Închide meniul

Câţi bani a încasat Manchester City, după ce a cucerit al patrulea trofeu în 2023

Alex Masgras Publicat: 17 august 2023, 8:48

Reclamă
Câţi bani a încasat Manchester City, după ce a cucerit al patrulea trofeu în 2023

Câţi bani a încasat Manchester City

Manchester City a cucerit Supercupa Europei 2023 / Profimedia

Câţi bani a încasat Manchester City, după ce a cucerit al patrulea trofeu în 2023. Trupa lui Pep Guardiola s-a impus miercuri seară în Supercupa Europei. „Cetăţenii” au câştigat în premieră trofeul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După cele 90 de minute cu Sevilla, scorul a fost 1-1, după care s-a trecut la loviturile de departajare. Acolo, Gudeji a ratat pentru andaluzi, iar City a pus mâna pe trofeu.

Câţi bani a încasat Manchester City, după ce a cucerit al patrulea trofeu în 2023

Succesul din Grecia le va aduce în conturi „cetăţenilor” suma de 5 milioane de euro, în timp ce Sevilla, echipa care a pierdut finala supercupei, va încasa 3,5 milioane de euro.

Manchester City a cucerit seara trecută al patrulea trofeu din acest an. Înainte de Supercupa Europei, echipa lui Pep Guardiola a reuşit triple Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor, la finalul sezonului trecut. În Anglia, acest lucru mai fusese realizat doar de marea rivală din oraş, Manchester United, în 1999.

City a făcut o avere, după cele patru trofee câştigate sezonul trecut. Câştigarea campionatului i-a adus formaţiei lui Guardiola 200 de milioane de euro, în timp ce cucerirea Ligii Campionilor i-a adus alte 112 milioane. Pentru Cupa Angliei, City a fost recompensată cu alte 5 milioane de euro. În total, „cetăţenii” au încasat 322 de milioane de euro, pentru cele patru trofee cucerite în 2023.

Reclamă

Manchester City nu are foarte mult timp de sărbătorit. Oamenii lui Pep Guardiola se vor întoarce acasă pentru a se pregăti înaintea meciului de pe teren propriu din etapa a doua din Premier League. Sâmbătă seară, pe Etihad vine Newcastle, echipă care a câştigat fără drept de apel duelul cu Aston Villa din prima etapă, scor 5-1. Tot în prima etapă, City a câştigat cu 3-0 duelul de pe terenul nou-promovatei Burnley.

Pep Guardiola se gândeşte deja la următorul trofeu

Pep Guardiola a vorbit după cucerirea Supercupei Europei, iar antrenornul spaniol a declarat că se gândeşte deja la următorul trofeu. După ce a scris istorie şi Manchester City a cucerit în premieră Liga Campionilor şi Supercupa Europei, echipa de pe Etihad vrea să câştige pentru prima oară şi Campionatul Mondial al Cluburilor, competiţie care va avea loc în Arabia Saudită, în luna decembrie.

„Suntem încâtaţi să avem deja un trofeu în acest sezon. Sunt foarte încântat pentru club. Nu aveam acest trofeu, iar acum îl avem. Ne lipseşte unul singur pentru a închide acest cerc şi pentru a face ca acest club să pună mâna pe toate trofeele în care a jucat. Se va întâmpla în decembrie, când mergem în Arabia Saudită, pentru Campionatul Mondial al Cluburilor”, a declarat Pep Guardiola, potrivit thenationalnews.com.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul spaniol a mai realizat o premieră. Potrivit uefa.com, el este primul antrenor care câştigă Supercupa Europei cu trei echipe diferite. El a mai cucerit acest trofeu la Barcelona (2009 şi 2011) şi la Bayern Munchen (2013).

El l-a egalat pe Carlo Ancelotti, cei doi antrenori având câte 4 Supercupe ale Europei câştigate ca antrenori. De asemenea, cei doi împart primul loc şi în topul celor mai multe victorii, atât ca antrenor, cât şi ca jucători. Amândoi au câte un succes şi ca jucători în Supercupa Europei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și