Închide meniul

Cosmin Olăroiu, tentat să devină selecţionerul României: „Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu?”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 iunie 2023, 19:21

Cosmin Olăroiu, tentat să devină selecţionerul României: „Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu?

Cosmin Olăroiu, tentat să devină selecţionerul României

Cosmin Olăroiu, în timpul unui meci / ImagineChina / Stringer via Hepta

Cosmin Olăroiu recunoaşte că este tentat să devină selecţionerul României. Antrenorul în vârstă de 53 de ani scrie istorie în Golf şi ia în calcul o revenire în ţară. A recunoscut că i s-a propus de mai multe ori să vină la echipa naţională, dar că de fiecare dată era sub contract.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olăroiu tocmai a câştigat trei trofee cu Al-Sharjah. A triumfat în Supercupa Emiratelor Arabe Unite, Cupa Preşedintelui şi Cupa Ligii. A ajuns astfel la 17 trofee pe care le-a ridicat deasupra capului, după ce a plecat de la Steaua: 3 în Arabia Saudită, 1 în Qatar, 1 în China şi 12 în Emirate.

Cosmin Olăroiu, tentat să devină selecţionerul României

În ultimii ani, numele lui Cosmin Olăroiu a fost vehiculat de fiecare dată când şefii FRF căutau selecţioner. După mai multe refuzuri, „Oli” anunţă că ar fi dispus să vină pe banca primei reprezentative, dacă Edi Iordănescu va pleca.

Experienţa mea de selecţioner este mult mai mică decât cea de antrenor de zi cu zi. Pentru că, mai ales aici, e puţin diferit. E un proces de învăţare. Munca asta de zi cu zi aduce la un progres, la echipa naţională ai trei zile. Deci tu trebuie să iei nişte jucători care să corespundă cu ideea pe care o ai şi să-i pui să joace.

N-aș avea niciodată nicio problemă să fac lucru ăsta, însă… De exemplu, cineva cunoscut de la noi mă critica pentru că nu m-am dus la echipa națională. Dar cum poți să te duci…?! Poți să te prezinți acolo și să zici: «Am venit și eu, pot să antrenez?». Trebuie să te cheme cineva ca să te duci, nu? Și nu s-a întâmplat lucrul ăsta (n.r. – în ultima perioadă). Era foarte greu pentru mine să vin după după Mirel, aproape imposibil, însă au fost dăți când, într-adevăr, au venit (n.r. – pentru a-l oferta), dar eram antrenor la o echipă de club care nu…

Reclamă

(Moderator: Nu-ți permitea să faci pasul ăsta) Le-am cerut să mă lase să antrenez [în paralel] și echipa națională, pentru că mai aveam șase luni de contract.

Olăroiu: „Eu las o ușă deschisă oriunde sunt chemat și mi se dă posibilitatea să lucrez”

Înainte să plec de la Al-Ahli (n.r. – în 2017). Mai aveam șase luni de contract și le-am zis (n.r. șefilor de la Al Ahli): «Băi, oricum sunt două acțiuni până în iunie, când termin contractul, lăsați-mă la astea două acțiuni, că vreau să merg acolo». Și au zis: «Nu! Nu putem să ne permitem lucrul ăsta, o să înceapă lumea să discute, vor spune că pleci, iar jucătorii nu vor mai fi la fel de concentrați știind că tu pleci. Lucrurile astea pot perturba activitatea la club și noi nu vrem asta». Nu mai știu exact. Cred că înainte de Daum… Dar nu s-a putut. N-a fost o chestie de rea voință, pur și simplu nu s-a putut.

Eu las o ușă deschisă oriunde sunt chemat și mi se dă posibilitatea să lucrez. Până la urmă, noi, ca antrenori, trebuie să apreciem faptul că cineva ne cheamă și ne dă posibilitatea să lucrăm. E o competiție foarte mare la momentul ăsta și sunt antrenori care pleacă de la o echipă și găsesc foarte greu un alt post, la o altă echipă, sau au nevoie de mult timp până să reintre în circuit. Atunci, orice posibilitate pe care o ai de a antrena e, de fapt, o apreciere față de munca ta. Când cineva te cheamă și te plătește pentru o muncă, înseamnă că te apreciază și, atunci, cred că nu trebuie să întorci spatele indiferent de nivel. Mulți îmi spun: «De ce nu te duci să antrenezi [în altă parte]?». Cum să mă duc dacă nu mă cheamă? Rămân unde sunt.

Reclamă 4 / 0/3

Și eu sper să ajung undeva, cândva, dar vreau să ajung într-o conjunctură în care pot ajuta. De fapt, noi asta face. Ajutăm„, a declarat Cosmin Olăroiu în podcastul „Profu’ de Sport”, citat de gsp.ro.

Cosmin Olăroiu se confruntă cu probleme de sănătate

Cosmin Olăroiu se confruntă cu probleme de sănătate şi s-ar putea retrage, prematur, din fotbal! Tehnicianul român a dezvăluit că nu îşi poate face treaba aşa cum vrea, din cauza problemei care îl macină, motiv pentru care ia în calcul să pună stop carierei în antrenorat.

Întrebat despre posibilitatea de a-şi prelungi contractul la Al Sharjah, Olăroiu a dat un răspuns pe care nimeni nu voia să-l audă.

Am felicitat toţi jucătorii, au fost eroi şi au jucat diferit faţă de ultimul meci din campionat, cu Al Ain.

(N.r. despre prelungirea contractului) Voi vedea dacă pot sau nu continua. Trebuie să-mi fac anumite teste, am o problemă la coapsă, nu pot merge bine, şi nu îmi pot face treaba aşa cum vreau”, a declarat Cosmin Olăroiu, conform arriyadiyah.com.

Cosmin Olăroiu o antrenează pe Al Sharjah din noiembrie 2021.

Reclamă
Recomandări
  • Cosmin Olăroiu ar putea accepta o ofertă de la FRF
  • Ce a spus despre postul de selecţioner al României

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:02 „M-au sunat!” Gigi Becali, anunț despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! Care e condiția impusă de patronul de la FCSB 20:54 Mark Selby, OUT de la Campionatul Mondial de snooker! L-a învins debutantul Joe O’Connor. „Am nevoie de ajutor” 20:39 VideoHai cu prospeţimea! Marcos Manolache apără la Zaragoza şi e înnebunit după sarmale. Vrea să calce pe urmele lui Horaţiu Moldovan 20:17 AC Milan – Inter LIVE SCORE (21:45). Simone Inzaghi poate câștiga titlul în „Derby della Madonnina”! Echipele probabile 20:03 Lotul preliminar al României pentru Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A. Meciurilor tricolorilor, LIVE în AntenaPLAY 19:42 Tactica inedită propusă pentru ca Dinamo să se salveze de la retrogradare! Planul gândit de echipa din Ștefan cel Mare 19:26 „Eu conduc!” Zeljko Kopic s-a enervat la conferința de presă! A „tunat” înainte de Botoșani – Dinamo 18:50 „Și eu aș încerca asta” Jose Mourinho a propus ca fotbalul să se joace fără portari! Declarația prin care a uimit pe toată lumea 18:26 Joan Laporta, anunţ „bombă” la 12 ore după El Clasico! Cere să se REJOACE Real Madrid – Barcelona şi a găsit precedentul 18:19 Primele transferuri cerute de Dan Petrescu la CFR Cluj! Numele pe care i le-a „pus pe masă” lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și