Închide meniul

Cristiano Ronaldo nu se mai întoarce în Europa: „Uşa e complet închisă”. Portughezul a comparat campionatul arab cu MLS

Alex Masgras Publicat: 18 iulie 2023, 8:48

Reclamă
Cristiano Ronaldo nu se mai întoarce în Europa: „Uşa e complet închisă. Portughezul a comparat campionatul arab cu MLS

Cristiano Ronaldo, anunț despre rivalitatea cu Lionel Messi

Cristiano Ronaldo, în tricoul lui Al-Nassr / Profimedia

Cristiano Ronaldo nu se mai întoarce în Europa. Fostul star de la Real Madrid se dedică în totalitate noului campionat în care evoluează şi care a adus în această vară mai mulţi jucători din Europa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ronaldo este de părere că fotbalul din Europa şi-a pierdut mult din calitate şi că singura întrecere cu un nivel ridicat este cea din Premier League. De asemenea, Cristiano Ronaldo a comparat campionatul din Arabia Saudită cu MLS, campionatul în care va evolua Lionel Messi din această vară şi este convins că liga din Arabia Saudită va depăşi campionate precum cele din Turcia sau Olanda într-un an.

Cristiano Ronaldo nu se mai întoarce în Europa: „Uşa e complet închisă”. Portughezul a comparat campionatul arab cu MLS

Cristiano Ronaldo se află în Arabia Saudită de la începutul acestui an, atunci când a semnat cu Al-Nassr. Portughezul are contract până în iunie 2025 şi primeşte 200 de milioane de euro pe an.

„Nu mă voi întoarce în fotbalul european, uşa e complet închisă. Am 38 de ani, iar fotbalul din Europa şi-a pierdut din calitate. Singurul campionat valid este Premier League şi este la ani lumină de celelalte campionate.

Decizia mea de a veni aici a fost crucială în ceea ce priveşte aducerea jucătorilor de top. E un fapt. Când am venit la Juventus, Serie A era moară. După ce am semnat, a renăscut. Oriunde se duce Cristiano, el generează interes.

Reclamă

M-au criticat pentru faptul că am venit în Arabia Saudită, dar ce se întâmplă acum? Am deschis calea, iar acum toţi jucătorii vin aici. Într-un an vor veni şi mai mulţi jucători de top aici, iar campionatul din Arabia Saudită va depăşi campionatele din Turcia şi Olanda”, a declarat Cristiano Ronaldo, potrivit lui Fabrizio Romano.

Portughezul a vorbit foarte puţin şi despre campionatul din Statele Unite ale Americii: „Campionatul din Arabia Saudită este mai bun decât MLS”.

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor! Forul continental pregăteşte invitaţii pentru cluburile din Arabia Saudită

UEFA îl vrea pe Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor. În acestă vară, cluburile din Arabia Saudită au făcut mai multe transferuri importante, ceea ce înseamnă că mai mulţi jucători de top nu vor mai evolua în cea mai importantă competiţie intercluburi a Europei.

Reclamă 4 / 0/3

Printre aceştia se află şi Cristiano Ronaldo, cel care a semnat încă de la începutul acestui an cu Al-Nassr. Această perioadă de mercato a venit cu mai multe surprize, după ce jucători precum Karim Benzema, N’Golo Kante, Roberto Firmino, Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic sau Marcelo Brozovic au luat şi ei drumul Arabiei Saudite.

Tocmai din acest motiv, UEFA caută soluţii pentru a îi readuce pe aceşti jucători în Europa, chiar dacă sunt jucătorii cluburilor din Arabia Saudită.

Potrivit calciomercato.it, forul continental se gândeşte la posibilitatea ca aceste cluburi să poată participa în Liga Campionilor.

Ideea celor de la UEFA este de a oferi wildcard-uri echipelor din Arabia Saudită pentru a se asigura că jucători precum Cristiano Ronaldo sau Karim Benzema pot evolua în continuare în Liga Campionilor.

Din sezonul 2024/25, formatul Ligii Campionilor va suferi schimbări majore. Competiţia va găzdui 36 de echipe.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
Vezi toate știrile
Citește și