul de fotbal, care se desfăşoară din august până în iulie, şi va include un juriu mai mic, o preselecţie şi criterii de atribuire mai clare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Este ocazia de a da un nou impuls. Înainte, judecam pe două jumătăţi de sezon. Acum va fi mai clar”, a declarat Pascal Ferré, redactor-şef la France Football.

Următoarea ceremonie de premiere va avea loc în septembrie sau octombrie, sub forma unei gale bine stabilite acum în peisajul fotbalului mondial. Se va referi la sezonul început cu un an mai devreme, luând în considerare în special Liga Campionilor (finala pe 28 mai) şi Campionatul European feminin (6-31 iulie).

Cum arată noile criterii de acordare a Balonului de Aur

Această reformă vine în condiţiile în care calendarul va fi dat peste cap în sezonul viitor odată cu organizarea Cupei Mondiale din Qatar în noiembrie-decembrie şi nu în timpul verii, competiţie ai cărei cei mai buni jucători vor fi, prin urmare, recompensaţi în cadrul Balonului de Aur 2023.

France Football a făcut alte schimbări notabile, cum ar fi integrarea fostului star Didier Drogba în comisia responsabilă de selectarea nominalizaţilor.

Reclamă

Compus în continuare din jurnalişti, cu un votant pe naţiune, juriul va include acum doar 100 de juraţi pentru Balonul de Aur masculin (faţă de 170 anterior), corespunzând primelor 100 de naţiuni în clasamentul FIFA, şi 50 pentru Balonul feminin.

„Este vorba de evitarea ambiguităţilor!”. Anunţul France Football

De asemenea, vor fi clarificate criteriile de atribuire: „performanţa individuală” şi „caracterul decisiv şi impresionant al pretendenţilor” va fi criteriul numărul unu, înaintea „aspectului colectiv şi trofeelor ​​câştigate” şi „clasa jucătorului şi simţul său de fair-play”.

„Este vorba de evitarea ambiguităţilor, de a fi clar şi consecvent: Balonul de Aur este o distincţie individuală, bazată pe performanţa individuală”, a argumentat Pascal Ferré.

Reclamă 4 / 0/3

El a mai spus că nu se va mai ţine cont de întreaga carieră a jucătorului. Astfel s-a răspuns criticilor legate de decernarea trofeului 2021 lui Lionel Messi, încoronat pentru a şaptea oară, în timp ce polonezul Robert Lewandowski încă nu a câştigat acest trofeu.

Balonul de Aur feminin 2021 a fost acordat ibericei Alexia Putellas, în timp ce trofeul Yashin pentru cel mai bun portar a fost câştigat de italianul Gianluigi Donnarumma şi trofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr jucător de spaniolul Pedri.

Citește și:

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final Vezi toate știrile
Citește și