Închide meniul

„Efectul Messi”, un tun financiar! Calculele făcute de L’Equipe sunt uluitoare. Cât a câştigat PSG după transferul lui Lionel Messi

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2021, 15:42

„Efectul Messi, un tun financiar! Calculele făcute de LEquipe sunt uluitoare. Cât a câştigat PSG după transferul lui Lionel Messi

Lionel Messi, înainte de gala pentru Balonul de Aur

Profimediaimages

Vicecampionii Franţei au dat deja un adevărat tun financiar prin transferul lui Lionel Messi. Jurnaliştii de la L’Equipe au făcut toate calculele, iar rezultatul depăşeşte orice aşteptări. Atacantul de 34 de ani a devenit deja o „fabrică de bani” pentru Nasser Al-Khelaifi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi, pregătit să joace în Club Brugge – PSG

Sursa citată anunţă că numai din vânzarea de tricouri s-au adunat sume fabuloase. „Efectul Messi” l-a depăşit pe cel care a avut loc după transferul lui Neymar. De această dată s-au vândut cu până la 50% mai multe echipamente de joc decât în urmă cu patru ani. PSG a vândut cu 30-40% mai multe tricouri decât în ultimele sezoane.

Mai mult, cererea de tricouri a fost atât de mare, încât parizienilor le este imposibil să facă faţă cu stocurile existente. Liderul din Ligue 1 a scos astfel un nou rând de replici, mult mai ieftine, pentru piaţa din America şi Asia. Tricourile costă 45 de euro.

Şi firmele uriaşe fac tot posibilul să-şi asocieze numele cu PSG. Vicecampionii Franţei au semnat alte două contracte. Una dintre ele, o platformă de criptomonede, va achita între 25 şi 30 de milioane de euro. Nu degeaba o mică parte din salariul lui Messi este plătită în criptomonede.

PSG câştigă sume uriaşe şi pe reţelele sociale. După anunţul transferului lui Messi s-au adunat încă 25 de milioane de fani pe contul oficial. Clubul are acum 140 de milioane de urmăritori!

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și