Închide meniul

Christian Eriksen riscă să fie interzis în Serie A: „Legea italiană e cea mai severă!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 iunie 2021, 0:03

Christian Eriksen riscă să fie interzis în Serie A: „Legea italiană e cea mai severă!

Christian Eriksen a semnat cu Brentford

Profimedia

Christian Eriksen, interzis în Serie A! Un celebru cardiolog italian a spus că şansele ca Eriksen să mai joace în Serie A sunt minime. Motivul este legea strictă din Italia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Christian Eriksen joacă la Inter Milano şi a suferit un stop cardiac în partida Danemarca – Finlanda 0-1. Cardiologul Lucio Mos a declarat că, în acest context, şansele ca Eriksen să mai joace în Serie A sunt minime. Mijlocaşul danez joacă la Intern Milano, echipă cu care a reuşit să câştige titlul în acest an.

Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activităţii sportive sunt mai puţine aici decât în alte ţări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înţelegem ce a cauzat stopul cardiac. Cu legislaţia actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte ţări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor”, a spus Lucio Mos, conform Tuttosport.

Lucio Mos a vorbit şi despre modul în care un sportiv, care este testat foarte mult, poate ajunge în astfel de situaţii dramatice.

Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar şi celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări”, a mai spus cardiologul italian.

Reclamă

Momente şocante cu Christian Eriksen

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43. Un jucător al danezilor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient.

Reclamă 4 / 0/3

Meciul s-a reluat după aproape două ore şi a fost câştigat de Finlanda, cu 1-0.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și