Închide meniul

Ecuador nu va fi exclusă de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. Decizia anunțată de FIFA

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 iunie 2022, 19:13

Ecuador nu va fi exclusă de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. Decizia anunțată de FIFA

Campionatul Mondial din Qatar se va desfăsura în perioada noiembrie - decembrie 2022

Campionatul Mondial din Qatar / Getty Images

Ecuador poate fi sigură de participarea la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. FIFA a anunțat că sud-americanii nu vor fi excluși din competiție, după ce Federația de Fotbal din Chile a acuzat că Ecuadorul a folosit un jucător care și-ar fi falsificat documentele de cetățenie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Comisia de disciplină a FIFA și-a pronunțat decizia cu privire la potențiala neeligibilitate a jucătorului Byron David Castillo Segura în ceea ce privește participarea sa la opt meciuri de calificare ale echipei naționale Ecuadorului în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar.

Ecuador nu va exclusă de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar

După ce a analizat argumentele tuturor părților implicate și a luat în considerare toate elementele aduse în fața acesteia, Comisia de disciplină a FIFA a decis să închidă procedurile inițiate împotriva Ecuadorului.

Concluziile Comisiei de disciplină au fost comunicate astăzi părților în cauză. În conformitate cu prevederile relevante ale Codului disciplinar FIFA, părțile au la dispoziție zece zile în care să solicite o decizie motivată, care, dacă va fi solicitată, ar fi publicată ulterior pe legal.fifa.com. Prezenta decizie rămâne supusă unui recurs în fața Comisiei de Apel FIFA”, se arată în comunicatul emis de FIFA.

Reclamă

Ecuadorul s-a calificat direct la Cupa Mondială, alături de Brazilia, Argentina şi Uruguay, în detrimentul reprezentativelor din Peru şi Chile. În cazul în care Ecuador era exclusă de la Mondial, locul ei urma să fie ocupat de Chile.

Chile a acuzat că Ecuador a folosit un jucător cu falsă cetățenie

Federaţia chiliană a prezentat acuzaţii privind posibila falsificare a documentelor care îi acordă cetăţenia ecuadoriană lui Byron Castillo.

Fundaşul de 23 de ani a fost trimis pe teren de selecţionerul Ecuadorului, Gustavo Alfaro, în „dublele” cu Paraguay şi Chile şi, câte o dată, cu Uruguay, Bolivia, Venezuela şi Argentina, meciuri cheie pentru ca echipa să obţină unul dintre locurile de calificare directă la Cupa Mondială.

Reclamă 4 / 0/3

Federaţia chiliană a denunţat că există „nenumărate dovezi că jucătorul s-a născut în Columbia, în orașul Tumaco.

Chile susţine că Byron Castillo şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obținut astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului.

Byron Castillo a mai avut probleme și în trecut

În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. Castillo, care joacă în prezent la Barcelona Guayaquil, a urcat în carieră la clubul Sport Norte America, care a fost sancţionat, în 2018, pentru falsificarea documentelor a câtorva zeci de jucători, astfel încât aceştia să poată evolua cu cetăţenie ecuadoriană.

De asemenea, un alt club ecuadorian, Emelec, a refuzat împrumutul lui Castillo în 2015, deoarece nu era sigur de originea ecuadoriană a jucătorului.

O eventuală sancţiune din partea FIFA ar fi însemnat scăderea de puncte în clasament în cazul Ecuadorului pentru meciurile jucate de Castillo, în urma cărora au fost câştigate 14 puncte din totalul de 26, ceea ce ar fi modificat lista echipelor calificate.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO Vezi toate știrile
Citește și