Închide meniul

Manchester City – Sevilla 1-1 (6-5 d.l.d). Starurile lui Pep Guardiola au câştigat, la lovituri de departajare, Supercupa Europei

Viviana Moraru Publicat: 16 august 2023, 23:55 / Actualizat: 10 noiembrie 2023, 17:50

Reclamă
Manchester City – Sevilla 1-1 (6-5 d.l.d). Starurile lui Pep Guardiola au câştigat, la lovituri de departajare, Supercupa Europei

Manchester City - Sevilla 1-1 (6-5 d.l.d). Starurile lui Guardiola au câştigat, la lovituri de departajare, Supercupei Europei

Erling Haaland, în timpul meciului din Supercupa Europei / Profimediaimages

Manchester City – Sevilla 1-1 (6-5 d.l.d). Echipa lui Pep Guardiola a câştigat un nou trofeu. „Cetăţenii” au cucerit, la lovituri de departajare, Supercupa Europei. Sevilla a condus şi a avut ocazii uriaşe de a-şi dubla avantajul, dar a suferit o înfrângere dureroasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, a câştigat, miercuri seară, pentru prima dată Supercupa Europei, învingând în finală FC Sevilla, scor 5-4 la lovituri de departajare.

După 90 de minute, pe stadionul Georgios Karaiskakis din Pireu scorul a fost 1-1 (goluri Palmer ’63 / En-Nesyri ’25).

La loviturile de departajare, pentru Manchester City au marcat Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish, Walker.

Pentru FC Sevilla, deţinătoarea trofeului Ligii Europa, au marcat Ocampos, Rafa Mir, Rakitic şi Montiel. A ratat Gudelj.

Reclamă

Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Gvardiol, Ake – Kovacic, Rodri – Palmer (Alvarez ’85), Foden, Grealish – Haaland. Antrenor: Josep Guardiola

FC Sevilla: Bounou – Jesus Navas (Montiel ’83), Bade, Gudelj, Acuna – Jordan, Rakitic – Ocampos, Oliver Torres (Juanlu ’74), Lamela (Suso ’90+3) – En-Nesyri (Rafa Mir ’90+3). Antrenor: Jose Luiz Mendilibar

Meciul a fost arbitrat de francezul Francois Letexier.

Reclamă 4 / 0/3

Manchester City – Sevilla 1-1 (6-5 d.l.d)

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 6-5. Gudelj a şutat în transversală! Jucătorii lui Guardiola au cucerit Supercupa Europei!

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 6-5. Walker a marcat cu mari emoţii. Bono a atins mingea!

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 5-5. Gol Montiel.

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 5-4. Grealish a marcat!

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 4-4. Gol de la punctul cu var pentru Rakitic.

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 4-3. Kovacic înscrie şi el.

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 3-3. Gol reuşit şi de Rafa Mir.

Reclamă

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 3-2. A marcat şi Alvarez. Execuţie impecabilă.

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 2-2. Ocampos restabileşte egalitatea!

Lovituri de departajare: Manchester City – Sevilla 2-1. Erling Haaland a înscris primul de la punctul cu var.

Min. 90+4: Fluier final! Campioana se decide la lovituri de departajare.

Min. 64: Uluitor. En-Nesyri putea să o readucă imediat pe Sevilla în avantaj, dar nu l-a putut învinge pe Ederson din poziţie de 1 la 1!

Min. 63: Manchester City – Sevilla 1-1! GOOOLLL. Palmer a primit o centrare impecabilă de la Rodri şi nu i-a dat nicio şansă lui Bono. „Cetăţenii” au restabilit egalitatea la prima ocazie importantă pe care au avut-o.

Min. 50: Ocazie uriaşă a spaniolilor! En-Nesyri a fost servit perfect în careu de Ocampos, a şutat din prima, dar Ederson a intervenit salvator şi a respins.

Min. 45: Pauză!

Min. 25: Manchester City – Sevilla 0-1! GOOOLLL. Acuna a centrat perfect în centrul careului, En-Nesyri a câştigat duelul cu Ake şi Gvardiol şi a trimis mingea în poartă. Detentă spectaculoasă a atacantului andaluzilor!

Min. 8: Ocazie uriaşă pentru „cetăţeni”. Ake a primit o centrare perfectă, a reluat cu capul, dar Bono a avut un reflect de senzaţie şi a reuşit să respingă.

Min. 1: A început meciul!

Update: A fost ţinut un minut de reculegere pentru fanul care a decedat în urma incidentelor violente între fanii lui AEK Atena şi cei ai lui Dinamo Zagreb.

Echipele de start:

Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Gvardiol, Ake – Kovacic, Foden, Rodri – Palmer, Haaland, Grealish

Rezerve: Ortega, Carson, Ruben Dias, Phillips, Stones, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Perrone, Bobb, Lewis, McAtee

Sevilla: Bono – Jesus Navas, Bade, Gudelj, Acuna – Jordan, Rakitic – Ocampos, Oliver Torres, Lamela – En-Nesyri

Rezerve: Dmitrovic, Gattoni, Pedrosa, Montiel, Suso, Rafa Mir, Corona, Sow, Gomez, Juanlu, Kike Salas, Bueno

De cealaltă parte, Sevilla a debutat cu o înfrângere în noul sezon din La Liga. Andaluzii au fost învinşi pe teren propriu de Valencia, scor 1-2.

Cele două echipe se duelează în Supercupa Europei ca urmare a faptului că în sezonul trecut Manchester City a câştigat Champions League, în timp ce Sevilla a câştigat Europa League.

„Cetăţenii” au câştigat cu 1-0 finala Champions League, în faţa celor de la Inter. Rodri a marcat singurul gol al meciului, graţie căruia Manchester City a câştigat primul său trofeu de Champions League din istorie.

De cealaltă parte, Sevilla a învins-o pe AS Roma în finala Europa Leaguea. Meciul a fost decis la loviturile de departajare, iar spaniolii şi-au trecut în palmares cel de-al şaptelea trofeu de Europa League.

Cele două echipe s-au duelat ultima dată în grupele Champions League din sezonul trecut. Manchester City a câştigat ambele dueluri. În meciul din Spania, „cetăţenii” s-au impus cu scorul de 4-0, în timp ce returul a fost câştigat cu scorul de 3-1.

Erling Haaland, „dublă” de vis în Burnley – Manchester City

Erling Haaland a reuşit o „dublă” de vis în partida dintre Burnley şi Manchester City, din prima etapă a sezonului de Premier League. Golgheterul norvegian a avut nevoie de 185 de secunde pentru a-şi trece numele pe tabela de marcaj.

Erling Haaland a început în forţă noul sezon de Premier League şi a punctat încă din minutul trei al duelului de pe terenul lui Burnley.

Faza primului gol marcat de norvegian a pornit de la centrarea lui Kevin de Bruyne. Mingea a ajuns la Rodri care a recentrat spre Erling Haaland. Atacantul nu a ezitat şi a deschis scorul cu un şut bine plasat, din faţa porţii.

Ulterior, în minutul 36, Erling Haaland a marcat din nou. De această dată, Julian Alvarez i-a pasat norvegianului în interiorul careului, acesta a preluat, şi a şutat fără să stea pe gânduri spre poarta celor de la Burnley. Balonul s-a lovit de bara transversală, şi ulterior s-a oprit în plasa porţii lui Trafford.

După cele două goluri marcate lui Burnley, Erling Haaland a atins o bornă impresionantă. Golgheterul norvegian a ajuns la 99 de goluri marcate în cele cinci campionate de top din Europa. De asemenea, acesta a marcat împotriva a 35 de echipe, din 40, întâlnite în perioada în care a evoluat la Borussia Dortmund şi Manchester City, notează Opta.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:00 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și