Închide meniul

Cum se vor desfășura meciurile la Campionatul Mondial din Qatar 2022! FIFA, noi precizări înainte de tragerea la sorți pentru faza grupelor

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 22 martie 2022, 19:07

Cum se vor desfășura meciurile la Campionatul Mondial din Qatar 2022! FIFA, noi precizări înainte de tragerea la sorți pentru faza grupelor

Rusia, exclusă de FIFA de la Mondialul din Qatar

Mohammed Dabbous / Anadolu Agency/ABACAPRESSCOM

  • Cum se vor desfășura meciurile la Campionatul Mondial din Qatar 2022
  • FIFA, noi precizări înainte de tragerea la sorți a fazei grupelor

FIFA a confirmat că la tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale, programată la 1 aprilie, echipele vor fi ierarhizate în funcţie de coeficientul lor de performanţă, informează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-un comunicat de presă, citat de news.ro, FIFA a transmis condiţiile tragerii la sorţi a grupelor Cupei Mondiale, organziată în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. Astfel, clasamentul FIFA va fi folosit pentru a plasa cele 32 de echipe în patru urne diferite la tragere.

FIFA, noi precizări înainte de tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022

„În cadrul procedurii aprobate de Comitetul de Organizare a Competiţiilor FIFA, cele 28 de echipe deja calificate (n.r. – la data tragerii) vor fi repartizate după criterii sportive în urne numerotate de la 1 la 4, pe baza clasamentului mondial FIFA care va fi publicat la 31 martie, la finalul ferestrei internaţionale din martie”, se arată în comunicat.

Doar Qatarul va avea dreptul la un tratament special: „Ca ţară gazdă, Qatar va fi cap de serie (poziţia A1) în urna 1, în care i se vor alătura cele şapte echipe calificate clasate cel mai bine în ierarhia monfială. Următoarele opt echipe în ordinea clasamentului vor intra în urna 2, iar echipele de la 16 la 23 vor merge în urna 3. În cele din urmă, urna 4 va cuprinde echipele de la 24 până la 28, precum şi cele două echipe de stabilit corespunzătoare câştigătoarelor play-off-urilor intercontinentale şi echipa de stabilit corespunzătoare ultimul play-off UEFA (n.r. – jocuri care vor avea loc în iunie).”

Echipe din aceeaşi confederaţie nu pot fi plasate în aceeaşi grupă, cu excepţia UEFA, care va avea 13 reprezentante. Astfel, cinci din cele opt grupe vor avea două reprezentante europene”.

Reclamă

În detaliu, faza grupelor Cupei Mondiale 2022 se va desfăşura timp de 12 zile, cu patru meciuri pe zi. FIFA precizează, de asemenea, că în timp ce tragerea la sorţi va determina meciurile fazei grupelor, programul final al meciurilor nu va fi cunoscut până când nu vor fi alocate un stadion şi ora de start pentru fiecare meci.

Rusia, exclusă de la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022

FIFA a decis ca Rusia să exclusă de la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar. Astfel, Polinia s-a calificat direct în finala barajului de calificare, acolo unde va întâlni Suedia și Cehia.

„În plus, în urma deciziei din 28 februarie 2022, luată împreună cu Comitetul Executiv al UEFA, de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la o nouă notificare, Biroul Comitetului de Organizare FIFA a decis că Polonia va primi un <bye> în drumul pentru finala de pe Calea B, care urmează să aibă loc la 29 martie 2022 şi în care se va înfrunta cu câştigătoarea meciului dintre Suedia şi Cehia„, a precizat FIFA, pe site-ul oficial.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, FIFA a decis ca semifinala dintre Ucraina şi Scoția să fie amânată pentru începutul lunii iunie.

În urma consultării cu UEFA şi cu cele patru asociaţii membre participante pe Calea A a play-off-urilor europene de calificare, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarităţii, să accepte această solicitare. Meciul dintre Scoţia şi Ucraina, programat iniţial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat în fereastra existentă în iunie şi, în consecinţă, meciul dintre câştigătoarea întâlnirii Scoţia-Ucraina cu învingătoarea partidei Ţara Galilor-Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeaşi fereastră„, a mai precizat FIFA.

FIFA a anunţat că şi toate echipele din Rusia sunt excluse din toate competiţiile până la noi decizii.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
17
apr.
22:07
„Finalele se câștigă!” Florin Maxim a uimit pe toată lumea după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României!
17
apr.
21:37
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ionuţ Chirilă ştie de ce Florinel Coman nu e dorit de granzii Europei şi va ajunge în Qatar
Liga 1 • 14 apr., 11:22
„O ai sau nu o ai!” Ionuţ Chirilă ştie de ce Florinel Coman nu e dorit de granzii Europei şi va ajunge în Qatar: „Îi lipseşte!”
Ce îl aşteaptă pe Florinel Coman în Qatar
Liga 1 • 13 apr., 12:43
FOTO
Ce îl aşteaptă pe Florinel Coman în Qatar. Adevăratul motivul din spatele deciziei de a pleca de la FCSB
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat că Florinel Coman pleacă în Qatar
Liga 1 • 12 apr., 21:10
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat că Florinel Coman pleacă în Qatar: „De ce nu vă puneți întrebarea asta?”
Transferul pe care îl forţează Gigi Becali, după ce îşi pierde golgheterul de la FCSB. Jucătorul dorit în locul lui Florinel Coman
Liga 1 • 12 apr., 21:06
Transferul pe care îl forţează Gigi Becali la FCSB, după oferta fabuloasă primită de Florinel Coman: „Dau un milion de euro!”
Echipa care îi plăteşte clauza de reziliere lui Florinel Coman
Liga 1 • 12 apr., 20:34
Echipa care îi plăteşte clauza de reziliere lui Florinel Coman. Salariu anul de 2 milioane de dolari pentru „Mbappe” de la FCSB