Închide meniul

Roman Abramovich ar fi primit o primă ofertă oficială pentru Chelsea

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 martie 2022, 10:01

Roman Abramovich ar fi primit o primă ofertă oficială pentru Chelsea

Roman Abramovich e patronul lui Chelsea din 2003

Getty Images

Scoasă oficial la vânzare, gruparea ar putea fi cumpărată în curând. Potrivit presei britanice, o primă ofertă înaintată de omul de afaceri american Todd Boehly şi miliardarul elveţian Hansjorg Wyss i-a fost făcută, marţi seară, lui Roman Abramovici, proprietar al clubului, din 2003.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers din MLB, a mai încercat să achiziţioneze clubul londonez în urmă cu doi ani, oferind atunci 2,2 miliarde de lire sterline (aproximativ 2,6 miliarde de euro). Daily Telegraph scrie că omul de afaceri american şi-a transmis noua ofertă prin intermediul băncii de investiţii Raine, cu sediul la New York.

Hansjorg Wyss (86 de ani), fondatorul companiei care produce dispozitive medicale Synthes, a declarat, săptămâna trecută, pentru ziarul elveţian Blick că a fost abordat să cumpere Chelsea.

Roman Abramovich ar fi primit mai multe oferte pentru Chelsea

Contactat de AFP la Londra, un purtător de cuvânt al lui Abramovici a refuzat să comenteze această informaţie. Potrivit Financial Times, un alt miliardar american, Josh Harris, se gândeşte şi el să facă o ofertă.

Fost director al fondului de investiţii Apollo Global Management, Harris este deja prezent în fotbalul englez, fiind coproprietar al clubului Crystal Palace. Cel mai probabil va trebui să se retragă din acest club, care are sediul tot la Londra, dacă vrea să preia Chelsea.

Reclamă

Miliardarul turc Muhsin Bayrak şi-a exprimat, de asemenea, interesul pentru deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor.

Potrivit mirror.co.uk, ar exista cel puţin zece oferte de cumpărare a grupării pe care Abramovici a scos-o la vânzare după ce Rusia a invadat Ucraina.

Oligarhul rus ar dori să obţină trei miliarde de lire sterline (3,6 miliarde de euro) din vânzarea clubului pe care l-a cumpărat în 2003 cu 140 de milioane de lire sterline.

Reclamă 4 / 0/3

Roman Abramovich a confirmat că vinde Chelsea

Roman Abramovich a recunoscut că este pe punctul de a o vinde pe Chelsea. Miliardarul rus a luat această decizie în contextul războiului din Ucraina, fiind considerat un apropiat al lui Vladimir Putin.

„Mi se rupe sufletul că mă despart așa de acest club. Cu toate acestea, cred că acest lucru este în interesul echipei.

Sper că voi putea vizita Stamford Bridge pentru ultima dată, pentru a îmi lua rămas bun de la voi„, a fost mesajul lui Roman Abramovich pentru fani.

După 18 ani petrecuți la conducerea clubului, Abramovich poate obține trei miliarde de euro în schimbul pachetului majoritar de acțiuni. A anunțat că banii îi va dona unei fundații care va ajuta victimele războiului din Ucraina.

Abramovich a virat 1.5 miliarde de lire sterline (n.r. 1.8 miliarde de euro) în bugetul clubului londonez, din momentul în care a venit la conducere. Toți banii au ajuns însă sub formă de împrumut! Și-a scos deja pachetul majoritar de acțiuni la vânzare și a primit trei oferte. Campioana Europei este pe punctul de a avea un nou patron. Hansjorg Wyss, un miliardar elvețian, este pe lista scurt a posibililor succesori ai lui Abramovich.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! Vezi toate știrile
Citește și