Închide meniul

Barcelona și Manchester United au fost amendate de UEFA, pentru nereguli de ordin financiar

Alex Ioniță Publicat: 15 iulie 2023, 9:42

Reclamă
Barcelona și Manchester United au fost amendate de UEFA, pentru nereguli de ordin financiar

S-a încheiat ultima zi de transferuri

Steag Barcelona / Profimedia

Barcelona și Manchester United au fost amendate de UEFA. Cluburile care participă în cupele europene au fost sancționate pentru nereguli de ordin financiar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două formații fac parte dintr-o listă cu numeroase echipe care au fost sancționate pentru ultima dată folosind vechiul „fair-play” financiar, potrivit AFP. Oficialii de la Nyon vor autoriza din sezonul viitor un deficit drescut, dar vor limita masa salarială proporțional cu veniturile (80% în 2024 și 90% în 2025)

Barcelona și Manchester United au fost amendate de UEFA. Cât trebuie să plătească cele două formații

În cazul echipei catalane, sancțiunea UEFA este de 500.000 de euro. Echipa „blaugrana” a fost amendată pentru prezentarea greșită a conturilor. Pe scurt, echipa din La Liga a integrat „profituri din vânzarea de active necorporale”, în baza FPF. Totuși, la această categorie ar trebui să fie luate în calcul doar transferurile de jucători.

În cazul „diavolilor roșii” sancțiunea UEFA este ceva mai mică, de 300.000 de euro. Oficialii de la Nyon au amendat clubul englez pentru o încălcare „minoră” a principiului echilibrării conturilor.

Cele mai mari amenzi au fost primite de Royal Antwerp, din Belgia și de Trabzonspor, din Turcia. Cele două cluburi ar putea scoate din conturi suma de 2 milioane de euro, în funcție de deciziile UEFA.

Reclamă

David de Gea a plecat de la Manchester United. Jucătorul a postat un mesaj emoționant pentru fanii „diavolilor roșii”

David de Gea a postat un mesaj emoționant pentru fanii „diavolilor roșii”. Portarul spaniol a dorit să își ia rămas bun de la suporterii echipei, dar și de la clubul la care a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei.

„Am vrut doar să trimit acest mesaj de adio tuturor suporterilor lui Manchester United. Aș dori să-mi exprim recunoștința și aprecierea neclintită pentru dragostea din ultimii 12 ani. Am realizat multe de când dragul meu, Sir Alex Ferguson, m-a adus la acest club.

Am fost incredibil de mândru de fiecare dată când am purtat acest tricou. Am reprezentat cel mai mare club din lume. A fost o onoare pe care au avut-o doar câțiva fotbaliști norocoși.

Reclamă 4 / 0/3

A fost o perioadă de neuitat și de succes de când am venit aici. Nu credeam că atunci când am plecat din Madrid, pe vremea când eram un puști, voi reuși să realizez așa ceva. Acum, este momentul potrivit să accept o nouă provocare, să mă împing din nou într-un mediu nou.

Manchester va fi mereu în inima mea, Manchester m-a modelat și nu mă va părăsi niciodată”, a postat jucătorul, pe contul său de Twitter.

Spaniolul a jucat în cariera sa doar pentru Atletico Madrid și Manchester United. În perioada petrecută pe „Old Trafford”, David de Gea a jucat 545 de partide și a încasat 590 de goluri. Alături de echipa antrenată de Erik Ten Hag, jucătorul a reușit să câștige un titlu de campion în Premier League, un trofeu UEFA Europa League, două Cupe ale Ligii, un FA Cup și 3 Supercupe ale Angliei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:55 VIDEOReacţia de mare campion a lui Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris în Marele Premiu de la Miami 8:55 Marius Şumudică a anunţat ce l-ar face să renunţe la Rapid fără cel mai mic regret: „Aș face 5 paşi în spate” 1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
Vezi toate știrile
Citește și