Închide meniul

Chelsea, prima reacţie după ce Roman Abramovich a fost sancţionat şi nu mai poate vinde clubul: „Vom discuta cu guvernul Marii Britanii!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 10 martie 2022, 16:33

Chelsea, prima reacţie după ce Roman Abramovich a fost sancţionat şi nu mai poate vinde clubul: „Vom discuta cu guvernul Marii Britanii!

Roman Abramovich nu mai poate vinde Chelsea

DPA Images / Arne Dedert via Hepta

Chelsea, prima reacţie după ce Roman Abramovich a fost sancţionat şi nu mai poate vinde clubul

„În virtutea deținerii pachetului majoritar de 100% a Chelsea şi a entităților afiliate, Chelsea FC ar fi în mod normal supusă aceluiași regim de sancțiuni ca și domnul Abramovich. Cu toate acestea, guvernul Regatului Unit a emis o licență generală care îi permite lui Chelsea FC să continue anumite activități.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ne vom îndeplini astăzi meciurile echipelor masculine și feminine împotriva Norwich și, respectiv, West Ham, și intenționăm să luăm discuții cu guvernul Regatului Unit cu privire la domeniul de aplicare al licenței. Aceasta va include solicitarea permisiunii pentru modificarea licenței pentru a permite Clubului să funcționeze cât mai normal posibil. Vom căuta, de asemenea, îndrumări de la Guvernul Regatului Unit cu privire la impactul acestor măsuri asupra Fundației Chelsea și asupra activității sale importante în comunitățile noastre.

Clubul va reveni cu actualizări”, se arată în comunicatul emis de Chelsea.

Cum poate Roman Abramovich să vândă Chelsea

Procesul de vânzare a clubului Chelsea a devenit foarte dificil după ce autorităţile britanice au îngheţat toate activele patronului Roman Abramovici.

Potrivit presei engleze, există totuşi posibilitatea ca o tranzacţie să fie realizată, dar doar dacă oligarhul rus va ceda controlul vânzării guvernului britanic. Telegraph notează că potenţialii cumpărători nu au fost descurajaţi de faptul că Abramovici are activele îngheţate şi ar putea încă progresa în negocierile lor. Cu toate acestea, destinaţia oricăror fonduri generate din vânzare ar urma să fie stabilită de guvern.

Reclamă

De asemenea, clubului Chelsea i-ar putea fi oferită o dispensă specială, dacă guvernul consideră că afacerea este în interesul clubului şi nu al lui Abramovici. În declaraţia în care confirma că vrea să vândă gigantul din Premier League, Abramovici a susţinut că o parte din banii obţinuţi vor merge către o fundaţie de caritate în beneficiul victimelor războiului din Ucraina.

Marea Britanie l-a adăugat, joi, pe oligarhul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, pe lista de persoanelor sancţionate, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Noile sancţiuni îi vor îngheţa activele şi îi vor interzice „tranzacţiile cu persoane fizice şi companii din Regatul Unit”, a precizat, joi, Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare al Marii Britanii într-un comunicat. De asemenea, miliardarul se va confrunta cu o interdicţie de călătorie care îi va interzice intrarea în Marea Britanie.

Reclamă 4 / 0/3

Cum afectează Chelsea lovitura de trei miliarde primită de Roman Abramovich

Sancţiunile afectează şi gruparea Chelsea. Clubului urmează să i se elibereze o „licenţă specială”, care îi va permite echipei să joace partidele, „personalul să fie plătit şi deţinătorii de bilete existenţi să participe la meciuri”, potrivit secretarului de stat al Regatului Unit pentru Digital, Cultură, Media şi Sport, Nadine Dorries.

Măsurile prevăd că gruparea nu va mai avea voie să vândă bilete şi produse ale clubului şi numai deţinătorii de abonamente şi/sau bilete deja vândute vor putea participa la meciuri.

Noile restricţii au fost implementate cel puţin pentru perioada 10 martie – 31 mai, pentru ca autorităţile să se asigure că Abramovici nu poate profita de proprietatea sa asupra clubului.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Abramovici a anunţat, luna aceasta, că intenţionează să vândă Chelsea FC, deoarece este „în interesul clubului, al fanilor, al angajaţilor, al sponsorilor şi partenerilor clubului”.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și