Închide meniul

Campionatul ucrainean de fotbal se reia în plin război! Sezon de foc pentru Mircea Lucescu: meciuri fără spectatori şi reguli stricte

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 11 iulie 2022, 23:15

Campionatul ucrainean de fotbal se reia în plin război! Sezon de foc pentru Mircea Lucescu: meciuri fără spectatori şi reguli stricte

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev / Profimediaimages

Campionatul ucrainean de fotbal se reia în plin război. Mirecea Lucescu va avea un sezon de foc cu Dinamo Kiev. Meciurile se vor desfăşura fără spectatori, iar regulile vor fi mai stricte ca niciodată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministrul Tineretului şi Sportului din Ucraina, Vadim Hutţait, a anunţat, luni, pe contul personal de Facebook faptul că în ziua de 23 august va începe o nouă ediţie a campionatului ucrainean de fotbal, scrie lefigaro.fr.

Campionatul ucrainean de fotbal se reia în plin război. Sezon de foc pentru Mircea Lucescu

Ministrul a precizat că meciurile se vor disputa pe teritoriul Ucrainei, dar fără spectatori şi cu respectarea regulilor de securitate instituite prin lege.

”În timpul raidurilor aeriene, meciurile vor fi întrerupte, iar jucătorii, oficialii şi personalul care deserveşte bazele sportive trebuie să intre rapid în adăposturi”, a declarat Vadim Hutţait.

O mare parte a stadioanelor şi a bazelor sportive ucrainiene au fost distruse sau afectate în timpul războiului declanşat de invazia rusă, în luna februarie. Numeroşi fotbalişti străini angajaţi la echipele ucrainiene au părăsit ţara în ultimele luni.

Reclamă

Mircea Lucescu trage un semnal puternic de alarmă cu privire la războiul din Ucraina

Mircea Lucescu (76 ani) trage un semnal puternic de alarmă cu privire la războiul din Ucraina, care se desfășoară de 124 de zile. Antrenorul lui Dinamo Kiev crede că oamenii nu se mai implică ca la început în sprijinul ucrainenilor.

Zeci de mii de oameni s-au stins din viață în urma războiului pornit de Vladimir Putin. Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, s-a implicat total în ajutorarea ucrainenilor prin intermediul meciurilor caritabile.

”La început, toți voiau să ne ajute. Timpul a trecut și pare că a devenit o rutină. Oamenii au început să uite, deși încă se moare în Ucraina. Echipa noastră încearcă să reamintească acest lucru. Undeva, în Europa, încă e un război îngrozitor.

Reclamă 4 / 0/3

Zilele trecute am revenit la Kiev. Scopul a fost să le arătăm oamenilor că viața poate merge înainte, chiar și în aceste condiții. M-am plimbat prin oraș. Oamenii se opreau și mă felicitau că am revenit. Cei rămași acolo se simt abandonați

Eu și elevii mai am părăsit orașul pentru a putea ajuta din afara țării. Am vrut și să transmitem clar că sportivii nu sunt soldați. Am jucat mai multe meciuri amicale, am strâns bani pe care i-am direcționat către organizațiile umanitare din Ucraina.

Până acum, în afară de Dortmund, doar cluburile din Europea de Est au vrut să ne ajute. Și Elveția a fost mereu aproape de noi”, a declarat Mircea Lucescu, în cadrul unui interviu pentru Blick.

Mircea Lucescu: „Sunt pe locul al doilea, după Alex Ferguson, la numărul de trofee câştigate!”

Mircea Lucescu e gata să o lase pe Dinamo Kiev şi să antreneze în Bundesliga. În vârstă de 76 de ani, marele antrenor român se declară fanul fotbalului din Germania. Arenele pline la fiecare meci l-au cucerit pe „Il Luce”.

„Un antrenor din Europa de Est are dificultăţi în a obţine un contract în Germania. Dar ar fi interesant pentru mine să ajungă în Bundesliga, unde fotbalul e spectaculos. Sunt stadioane pline şi o atmosferă fantastică.

Sunt pe locul al doilea după Ferguson la numărul de trofee. Oamenii spun că nu sunt importante pentru că le-am cucerit în Europa de Est, dar cluburile din Vest participă în competiţii diferite. Înainte de 1990, Estul se lupta cu Vestul. Dar au intervenit banii, care primează în Champions League”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

Reclamă
Recomandări
  • Campionatul ucrainean de fotbal se reia în plin război
  • Sezon de foc pentru Mircea Lucescu: meciuri fără spectatori şi reguli stricte

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:05 Motivul pentru care Dan Petrescu nu a ajuns încă la CFR Cluj. De ce nu încearcă să salveze sezonul ardelenilor 18:50 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele de start 18:36 NEWS ALERTSimona Halep s-a retras din turneul de la Madrid! Motivul din spatele deciziei româncei 18:34 Ce notă a primit George Pușcaș, după ce a marcat în Bari – Pisa 1-1! I-a impresionat pe specialiști, după ce și-a salvat echipa 18:17 Marele Premiu de Formula 1™ al Chinei va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, duminică, de la 10:00 18:17 Foto„Cobra” Adrian Ilie a împlinit 50 de ani! Mesajul plin de emoţie primit de la fiica lui, Milana 18:16 “Povestea mea a fost fantastică” Gabrine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis! Anunțul care a surprins pe toată lumea 18:15 LIVE TEXTFCU Craiova – Dinamo 0-1. „Câinii” au făcut șah-mat apărarea oltenilor! Șutul lui Milanov l-a învins pe Gurău 18:06 „Suntem capabili” Luis Enrique, obiectiv uriaș în ultimul sezon al lui Kylian Mbappe la PSG. Ce le-a transmis jucătorilor 17:49 „După îl vinde cu 15 milioane” Dumitru Dragomir știe ce transfer trebuie să facă Gigi Becali la FCSB Vezi toate știrile
Citește și