Închide meniul
NEWS ALERT

OFICIAL! FIFA a exclus Rusia de la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar! Polonia, calificată direct în finală

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 martie 2022, 22:43

OFICIAL! FIFA a exclus Rusia de la barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din Qatar! Polonia, calificată direct în finală

FIFA a exclus Rusia de la Campionatul Mondial

Profimedia

Decizie istorică luată de FIFA. Forul internaţional a decis ca Rusia să fie exclusă de la barajul de calificare la Campionatul Mondial din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, în urma deciziei din 28 februarie 2022, luată împreună cu Comitetul Executiv al UEFA, de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la competiţiile FIFA şi UEFA până la o nouă notificare, Biroul Comitetului de Organizare FIFA a decis că Polonia va primi un <bye> în drumul pentru finala de pe Calea B, care urmează să aibă loc la 29 martie 2022 şi în care se va înfrunta cu câştigătoarea meciului dintre Suedia şi Cehia„, a precizat FIFA, pe site-ul oficial.

De asemenea, FIFA a decis ca semifinala dintre Ucraina şi Scoția să fie amânată pentru începutul lunii iunie.

În urma consultării cu UEFA şi cu cele patru asociaţii membre participante pe Calea A a play-off-urilor europene de calificare, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarităţii, să accepte această solicitare. Meciul dintre Scoţia şi Ucraina, programat iniţial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat în fereastra existentă în iunie şi, în consecinţă, meciul dintre câştigătoarea întâlnirii Scoţia-Ucraina cu învingătoarea partidei Ţara Galilor-Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeaşi fereastră„, a mai precizat FIFA.

FIFA a anunţat că şi toate echipele din Rusia sunt excluse din toate competiţiile până la noi decizii.

Reclamă

Rusia a rămas şi fără finala UEFA Champions League

UEFA a decis, oficial, să mute finala Champions League după ce Rusia a invadat Ucraina. Conducătorii forului mondial s-au reunit de urgenţă şi au decis ca meciul care va decide campioana Europei să nu se mai dispute pe arena din Sankt Petersburg. Partida de cinci stele va avea loc la Paris.

Comitetul executiv al UEFA a anunţat că finala Ligii Campionilor, care este programată pe 28 mai, să se joace în capitala Franţei. Decizia a luat prin surprindere pe toată lumea. Cele mai importante publicaţii de pe continent anunţaseră că, cel mai probabil, lupta pentru trofeu se va da pe Wembley.

Stade de France este arena care va găzdui finala Champions League 2022. Chelsea este deţinătoarea trofeului.

Reclamă 4 / 0/3

Comitetul Executiv al UEFA a avut o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. A decis să mute finala Ligii Campionilor UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00„, a transmis UEFA.

Citește și:
Recomandări
  • Rusia, exclusă de la Campionatul Mondial
  • Decizie istorică luată de FIFA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 20:55 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 2-0. Louis Munteanu şi Ionuţ Cojocaru au făcut praf apărarea ardelenilor! 20:39 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele de start 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu Vezi toate știrile
Citește și