Închide meniul

Cosmin Olăroiu şi-a prelungit contractul cu Al Sharjah. Anunţul spectaculos făcut de şeici: „Ţarul României!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2023, 19:29

Reclamă
Cosmin Olăroiu şi-a prelungit contractul cu Al Sharjah. Anunţul spectaculos făcut de şeici: „Ţarul României!

Cosmin Olăroiu şi-a prelungit contractul cu Al Sharjah

Cosmin Olăroiu rămâne în Emirate / Profimediaimages

Cosmin Olăroiu şi-a prelungit contractul cu Al Sharjah. Anunţul oficial a fost făcut de conducătorii clubului din Emirate. Antrenorul în vârstă de 54 de ani a semnat o nouă înţelegere cu clubul alături de care a făcut un sezon spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olăroiu tocmai a câştigat trei trofee cu Al-Sharjah. A triumfat în Supercupa Emiratelor Arabe Unite, Cupa Preşedintelui şi Cupa Ligii. A ajuns astfel la 17 trofee pe care le-a ridicat deasupra capului, după ce a plecat de la Steaua: 3 în Arabia Saudită, 1 în Qatar, 1 în China şi 12 în Emirate.

Cosmin Olăroiu şi-a prelungit contractul cu Al Sharjah

Şeicii lui Al Sharjah au reuşit să îl convingă pe „Oli” să mai rămână două sezoane în Emirate.

Avem plăcerea să anunțăm că ‘Țarul’ României, Cosmin Olăroiu, cel mai bun antrenor din istoria fotbalului din Emirate, va continua să conducă echipa noastră spre trofee pentru următoarele două sezoane„, este anunţul oficial făcut de club.

Reclamă

Luna trecută, Olăroiu bagase frica în fanii lui Sharjah şi îi anunţase că există riscul să se retragă definitiv din antrenorat. Totul din cauza unor probleme de sănătate care nu îi dădeau pace.

(N.r. despre prelungirea contractului) Voi vedea dacă pot sau nu continua. Trebuie să-mi fac anumite teste, am o problemă la coapsă, nu pot merge bine, şi nu îmi pot face treaba aşa cum vreau”, a declarat Cosmin Olăroiu, conform arriyadiyah.com.

Cosmin Olăroiu, tentat să devină selecţionerul României

În ultimii ani, numele lui Cosmin Olăroiu a fost vehiculat de fiecare dată când şefii FRF căutau selecţioner. După mai multe refuzuri, „Oli” anunţă că ar fi dispus să vină pe banca primei reprezentative, dacă Edi Iordănescu va pleca.

Reclamă 4 / 0/3

Experienţa mea de selecţioner este mult mai mică decât cea de antrenor de zi cu zi. Pentru că, mai ales aici, e puţin diferit. E un proces de învăţare. Munca asta de zi cu zi aduce la un progres, la echipa naţională ai trei zile. Deci tu trebuie să iei nişte jucători care să corespundă cu ideea pe care o ai şi să-i pui să joace.

N-aș avea niciodată nicio problemă să fac lucru ăsta, însă… De exemplu, cineva cunoscut de la noi mă critica pentru că nu m-am dus la echipa națională. Dar cum poți să te duci…?! Poți să te prezinți acolo și să zici: «Am venit și eu, pot să antrenez?». Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu? Și nu s-a întâmplat lucrul ăsta (n.r. – în ultima perioadă). Era foarte greu pentru mine să vin după după Mirel, aproape imposibil, însă au fost dăți când, într-adevăr, au venit (n.r. – pentru a-l oferta), dar eram antrenor la o echipă de club care nu…

(Moderator: Nu-ți permitea să faci pasul ăsta) Le-am cerut să mă lase să antrenez [în paralel] și echipa națională, pentru că mai aveam șase luni de contract.

Olăroiu: „Eu las o ușă deschisă oriunde sunt chemat și mi se dă posibilitatea să lucrez”

Înainte să plec de la Al-Ahli (n.r. – în 2017). Mai aveam șase luni de contract și le-am zis (n.r. șefilor de la Al Ahli): «Băi, oricum sunt două acțiuni până în iunie, când termin contractul, lăsați-mă la astea două acțiuni, că vreau să merg acolo». Și au zis: «Nu! Nu putem să ne permitem lucrul ăsta, o să înceapă lumea să discute, vor spune că pleci, iar jucătorii nu vor mai fi la fel de concentrați știind că tu pleci. Lucrurile astea pot perturba activitatea la club și noi nu vrem asta». Nu mai știu exact. Cred că înainte de Daum… Dar nu s-a putut. N-a fost o chestie de rea voință, pur și simplu nu s-a putut.

Eu las o ușă deschisă oriunde sunt chemat și mi se dă posibilitatea să lucrez. Până la urmă, noi, ca antrenori, trebuie să apreciem faptul că cineva ne cheamă și ne dă posibilitatea să lucrăm. E o competiție foarte mare la momentul ăsta și sunt antrenori care pleacă de la o echipă și găsesc foarte greu un alt post, la o altă echipă, sau au nevoie de mult timp până să reintre în circuit. Atunci, orice posibilitate pe care o ai de a antrena e, de fapt, o apreciere față de munca ta. Când cineva te cheamă și te plătește pentru o muncă, înseamnă că te apreciază și, atunci, cred că nu trebuie să întorci spatele indiferent de nivel. Mulți îmi spun: «De ce nu te duci să antrenezi [în altă parte]?». Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt.

Și eu sper să ajung undeva, cândva, dar vreau să ajung într-o conjunctură în care pot ajuta. De fapt, noi asta face. Ajutăm„, a declarat Cosmin Olăroiu în podcastul „Profu’ de Sport”, citat de gsp.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și