Închide meniul

Ecuador riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar! Anunț-șoc în lumea fotbalului. Cine i-ar putea lua locul

Cosmin Cioboată Publicat: 11 mai 2022, 20:30

Ecuador riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar! Anunț-șoc în lumea fotbalului. Cine i-ar putea lua locul

Ecuador riscă excluderea de la Campionatul Mondial din 2022

Ecuador - Argentina, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 / Profimedia

  • Ecuador riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar!
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Ecuador riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar! FIFA a deschis o procedură disciplinară în legătură cu posibila nerespectare de către Byron Castillo a criteriilor pentru convocarea sa la 8 meciuri ale echipei naţionale a Ecuadorului din preliminariile Mondialului din 2022, informează cotidianul Marca, citat de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FIFA răspunde astfel unei plângeri depuse de federaţia chiliană la Comisia de Disciplină, în care a prezentat acuzaţii privind posibila falsificare a documentelor care îi acordă cetăţenia ecuadoriană lui Byron Castillo.

Ecuador riscă să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar!

Ecuadorul s-a calificat direct la Cupa Mondială, alături de Brazilia, Argentina şi Uruguay, în detrimentul reprezentativelor din Peru şi Chile. Peru, care a terminat pe locul cinci, după Ecuador, va juca în play-off.

Reclamă

Fundaşul de 23 de ani a fost trimis pe teren de selecţionerul Ecuadorului, Gustavo Alfaro, în „dublele” cu Paraguay şi Chile şi, câte o dată, cu Uruguay, Bolivia, Venezuela şi Argentina, meciuri cheie pentru ca echipa să obţină unul dintre locurile de calificare directă la Cupa Mondială.

Federaţia chiliană a denunţat că există „nenumărate dovezi că jucătorul s-a născut în Columbia”:

Reclamă

„Investigaţiile efectuate în Ecuador, inclusiv un raport juridic al Direcţiei Naţionale de Evidenţă a Populaţiei, au arătat existenţa unor neconcordanţe în certificatul de naştere prezentat de jucător”, a precizat Federația din Chile, care a acuzat Federaţia ecuadoriană că avea „deplină cunoştinţă” de aceste nereguli.

Chile susţine că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obținut astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului.

Cine i-ar putea locul Ecuadorului la Cupa Mondială din 2022

Potrivit presei internaționale, Peru este principala favorită să îi ia locul Ecuadorului la Mondial, în cazul unei excluderi a Ecuadorului. Peru a încheiat pe locul 5 grupa preliminară din America de Sud, la două puncte sub Ecuador.

Reclamă 4 / 0/3

O altă variantă ar fi ca Italia să meargă la Cupa Mondială din Qatar. Naționala lui Roberto Mancini, eliminată la baraj de Macedonia de Nord, este echipa clasată cel mai bine în ierarhia FIFA, dintre naționalele care nu au obținut calificarea la turneul final din 2022, scrie football-italia.net.

În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. Castillo, care joacă în prezent la Barcelona Guayaquil, a urcat în carieră la clubul Sport Norte America, care a fost sancţionat, în 2018, pentru falsificarea documentelor a câtorva zeci de jucători, astfel încât aceştia să poată evolua cu cetăţenie ecuadoriană.

De asemenea, un alt club ecuadorian, Emelec, a refuzat împrumutul lui Castillo în 2015, deoarece nu era sigur de originea ecuadoriană a jucătorului.

O eventuală sancţiune din partea FIFA ar putea însemna scăderea de puncte în clasament în cazul Ecuadorului pentru meciurile jucate de Castillo, în urma cărora au fost câştigate 14 puncte din totalul de 26, ceea ce ar modifica lista echipelor calificate.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
România şi-a aflat posibila adversară din optimile de finală ale Campionatelor Mondiale pe echipe
AntenaPLAY • 20 feb., 15:11
România şi-a aflat posibila adversară din optimile de finală ale Campionatelor Mondiale. Meciul e exclusiv în AntenaPLAY
Jucătorii Olandei, în timpul unui meci de la Campionatul Mondial
Campionatul Mondial 2022 • 29 nov., 18:55
CM 2022 | Olanda – Qatar 2-0 şi Ecuador – Senegal 1-2. S-a stabilit clasamentul final în Grupa A. Olanda şi Senegal, în „optimi”!
Campionatul Mondial 2022 • 25 nov., 21:41
Cifre uluitoare pentru Enner Valencia, starul Ecuadorului de la Cupa Mondială. Messi şi Ronaldo nu au reuşit niciodată aşa ceva
Campionatul Mondial 2022 • 25 nov., 17:30
CM 2022 | Olanda – Ecuador 1-1. Gakpo şi Valencia au marcat golurile remizei din Grupa A! Ecuador are şanse la calificare! Qatar, prima naţională eliminată
CM 2022 | Qatar - Ecuador 0-2. Enner Valencia a marcat în meciul Qatar - Ecuador
Campionatul Mondial 2022 • 20 nov., 20:00
CM 2022 | Qatar – Ecuador 0-2. Enner Valencia, „dublă” de senzație în meciul de deschidere de la Cupa Mondială!