Închide meniul

Câți bani a cheltuit Arabia Saudită în această perioadă de transferuri. Șeicii au plătit sume colosale pentru starurile cumpărate

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 8 septembrie 2023, 19:58

Câți bani a cheltuit Arabia Saudită în această perioadă de transferuri. Șeicii au plătit sume colosale pentru starurile cumpărate

Câți bani a cheltuit Arabia Saudită în această perioadă de transferuri

Prezentarea lui Neymar, la Al-Hilal / Profimediaimages

Câți bani a cheltuit Arabia Saudită în această perioadă de transferuri. Oficialii FIFA au făcut publică lista cheltuielilor din această perioadă de mercato.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arabia Saudită a avut o evoluţie spectaculoasă în această vară pe piaţa transferurilor în fotbalul masculin şi a ajuns să fie a doua între ţările cu cele mai mari cheltuieli, după Anglia, potrivit unui raport publicat vineri de FIFA şi citat de AFP, notează agerpres.ro.

Câți bani a cheltuit Arabia Saudită în această perioadă de transferuri. Cheltuieli de peste 800 de milioane de euro

Cluburile saudite, care au tras jucători ca francezul Karim Benzema, deţinătorul ”Balonului de Aur”, mijlocaşul brazilian Fabinho sau atacantul senegalez Sadio Mane, au cheltuit 875,4 milioane de dolari (817 milioane de euro) în perioada 1 iunie-1 septembrie.

Echipele din regat au contribuit cu 14% din totalul cheltuielilor în această perioadă, a calculat FIFA, precizând că pentru prima oară cluburile din altă confederaţie decât UEFA au depăşit zece procente.

Un alt raport, publicat vineri de cabinetul de consultanţă Deloitte, a evidenţiat că nivelul cheltuielilor cu transferurile în Arabia Saudită au depăşit 957 milioane de dolari, adică aproximativ 894 milioane de euro.

Reclamă

În ciuda ”apetitului” în creştere, Saudi Pro League este depăşită net de campionatul englez, cel mai bogat din lume, care a cheltuit pe transferuri în această vară 1,98 miliarde de dolari (1,85 miliarde de euro). Deloitte a indicat sâmbătă cifre superioare, de 2,74 miliarde de euro.

Cluburile franceze au cheltuit 859,7 milioane de dolari, grupările germane au ajuns la 762,4 milioane de dolari, cele italiene 711 milioane, iar echipele spaniole doar 405,6 milioane de dolar, a precizat FIFA.

Din punct de vedere al vânzărilor, cluburile germane au totalizat cele mai multe venituri din transferuri, 1,11 miliarde de dolari, fiind pentru prima oară când acest capitol depăşeşte un miliard într-un mercato estival în cadrul unei federaţii.

Reclamă 4 / 0/3

În total, indemnizaţiile de transfer în fotbalul masculin mondial au stabilit un nou record, crescând cu 47,2%, la 7,36 miliarde de dolari faţă de aceeaşi perioadă din 2022, cu ”peste 10.000 de transferuri efectuate” şi 696,6 milioane de dolari în comisioane primite de agenţi.

Creşterea se remarcă şi în fotbalul feminin, dar cu cifre incomparabil mai mici: ”829 de mutări, dintre care doar 66 cu indemnizaţie, atingând o sumă dublă faţă de vara lui 2022, cu un total de trei milioane de dolari.

Sergio Ramos i-a „înţepat” pe fotbaliştii care merg în Arabia Saudită. Ce a spus fundaşul după ce a semnat cu Sevilla

Revenit la Sevilla, Ramos a dezvăluit că a avut oportunitatea de a merge în Arabia Saudită, dar a refuzat acest lucru, deoarece nu a pus banii pe primul loc. Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, Sergio Ramos a acceptat un salariu de 15 ori mai mic la formaţia din La Liga, în comparaţie cu salariul pe care l-ar fi primit la Al-Ittihad.

De asemenea, fostul căpitan al celor de la Real Madrid nu a ratat ocazia de a trimite săgeţi către jucătorii care au ales în această vară să meargă în Arabia Saudită sau în Statele Unite ale Americii.

„Am avut oportunitatea de a continua la Paris pentru doi ani, dar nu m-am văzut (n.r acolo). Am fost mereu ghidat de implusuri și de inima mea. Nu de bani. De aceea nu m-am dus în Arabia sau în MLS. De aceea, am riscat până ‘în minutul 93’ pentru a semna cu Sevilla”, a declarat Sergio Ramos, potrivit mirror.co.uk.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-1! Rivaldinho a reuşit să egaleze! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor 21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” Vezi toate știrile
Citește și