Închide meniul

Chelsea, ajutor nesperat de la autorităţi! Decizia care poate aduce peste 100 de milioane de euro în contul clubului, după sancţiunile aplicate lui Roman Abramovich

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 martie 2022, 17:10

Reclamă
Chelsea, ajutor nesperat de la autorităţi! Decizia care poate aduce peste 100 de milioane de euro în contul clubului, după sancţiunile aplicate lui Roman Abramovich

Roman Abramovich nu o mai poate vinde pe Chelsea

Profimedia

Chelsea a primit o şansă de salvare de la guvernul britanic, care a decis să îi permită accesul la fonduri care, în mod normal, ar fi fost îngheţate: banii din drepturile tv şi banii pe care îi vor primi în funcţie de clasarea în Premier League şi în Liga Campionilor, informează The Sun. Decizia s-a luat după două zile de negocieri între guvernanţi şi conducătorii clubului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guvernul Marii Britanii, prima decizie excelentă pentru Chelsea

Chelsea va putea folosi o potenţială sumă de 35 de milioane de lire sterline (n.r 42 de milioane de euro) din drepturile tv de la Premier League şi UEFA până la finalul sezonului, plus premiile pentru competiţiile interne şi cele internaţionale. Dacă se va menţine pe locul trei în campionat, Chelsea va încasa 39 de milioane de lire sterline (n.r. 46.5 milioane de euro), iar dacă va câştiga Liga Campionilor va primi 36 de milioane de lire sterline (n.r. 43 de milioane de euro). Astfel, potenţiala sumă la care londonezii vor avea acces este de 110 milioane de lire sterline, anunţă news.ro.

Marea Britanie l-a adăugat joi pe oligarhul rus Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia. Noile sancţiuni îi vor îngheţa activele şi îi vor interzice „tranzacţiile cu persoane fizice şi companii din Regatul Unit”, a precizat, joi, Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii într-un comunicat. De asemenea, miliardarul se va confrunta cu o interdicţie de călătorie care îi va interzice intrarea în Marea Britanie.

Sancţiunile afectează şi gruparea Chelsea. Clubului urma să i se elibereze o „licenţă specială”, care îi va permite echipei să joace partidele, „personalul să fie plătit şi deţinătorii de bilete existenţi să participe la meciuri”. Măsurile prevăd că gruparea nu va mai avea voie să vândă bilete şi numai deţinătorii de abonamente şi/sau bilete deja vândute vor putea participa la meciuri. Abramovich a anunţat luna aceasta că intenţionează să vândă Chelsea FC.

Câte zile mai are la dispoziție Roman Abramovich pentru a renunța la Chelsea

Presa din Anglia a anunțat că Roman Abramovich mai are la dispoziție doar 81 de zile pentru a renunța la Chelsea. În caz contrar, londonezii pot rămâne fără licență! Oligarhul rus îşi dorea să obţină 3 miliarde de euro în schimbul pachetului majoritar de acţiuni, dar a aflat că tranzacţia nu se mai poate realiza.

Reclamă

De asemenea, londonezii au aflat că pot pierde și contractul cu Nike, compania care produce kit-urile echipei, scrie Daily Mail. Acest lucru se poate întâmpla la scurt timp după ce compania de telefonie mobilă Three, sponsorul principal de pe tricourile lui Chelsea, a suspendat contractul de 40 de milioane de lire sterline.

Abramovich este unul dintre cei şapte apropiaţi ai lui Vladmir Putin care au fost sancţionaţi ca urmare a războiului din Ucraina. Finanţatorul lui Chelsea are o avere estimată la 9.4 miliarde de lire sterline.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:13 Siyabonga Ngezana a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din cariera lui: „Mă urmăreşte, încă doare” 15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! 15:33 Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA. Cine este cea mai bine clasată româncă 14:58 Care este, de fapt, numele din buletin al lui Gabriel Tamaş. Dezvăluirea făcută de fostul fundaş 14:21 Mihai Rotaru, mesaj războinic pentru Gigi Becali: „Putem lua titlul cu Gâlcă!” De ce nu se gândeşte la Champions League 13:29 VIDEOOvidiu Ionescu a pierdut în 3 seturi meciul cu Wang Chuqin la Saudi Smash 2024. Românul a câştigat un punct superb 13:20 Programul complet al play-off-ului de promovare din England Championship. Meciurile sunt live în AntenaPLAY 13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei Vezi toate știrile
Citește și