Închide meniul

Cristi Chivu, felicitat de Inter de ziua sa! Cum a fost descris fostul căpitan al României

Alex Masgras Publicat: 26 octombrie 2023, 18:54

Reclamă
Cristi Chivu, felicitat de Inter de ziua sa! Cum a fost descris fostul căpitan al României

Cristi Chivu, felicitat de Inter de ziua sa

Cristi Chivu / Hepta

Cristi Chivu a fost felicitat de Inter de ziua sa! Fostul căpitan al României a împlinit 43 de ani şi a primit un mesaj special din partea clubului său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost câştigător al Ligii Campionilor alături de Inter, Cristi Chivu este în prezent antrenorul lui Inter Primavera, echipă cu care a cucerit titlul în sezonul 2021/22 al campionatului rezervat echipelor de tineret din Italia.

Cristi Chivu, felicitat de Inter de ziua sa!

Crisi Chivu a primit un mesaj special din partea clubului său. De ziua sa, fostul căpitan al celor de la Inter a fost descris în trei cuvinte:

„Războinic. Lider. Câştigător! La mulţi ani, Cristi Chivu!”, au scris cei de la Inter pe platforma X, fostul Twitter.

Reclamă

Cei de la Inter i-au rezervat o postare şi pe Instagram fostului căpitan al României. Alături de o fotografie a românului din timpul unui meci al celor de la Inter Primavera, „nerrazzurii” au pus la descriere o declaraţie dată de Chivu la finalul meciului cu Cagliari U19, în sezonul în care echipa pregătită de român a cucerit titlul:

„Nu este diferită bucuria pe care o simți ca jucător sau ca antrenor. Revenirea împotriva lui Cagliari a fost cel mai incredibil sentiment pe care l-am trăit vreodată în fotbal’. La mulți ani, Cristi Chivu!”, au scris şi pe Instagram cei de la Inter.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Inter (@inter)

Reclamă 4 / 0/3

Cristi Chivu şi-a început cariera la CSM Reşiţa. A jucat apoi pentru Universitatea Craiova, de unde a făcut pasul la Ajax. După patru ani în care a îmbrăcat tricoul „lăncierilor”, a ajuns la AS Roma. În 2007 a fost transferat de Inter, echipă pentru care a scris istorie. Pe Meazza a devenit de 3 ori campion în Serie A. În 2010 a reuşit cea mai importantă performanţă şi a câştigat UEFA Champions League. De asemenea, Cristi Chivu a fost căpitanul naţionalei României, pentru care a jucat 75 de meciuri şi a marcat 3 goluri.

Cristi Chivu, despre regretul carierei

În ultimul său sezon la Ajax, Cristi Chivu ajungea alături de „lăncieri” până în sferturile UEFA Champions League. Fostul fundaş susţine că echipa din care făcea parte la momentul respectiv, antrenată de Ronald Koeman, era foarte tânără, însă a avut un parcurs formidabil în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa.

Ajax era eliminată în sferturi de AC Milan, după un gol marcat de italieni în ultimul minut al returului. Cristi Chivu susţine că încă nu a putut depăşi acest moment, fiind unul dintre regretele carierei sale de jucător.

„O echipă senzațională care, deși era tânără, aproape a ajuns în semifinala Champions League. Sunt puține momente din cariera mea în care mă uit în spate și spun: ‘la dracu’, iar acesta este unul dintre ele. Este o rană adâncă ce va rămâne mereu în inima mea, în creier, oriunde, e teribil, am fost atât de aproape.

În același timp ești mândru de asta, dar e multă dezamăgire pentru că am fost extrem de aproape să ajungem în semifinală. Pentru majoritatea dintre noi era prima dată când jucam la nivelul acela. Eram ambițioși, aveam echipă bună, cu multă calitate, dar nu știam cum ar trebui să reacționăm sub presiune”, a declarat Cristi Chivu, într-un videoclip postat de Ajax pe contul oficial.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază Vezi toate știrile
Citește și