Închide meniul

Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani

Alex Ioniță Publicat: 16 mai 2024, 18:03

Reclamă
Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani

Federico Piovaccari s-a retras din fotbal!

Federico Piovaccari / Profimedia

Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! „Il Pifferaio”, care i-a cucerit rapid pe fanii FCSB-ului cu evoluțiile sale, a anunțat că și-a încheiat cariera de profesionist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italianul a jucat la FCSB în sezonul 2013-2014 și a rămas în istoria roș-albaștrilor. Acesta este ultimul marcator din Champions League pentru echipa lui Gigi Becali. Piovaccari a marcat în noiembrie 2013, într-un meci din grupe, cu Basel, încheiat cu scorul de 1-1.

Federico Piovaccari s-a retras din fotbal!

Italianul care va împlini 40 de ani în luna septembrie a anunțat, pe rețelele de socializare, că a decis să pună stop carierei de jucător. Ultimul club la care a fost legitimat este San Cristobal, care evoluează în Liga a 5-a din Spania.

„A venit momentul mult așteptat: e timpul să spun adio fotbalului profesionist. A fost o călătorie incredibilă, plină de emoții, sacrificii și mai ales multe bucurii. Aș dori să îi mulțumesc fiecărui coleg de echipă, antrenorilor, staff-urilor și fanilor care au făcut această călătorie incredibilă.

Mulțumiri speciale se îndreaptă către toată familia mea, soția mea Elena și copiii mei, pentru sprijinul și dragostea lor constantă în toate momentele! Fără VOI toți nu aș fi reușit să obțin succesele pe care am avut privilegiul să le trăiesc. Vă mulțumesc din nou tuturor pentru că ați făcut să am o carieră de neuitat!”, a scris Federico Piovaccari.

Reclamă
Reclamă 4

Piovaccari și-a petrecut majoritatea carierei în Italia, unde a evoluat în diviziile inferioare, dar și la echipe precum Inter, Brescia sau Sampdoria. Ultima formație amintită l-a împrumutat la FCS în anul 2013.

După aventura din Liga 1, Piovaccari a mai jucat la Eibar, Wester Sydney, Cordoba, ZJ Yiteng, Ternana, Rayo, Paganese, Messina, Giugliano, Cavese și Sancristobal.

A atins cea mai mare cotă de piață în anul 2013, în perioada în care era legitimat la FCSB. La momentul respectiv, site-ul de specialitate Transfermarkt îl cota la suma de 2 milioane de euro.

Reclamă

Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB

„Il Pifferaio” a dezvăluit că a urmărit întreg sezonul de Liga 1 și este de părere că jucătorii lui Elias Charalambous au meritat câștigarea acestui campionat.

De asemenea, acesta a vorbit și despre posibila participare a FCSB-ului în UEFA Champions League și a spus că speră să îi vadă pe roș-albaștrii în cea mai importantă competiție din Europa.

„Am urmărit sezonul din România, pentru că încă mă uit să văd ce face FCSB. S-a descurcat foarte bine, chiar merita să ia titlul în acest an și sper să poată juca din nou în Champions League, deși știu că traseul e mai dificil acum”, a spus Federico Piovaccari, potrivit sport.ro.

Federico Piovaccari a jucat 43 de meciuri la FCSB, în perioada iulie 2013 – august 2014, în care a reușit să marcheze 16 goluri și să ofere 6 pase decisive. Ajuns la 39 de ani, italianul încă joacă fotbal, la San Cristobal, în Liga a 5-a din Spania.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:52

Româncele şi-au aflat adversarele de la Wimbledon 2024! Dueluri de foc în primul tur de la Londra

13:25

LIVE VIDEOSesiunea de antrenamente a Marelui Premiu al Austriei este ACUM în AntenaPLAY! Calificările pentru sprint sunt la ora 17:30

13:20

„Mi s-a făcut pielea de găină!” Bogdan Racoviţan, copleşit de emoţii la EURO 2024: „Vom da totul cu Olanda!”

12:56

EXCLUSIV„E de inimă, de suflet” Dorin Goian a dezvăluit ce tricou de la naţionala României a păstrat: „Singurul pe care îl mai am”

12:22

Raluca Olaru şi-a anunţat retragerea din tenis! Mesajul emoţionant postat: „Tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare”

11:50

VIDEOIsack Hadjar, cel mai rapid pilot în antrenametul din Formula 2 din Austria! Calificările sunt LIVE în AntenaPLAY (15:55)

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și