Închide meniul

Eric Bicfalvi, declarație neașteptată după șase ani petrecuți în Rusia: „Am devenit rus!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 21 februarie 2023, 19:52

Eric Bicfalvi, declarație neașteptată după șase ani petrecuți în Rusia: Am devenit rus!”

Eric Bicfalvi, declarație neașteptată după șase ani petrecuți în Rusia

Eric Bicfalvi, în timpul unui meci pentru Ural / Profimedia

Eric Bicfalvi, mijlocașul celor de la Ural, a avut o declarație neașteptată după șase ani petrecuți în Rusia. Fotbalistul, în vârstă de 35 de ani, a fost transferat de Ural, la începutul lui 2017, liber de contract, de la Tom Tomsk.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prezent, Ural se află pe locul 10 din prima ligă rusă, cu 21 de puncte obținute după 17 meciuri jucate.

Eric Bicfalvi, declarație neașteptată după șase ani petrecuți în Rusia

Eric Bicfalvi a vorbit despre cei șase ani petrecuți în Rusia, dar și despre ofertele pe care le-a avut de a plecat de la Ural, după izbucnirea războiului din Ucraina. În plus, componentul naționalei României a declarat faptul că a devenit rus, punctând faptul că a intrat în al șaptelea an, de când trăiește în Rusia.

„M-am adaptat repede (n.r. în Rusia). În primul rând, am jucat deja în Ucraina. În al doilea rând, Rusia şi România sunt asemănătoare. Aici totul este ca în Europa: bucătărie, cultură, religie, oameni, mod de viaţă.

(n.r. te consideri o legendă a lui Ural?) Nu-mi place deloc să gândesc în aceşti termeni. Îmi place să fiu un jucător de echipă şi să nu mă pun deasupra celorlalţi. Las fanii să judece, dar cu siguranţă nu mă voi numi legendă”

Reclamă

Am învăţat câteva cuvinte şi expresii în Ucraina. M-a ajutat foarte mult să citesc cărţi în limba rusă. Cred că după atâţia ani în această ţară deja am devenit şi eu rus.

O dată am primit o ofertă, dar am ales să rămân la Ural. Sunt la fiecare şase luni. Ultima dată când unele cluburi au încercat să profite de situaţia politică din jurul Rusiei, s-au oferit să suspende contractul. Am refuzat. După aceea nu m-au contactat.

După părerea mea, acest lucru este pur şi simplu necinstit în raport cu Ural. Sunt aici pentru al şaptelea an, dau totul pentru echipă şi nu pot face asta”, a declarat Eric Bicfalvi, pentru Sport-express.ru.

Reclamă 4 / 0/3

Eric Bicfalvi: „Fotbalul este a doua pasiune!”

„Nu m-au surprins (n.r. sancţiunile UEFA pentru fotbalul din Rusia). Eram sigur că ţările vest-europene vor pune presiune asupra FIFA. Şi aşa s-a întâmplat: presa a scris despre asta în fiecare zi, iar până la urmă decizia a fost luată. Desigur, aceasta este o situaţie proastă atât pentru cluburile ruseşti, cât şi pentru echipa naţională. După părerea mea, RPL este în primele şase ligi din Europa. Anterior, echipele au luptat nu doar pentru campionat, ci şi pentru cupele europene. Acum au dispărut. Sper că toate acestea se vor termina curând.

De fapt, fotbalul este a doua pasiune, iar prima este arta. Şi, dacă n-ar fi fost o carieră grozavă în fotbal, aş fi devenit, desigur, artist. S-a întâmplat să moştenesc ambele hobby-uri din familie: arta şi sportul. Tatăl meu a făcut sculpturi şi a pictat tablouri. Şi a făcut-o mult mai bine decât mine. Şi unchiul şi bunicul meu au jucat fotbal. În familie erau fie fotbalişti, fie oameni de artă: artişti, fotografi, sculptori”, a mai spus Eric Bicfalvi.

De-a lungul carierei, Eric Bicfalvi a evoluat pentru Jiul Petroşani, FCSB, FC Buzău, Volyn Lutsk, Liaoning FC, Dinamo Bucureşti, Tom Tomsk şi Ural.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out Vezi toate știrile
Citește și