Închide meniul

Dezastru pentru Roman Abramovich! Miliardarul rus nu o mai poate vinde pe Chelsea. Lovitură de trei miliarde de euro primită de la autorităţile din Marea Britanie

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 martie 2022, 11:50

Dezastru pentru Roman Abramovich! Miliardarul rus nu o mai poate vinde pe Chelsea. Lovitură de trei miliarde de euro primită de la autorităţile din Marea Britanie

Roman Abramovich nu o mai poate vinde pe Chelsea

Profimedia

Oligarhului rus i se vor „îngheţa” toate bunurile pe care le are şi urmează să i se interzică să facă afaceri sau să locuiască în Regatul Unit, anunţă thesun.co.uk. Orice profit pe care îl va obţine campioana Europei nu va mai ajunge în conturile lui Abramovich.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roman Abramovich nu o mai poate vinde pe Chelsea

Potrivit sursei citate, sancţiunile vor fi dictate astăzi de autorităţi şi va fi oprită orice încercare de a vinde clubul. Fanii au primit însă asigurări că echipa nu va avea de suferit.

Cluburile de fotbal sunt bunuri culturale și fundamentul comunităților noastre. Ne angajăm să le protejăm„, a transmis Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries.

Abramovich este unul dintre cei şapte apropiaţi ai lui Vladmir Putin care vor fi sancţionaţi astăzi ca urmare a războiului din Ucraina. Finanţatorul lui Chelsea are o avere estimată la 9.4 miliarde de lire sterline.

Mi se rupe sufletul că mă despart așa de acest club. Cu toate acestea, cred că acest lucru este în interesul echipei.

Reclamă

Sper că voi putea vizita Stamford Bridge pentru ultima dată, pentru a îmi lua rămas bun de la voi„, a fost mesajul transmis de Roman Abramovich săptămâna trecută.

După 18 ani petrecuți la conducerea clubului, Abramovich şi-a dorit să obțină trei miliarde de euro în schimbul pachetului majoritar de acțiuni. A anunțat că banii urma să îi doneze unei fundații care va ajuta victimele războiului din Ucraina.

Abramovich a virat 1.5 miliarde de lire sterline (n.r. 1.8 miliarde de euro) în bugetul clubului londonez, din momentul în care a venit la conducere. Toți banii au ajuns însă sub formă de împrumut!

Reclamă 4 / 0/3

Roman Abramovich ar fi primit o primă ofertă oficială pentru Chelsea

Un consorţiu condus de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss a făcut o ofertă de cumpărare a clubului englez Chelsea de la Roman Abramovici, informează AFP.

Scoasă oficial la vânzare, gruparea ar putea fi cumpărată în curând. Potrivit presei britanice, o primă ofertă înaintată de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss i-a fost făcută, marţi seară, lui Roman Abramovici, proprietar al clubului, din 2003.

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro). Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Roman Abramovich, decizie drastică în timpul războiului din Ucraina

Cel care a contribuit la cele mai importante succese din istoria lui Chelsea nu are de gând să mai stea în Londra. Un parlamentar susține că oligarhul rus vinde în grabă proprietăți din Regatul Unit pentru a evita potențialele sancțiuni financiarea, anunță theguardian.com.

Deputatul laburist Chris Bryant a transmis public că Guvernul se mișcă mult prea lent în încercarea de a impune sancțiuni miliardarilor ruși care ar avea legături cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Cred că Abramovich este îngrozit că va fi sancționat, motiv pentru care își va vinde mâine casa și un alt apartament. Neliniștea mea este că ne ia prea mult timp„, a precizat Bryant.

Abramovich are un conac cu 15 dormitoare situat în vestul Londrei, în Kensington Palace Gardens. Au apărut zvonuri că un potențial cumpărător va face un tur al proprietății astăzi, iar jurnaliștii s-au dus în număr mare acolo. În 2009, Roman Abramovich l-a cumpărat cu 90 de milioane de lire sterline (n.r. 108 milioane de euro).

Reclamă

Pentru o perioadă, Abramovich s-ar putea muta pe yacht-ul său care a costat 590 de milioane de dolari (n.r. 530 de milioane de euro), care este dotat cu sustem de apărare antirachetă, o capsulă de evacuare, un submarin și trei elicoptere. Eclipse are o sală de gimnastică de 77 de metri pătrați, salon de înfrumusețare, jacuzzi pe puncte și 18 cabine de oaspeți. Echipajul este format din 100 de persoane.

Citește și:
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și