Închide meniul

Cum a reuşit Lionel Messi să îi „sufle” lui Erling Haaland Balonul de Aur 2023

Alex Masgras Publicat: 30 octombrie 2023, 23:39

Reclamă
Cum a reuşit Lionel Messi să îi „sufle lui Erling Haaland Balonul de Aur 2023

Cum a reuşit Lionel Messi să îi "sufle" lui Erling Haaland Balonul de Aur 2023

Lionel Messi, după ce a câştigat pentru a opta oară Balonul de Aur / Captură Sport Extra

Cum a reuşit Lionel Messi să îi „sufle” lui Erling Haaland Balonul de Aur 2023. Starul argentinian a câştigat pentru a opta oară premiul oferit de revista France Football.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi s-a luptat anul acesta pentru Balonul de Aur cu norvegianul Erling Haaland. Atacantul celor de la Manchester City a avut un prim sezon de excepţie în tricoul „cetăţenilor”, dar nu a fost suficient pentru a cuceri primul său Balon de Aur.

Cum a reuşit Lionel Messi să îi „sufle” lui Erling Haaland Balonul de Aur 2023

În 2022, Lionel Messi şi-a îndeplinit marele vis de a câştiga Cupa Mondială alături de naţionala Argentinei. După ce a câştigat tot ce se putea câştiga la echipele de club, argentinianul a scris o nouă pagină de istorie la turneul final din Qatar.

La 35 de ani, atât cât avea în timpul Cupei Mondiale, Messi a condus naţionala Argentinei către al treilea trofeu în această competiţie, după ce a mai cucerit titlul mondial în 1978 şi 1986.

Reclamă

În Qatar, Messi a jucat în toate cele şapte partide ale Argentinei, reuşind să înscrie şapte goluri şi să ofere trei pase decisive. Argentinianul a încheiat pe locul doi în clasamentul celor mai buni marcatori, pe primul loc fiind Kylian Mbappe, cu opt goluri.

Singurul meci din Qatar în care nu a marcat a fost cel cu Polonia, ultimul din faza grupelor. În rest, el a marcat cu Arabia Saudită, Mexic, Australia, Olanda şi Croaţia câte un gol, în timp ce în finala cu Franţa a fost autorul unei duble.

El a fost integralist în toate partidele, ajungând la 690 de minute în total, după ce sfertul cu Olanda şi finala cu Franţa au ajuns în prelungiri. În cele 690 de minute petrecute pe teren, Messi a reuşit 347 de pase şi 32 de şuturi, cele mai multe de la Cupa Mondială.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, Messi a fost şi cel mai faultat jucător de la Cupa Mondială, argentinianul fiind oprit neregulamentar de adversari de 22 de ori.

Pe lângă succesul de la Cupa Mondială alături de Argentina, Lionel Messi a făcut un sezon mult mai bun şi în tricoul lui PSG în sezonul 2022/23. În al doilea sezon petrecut pe Parc des Princes, argentinianul a marcat 16 goluri şi a oferit 16 pase decisive în cele 32 de meciuri disputate în Ligue 1, contribuind din plin la titlul cucerit de PSG.

De asemenea, în UEFA Champions League, Messi a marcat 4 goluri şi a oferit 4 pase de gol în 7 meciuri disputate în tricoul parizienilor.

Erling Haaland, sezon magnific în tricoul lui Manchester City

Erling Haaland nu a participat alături de naţionala Norvegiei la Cupa Mondială din Qatar, dar a avut un prim sezon de vis în tricoul celor de la Manchester City. Transferat de „cetăţeni” în vara anului 2022 de la Borussia Dortmund, Haaland a avut un impact imediat la echipa lui Pep Guardiola. Cu toate acestea, performanţele lui Erling Haaland nu au fost de ajuns pentru a cucerit Balonul de Aur în 2023.

Atacantul norvegian a contribuit din plin la succesul lui Manchester City din sezonul 2022/23. „Cetăţenii” au devenit a doua echipă din Anglia care câştigă tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor, după Manchester United, în 1999.

În Premier League, Erling Haaland a marcat 36 de goluri în 35 de partide, la primul sezon în unul dintre cele mai importante campionate ale lumii. El a depăşit recordul din Premier League deţinut de Alan Shearer şi Andy Cole. Shearer a marcat 34 de goluri în sezonul 1994/95, în timp ce Cole l-a egalat un sezon mai târziu.

Reclamă

În total, Erling Haaland a marcat în sezonul 2022/23 52 de goluri în 53 de meciuri. Pe lângă cele 36 de goluri din Premier League, el a mai marcat 12 goluri în UEFA Champions League, 3 goluri în Cupa Angliei şi un gol în Cupa Ligii Angliei.

Pep Guardiola, antrenorul lui Erling Haaland la Manchester City şi cel care l-a antrenat pe Lionel Messi la Barcelona, a vorbit înaintea decernării Balonului de Aur despre confruntarea dintre cei doi. Antrenorul spaniol este convins că Haaland ar fi meritat să cucerească Balonul de Aur, dar câştigarea Cupei Mondiale a cântărit enorm în ceea ce îl priveşte pe superstarul argentinian:

„Mereu am spus că Balonul de Aur trebuie împărțit în două categorii: Messi și restul lumii.

Haaland ar merita să îl câștige acum, pentru că a câștigat tripla și a marcat un milion de goluri. Dar Leo a câștigat Cupa Mondială!”, declara Pep Guardiola, pentru Football Daily, în urmă cu câteva zile.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și