Închide meniul

Costel Gâlcă a fost prezentat oficial de noua echipă. Cu cine a semnat ultimul antrenor care a luat titlul cu FCSB

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 aprilie 2023, 14:09

Reclamă
Costel Gâlcă a fost prezentat oficial de noua echipă. Cu cine a semnat ultimul antrenor care a luat titlul cu FCSB

Costel Gâlcă a fost prezentat oficial de noua echipă

Costel Gâlcă, într-un interviu / as.ro

Costel Gâlcă a fost prezentat oficial de noua echipă. Este vorba de ocupanta locului 11 în Polonia, Radomiak Radom. Gâlcă este ultimul antrenor care a câştigat titlul cu FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Costel Gâlcă a fost liber de contract de la începutul anului 2022, când s-a despărţit de arabii de la Al-Hazem.

Costel Gâlcă a fost prezentat oficial de noua echipă

„Astăzi, Consiliul Radomiak S.A. a decis să încheie cooperarea cu antrenorul Mariusz Lewandowski. Dorim să mulțumim din suflet antrenorului pentru implicare, munca în clubul nostru și îi dorim mult succes în cariera de antrenor mai departe.

Consiliul clubului a decis, de asemenea, să angajeze un nou antrenor. El este Constantin Gâlcă, în vârstă de 51 de ani, reprezentant de 68 de ori al României, participant la Cupa Mondială 1994 și 1998, Campionatele Europene 1996 & 2000, fost fotbalist la Steaua București, RCD Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza, UD Almeria.

Ca antrenor, a câștigat campionatul României cu Steaua (2014/2015), a lucrat și la Espanyol salvând această echipă de la retrogradarea din Primera Division, a fost și antrenorul danezilor de la Vejle BK, cu care a promovat la prima ligă daneză. El a condus și naționala U-17. Ultimul său mandat a fost în Arabia Saudită la clubul Al Hazem.

Reclamă

Antrenorul Constantin Gâlcă va conduce astăzi primul antrenament cu echipa Radomiak”, au transmis polonezii, pe site-ul oficial al clubului.

Costel Gâlcă, interviu pentru presa spaniolă

Costel Gâlcă a oferit un interviu amplu pentru presa spaniolă. Fostul antrenor de la FCSB și Espanyol a fost întrebat de jurnaliștii iberici de la AS despre situația fotbalului românesc. „Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?”, l-au întrebat jurnaliștii spanioli de la AS pe Costel Gâlcă.

„Au fost aici, în România, antrenori spanioli și italieni care au predat modelul lor. Cei din generația mea au preluat filosofia din anii petrecuți în Spania și au încercat să o transpună, așa cum s-a întâmplat și cu alți colegi care au jucat în Germania și Italia. Dar și cultura noastră este diferită.

Reclamă 4 / 0/3

România trebuie să facă un pas în plus la bază, la juniori. Are nevoie de mult mai mult. Este logic. Generația noastră a ajuns sus datorită pregătirii care a existat la vremea respectivă, în timpul comunismului. Acum, copiii stau în casă și nu mai sunt atât de multe parcuri sau terenuri, nici măcar sportul nu mai este gratuit.

A face sport costă bani, iar clasa de mijloc din România care are mai mulți copii nu-și permite să îi dea la sport. Înainte se putea, iar pe stradă învățam multe lucruri”, a spus Costel Gâlcă pentru AS.

Mai mult decât atât, jurnaliștii de la AS l-au întrebat pe antrenor dacă mai este apreciat azi în România datorită performanțelor reușite de „Generația de Aur”: „Mai sunteți astăzi un erou în România?”

„Oamenii își amintesc cu drag de noi, dar totul e foarte îndepărtat. Ne doare foarte mult. Eu sunt în lumea asta, implicat în fotbal, și doare când echipa ta națională nu este unde era odată. La categoria Under 21 am obținut niște rezultate, dar nu și la echipa de seniori.

Trebuie să te califici la un Campionat European sau la o Cupă Mondială. Societatea are nevoie de un stimulent, fie că e vorba de fotbal, înot sau tenis. Țara are nevoie de modele de urmat”, a mai spus Costel Gâlcă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și